reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Jeżeli chodzi o zęby to chodzę kiedy zaczyna boleć i dawno nie byłam[emoji39]nie mam dwóch zebow za to 8 w komplecie a że robię rtg stomatologiczne to od czasu do czasu panoramę strzele[emoji39] na rzetelnego stomatologa trzeba trafić bo czasami zostawi się fortunę a później ciężko z reklamacją [emoji6] z młodym raz byłam u stomatologa bo piątki miał do leczenia i nie leczyłam, bo od tego są dwie szkoły jedni leczą drudzy mówią że nie trzeba[emoji4]fakt dziury były ale nic przy korzeniach się nie działo. Już 5 mlecznych nie ma stałe są ok, na ortodonte poczekam aż mu 8 wyjdą a już ma zalążki. Mój luby też nie ma problemu z zębami.

Na tą wizytę nie robiłam żadnych badań, ale od następnej morfologia i mocz na każdą. I zastanawiam się jak to jest ze u jednej lekarz potrafi powiedzieć już na bank a drugiej że za wcześnie. Moje maleństwo było ruchliwe ale lekarz tak manewrował głowica że z każdej strony mi go pokazał. Dupke i główke[emoji7]

Co do zębów to my (ja i mój Mąż) chodzimy co pół roku na przegląd, co rok robimy zdjęcie panoramiczne przed przeglądem.
Nie boję się stomatologów. Znieczulenie raz biorę, raz nie ;p

Jeżeli chodzi o zęby to chodzę kiedy zaczyna boleć i dawno nie byłam[emoji39]nie mam dwóch zebow za to 8 w komplecie a że robię rtg stomatologiczne to od czasu do czasu panoramę strzele[emoji39] na rzetelnego stomatologa trzeba trafić bo czasami zostawi się fortunę a później ciężko z reklamacją [emoji6] z młodym raz byłam u stomatologa bo piątki miał do leczenia i nie leczyłam, bo od tego są dwie szkoły jedni leczą drudzy mówią że nie trzeba[emoji4]fakt dziury były ale nic przy korzeniach się nie działo. Już 5 mlecznych nie ma stałe są ok, na ortodonte poczekam aż mu 8 wyjdą a już ma zalążki. Mój luby też nie ma problemu z zębami.

Na tą wizytę nie robiłam żadnych badań, ale od następnej morfologia i mocz na każdą. I zastanawiam się jak to jest ze u jednej lekarz potrafi powiedzieć już na bank a drugiej że za wcześnie. Moje maleństwo było ruchliwe ale lekarz tak manewrował głowica że z każdej strony mi go pokazał. Dupke i główke[emoji7]

Ja już tez tego nie rozumiem [emoji53] ro znaczy w 12-13 tygodniu ok,pomyłki sie zdarzają... pózniej jak się nie ustawi dobrze to też ok, nie widać dobra. No ale jak pokazują na usg narządy i mówią- proszę będzie syn /córka to jak z tego moze sie zrobić cos innego????[emoji33] myślę, że bardziej prawdopodobne jest że lekarz nie widzi do końca i tak strzela- 70% i z tego są pomyłki. A jak widzi dokładnie to chyba nie ma mowy o pomyłce [emoji58][emoji5][emoji28][emoji23]

Wczesniej lekarz na prena poeiedzial ze chyba dziewcxynka ale ze nie ma pewnosci
Ja sie nasyawilam i nazwalam dziecko i tego sie trzymalam a teraz lekarz mowi ze chłopak

Dobra nie wiem teraz juz sama podobno ewidentnie chlopak nic o zadnych łechtaczkach nie mowił a szkoda bo moze jeszcze zyla bym nadzieja
Kurde szok
I mam klopot z imieniem

Dziewczyny a ja wizytuje za dokładnie 8 godz i 40 min :D będzie polowkowe (to już?!) więc poogladam synka z każdej strony :) już nie mogę się doczekać :D

Jeśli chodzi o płeć to moja szwagierka dowiedziała się dopiero w 8 m-cu że będzie miała dziewczynkę, bo tak się chowala także przyjdzie czas na każdą z Was ;)

Morfologie i mocz też mam co miesiąc plus do każdej wizyty co miesiąc coś innego. Po tej wizycie kolejna mam 3 lipca jak dobrze pamietam i musze zrobic krzywa cukrowa. W pierwszej ciąży poszło gładko bo dolali mi cytrynki i dobre było :) nie miałam problemu z wypiciem więc mam nadzieję że i tym razem pójdzie tak samo.

reklama
Do góry