reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Jeju, to straszne! bardzo ci współczuję! :sorry2: A nie ma szansy, żeby to się jakoś cofnęło? Albo chociaż przestało rozchodzić? Czy oprócz leżenia można coś z tym zrobić? :hmm: Czy będziesz już tak miała do porodu? :o

Ja też kiedyś nie wiedziałam :) Nosiłam kiedyś 75Club D, a ten pasek od stanika to podchodził mi na plecach pod kark :o Tak wysoko był, bo w ogóle nie trzymał, a ja tylko głupia paski naciągałam :baffled: A obwód trzyma chyba 80%, paski tylko 20% :sorry: W końcu jedna pani w przymierzalni mnie uświadomiła, że może lepiej 70? To wziełam tę 70i też te C i D, a tam cycki mi się wylewają :laugh2: A na ona właśnie tak mówi, że jak obwód mniej, to miska więcej, więc wzięłam 70E...Na początku było dobrze, ale okazało się, że jak się piersi przyzwyczaiły i lepiej leżały, to też była mała, no i obwód okazał się jeszcze za szeroki... Więc znalazłam sobie 65 z gorteksu. Metodą prób i błędów, najpierw 65F, ale skończyłam na idealnym 65G. I powiem ci, że odkąd je noszę, to po pierwsze piesi inaczej wyglądają w bluzkach czy sukienkach, a po drugie są śliczne :D To znaczy praktycznie mi nie obwisły, a mam już skończony 35rok życia. Ale dobrze dobrany stanik podtrzymuje żywotność i urodę piersi :)
A co co cycków to też opinia mojego męża :dry::rofl2: Niezmiernie zakochany hahahaa :laugh2: W sumie obcym facetom chyba tez się podobają :laugh2::-p:D8-) Ale ich na żywo nie zobaczą! ;)

tu jedna strona:
Link do: Jak dobierać stanik? Jak dopasować biustonosz? Porady braffitierki
Haha nieźle:) ale lepiej wiedzieć to pozbiej niz wcale hihi
Mam Znajoma która też niedawno zaczęła to rozumieć:)
Ja mam 75c ale czasem w zależności od firmy kupię 70d
Nie cofnie się :( jak będę chodzić i nie dbać o to , to będzie się rozchodzic... z córka w ciąży leżałam ściśnietą specjalnym pasem w biodrach kilka godzin dziennie...w czwartek mam wizytę to lekarz spr czy już się rozeszło bardziej niż powinno...

Co do staników to mam plan po karmieniu wybrać się do brafiterki bo zawsze mam z tym problem :/ ale jestem duża i cycki tez mam duże [emoji23] wiec potrzeba profesjonalisty do dopasowania

Nie jesteś sama. W drugiej ciąży męczyłam się z tym chodzeniem od 30 tyg i bolało znośnie na poczAtku po nachodzeniu ale z czasem nieznośnie..

Poczułam podobne uczucie w kroku niedawno ale myslalam że to za wcześnie a teraz ty mi tu wyskakujesz że jednak tak bywa. Mam nadzieję że jednak dłużej obede się bez tej dolegliwości lol

Haha nieźle:) ale lepiej wiedzieć to pozbiej niz wcale hihi
Mam Znajoma która też niedawno zaczęła to rozumieć:)
Ja mam 75c ale czasem w zależności od firmy kupię 70d

Nie jesteś sama. W drugiej ciąży męczyłam się z tym chodzeniem od 30 tyg i bolało znośnie na poczAtku po nachodzeniu ale z czasem nieznośnie..

Poczułam podobne uczucie w kroku niedawno ale myslalam że to za wcześnie a teraz ty mi tu wyskakujesz że jednak tak bywa. Mam nadzieję że jednak dłużej obede się bez tej dolegliwości lol

Ja tez byłam w szoku, ze to już! Ale to jest ból nie do zapomnienia niestety :/ wiec na pewno to nie pomyłka ;/ musimy mieć nadzieje, ze nie będzie gorzej [emoji23]

Hello[emoji1]
Ja noszę B, no teraz troszkę bardziej apetycznie wyglądają[emoji5] pewnie jak mnie mój ssak wyssie to już niewiele z nich zostanie[emoji23] staniki kupuje w sieciówkach, tak żeby było wygodnie i żeby się prezentowało to moje byle co[emoji6] nie podoba mi się jak ktoś majstruje sobie coś przy wyglądzie i lubię siebie ale cycki to bym sobie zrobiła [emoji23]chciałabym nosić sukienki bez stanika i żeby cyce były na swoim miejscu [emoji12]

Przekichane ten problem ze spojeniem ale może by spróbowac porady u jakiegoś fizjoterapeuty, może są jakie zabiegi lub ćwiczenia który przyniosą ulgę.

Mam nadzieję że u mnie płeć się nie zmieni, bo już sobie planuje co i jak, wyobrazam jak będzie wyglądał i jaki będzie miał charakterek[emoji7]

Moje dzieci potrzebują tylko jedzenia, a resztę organizują sami hehehe
Córka lubi długo spać, synek myślę że do 8 może 9 też pośpi, także te wakacje pełne luzu, następne już taj słodko nie będzie, bo maleństwo będzie potrzebowało mnie znacznie częściej hehehe

Mamy duże dzieciaki...mój mlody jak była młodsza to jej pilnowal i teraz tez.
Wczoraj wróciłam z pracy .. zjedlismy ..mloda odrobiła lekcje..i oboje chcieli jechać na rower.. 200m dalej jest na gorce zaułek i tam się dużo dzieci bawi... 3h poza domem..3 wpadali by coś wsiąść czy zjeść i naprawdę śmiałam się dziś do kolegi że jak wyrodna matka :p dzieci sobie mama sobie ale i ja byłam gorsza w ich wieku bo ja i tak i telefon do mam mam itp. i zadzwonię i się upewnię ze są tam gdzie mają być :p

Ja tez byłam w szoku, ze to już! Ale to jest ból nie do zapomnienia niestety :/ wiec na pewno to nie pomyłka ;/ musimy mieć nadzieje, ze nie będzie gorzej [emoji23]

Powiem ci że pasa ani nic takiego nie miałam i funkcjonowałam do końca. Urodziłam sn także może ze mną nie było aż tak źle..ale czasem nie dalo się chodzic to fakt

No zobaczymy kochana . Czas pokaże. Jeśli będę mieć podobnie to długo nie dam rady popracowac wrrr

Dzięki dziewczyny [emoji8] mam męża, ale wychodzi przed 7 i wraca po 19 wiec szału nie ma ;) trzeba jakoś sobie radzić :)

Czy jest szansa dołączyć do wątku zamkniętego ? :)

Mama Zuzi i Antosia , fajne ze dzieci takie ogarnięte ;) ale faktycznie za rok będzie trudniej [emoji23]

Napiszę do moderatorki, jak cię doda to tam ci znać :)

Hello[emoji1]
Ja noszę B, no teraz troszkę bardziej apetycznie wyglądają[emoji5] pewnie jak mnie mój ssak wyssie to już niewiele z nich zostanie[emoji23] staniki kupuje w sieciówkach, tak żeby było wygodnie i żeby się prezentowało to moje byle co[emoji6] nie podoba mi się jak ktoś majstruje sobie coś przy wyglądzie i lubię siebie ale cycki to bym sobie zrobiła [emoji23]chciałabym nosić sukienki bez stanika i żeby cyce były na swoim miejscu [emoji12]

Przekichane ten problem ze spojeniem ale może by spróbowac porady u jakiegoś fizjoterapeuty, może są jakie zabiegi lub ćwiczenia który przyniosą ulgę.

Mam nadzieję że u mnie płeć się nie zmieni, bo już sobie planuje co i jak, wyobrazam jak będzie wyglądał i jaki będzie miał charakterek[emoji7]

Ja w sieciówkach nie kupuję, bo nie ma mojego rozmiaru - raz, a dwa zaraz mi się rozciągnie to szkoda kasy :) Jestem ciekawa czy naprawdę masz to B, czy może obwód niżej i np.C albo D... Już niejedna się zdziwiła hahaa :laugh2:

Napiszę do moderatorki, jak cię doda to tam ci znać :)

Ja w sieciówkach nie kupuję, bo nie ma mojego rozmiaru - raz, a dwa zaraz mi się rozciągnie to szkoda kasy :) Jestem ciekawa czy naprawdę masz to B, czy może obwód niżej i np.C albo D... Już niejedna się zdziwiła hahaa :laugh2:

Miałam to pisać bo samo B też mało mówi :p ..ile masz pod biustem kochana ??

Hej kobitki.
W końcu mam chwilę żeby napisać jak po wizycie :) Dzidzia Super, zdrowiutka, serduszko pika jak należy, ogólnie zmierzone od stóp do głów wszystko prawidłowo. Gin powiedział że oby tak dalej do przodu to będzie super :) dziś jest 19t2 dzień, z pomiarów usg wyszło 19t5t także prawie idealnie. Synek waży niecałe 350 gram i mierzy bez nóżek prawie 16 cm także kawał byka :D główkę ma koło pępka a nóżki niziutko, ponizej "gumy od majtek" haha (wyrażenie gina :D ). Już wiem dlaczego czuje się tam taka skopana haha ruchy i kopniaczki bardzo wyraźne i mocne. Nie jadłam dziś śniadania specjalnie żeby był spokojniejszy i rzeczywiście ruszal się ale jakby od niechcenia, nie tak jak ostatnio że nic się zmierzyć nie dało. Łożysko które było za nisko podniosło się do prawidłowej wysokości także to z głowy, szyjka twarda zamknięta ponad 4 cm czyli też super. Płeć już się nie zmieni bo oprócz siusiaka było widać worek i jajka które zstapily już z brzuszka więc potwierdzone 100% synuś :D Zostało mi tylko cieszenie się ciąża :D
Jedyny minus to bardzo często i długo twardnieje mi brzuch więc kazał brać magnez 3 razy 1 tabl od dziś do odwołania i to wszystko :)
Trzymam kciuki również za resztę wizyt ;)

reklama
Przed ciąża 80b było ok, teraz zakupiłam 85 w obwodzie mnie nie ściska a miski są ładnie wypełnione, za niedługo mleczarnia się powiekszy to zrobię podejście do C. W ciąży moze jakieś C by było ale D to mi napewno daleko[emoji39]

Ja dzisiaj obiad na skróty, pierogi z pierogarni i pyzy z biedry[emoji6] ale dzisiaj od rana w biegu[emoji18]

Do góry