reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Hej, hej [emoji5]
U mnie sobota to robota [emoji5] ale tylko ranek [emoji28]
Na zewnątrz ciepło, ale chmury są. Albo będzie padać, albo tylko postraszy... mogłaby burza przejść [emoji16]
Ja nie śpię w dzień bo i nie mam jak i nie umiem [emoji53] nigdy nie potrafiłam, nawet jak z nóg leciałam 3m-ce po porodzie, po nieprzespanych nocach [emoji33]ale mi nie jest słabo ani źle się nie czuje. Dzisiaj spałam 6godzin bo dziecko mnie ściągnęło z łóżka [emoji23]i tez jakoś funkcjonuje, choć pewnie wieczorem będę ziewać jaj opętana, ale spać i tak pójdę koło 24, bo to moje ulubione weekendowe wieczory z mężem i lampka wina [emoji5][emoji3]tzn.on będzie miał lampkę wina Haha [emoji16]ja litr lodów co najwyżej [emoji846]

@MangoWawa
Ja też choruje na baby joggera[emoji23] postaram sie nie nastawiać i poszukać innych, żeby nie było, ale ciężko będzie [emoji5]No chyba ze sie zakocham w innym wózku, ale na razie Jogger wygrywa w przedbiegach [emoji106]

@piorunem
Jaj ty w pracy wymiotowałaś od 8tygodnia i oni się nie zorientowali..... to albo pracujesz z samymi chłopami i to niezbyt spostrzegawczymi[emoji23] albo z kobietami, które żyją we własnym świecie [emoji33][emoji23] jest też opcja, że świetnie udawali zaskoczenie [emoji8]
Moja siostra powiedziała właśnie wcześnie przez wymioty, tzn.babki się zorientowały i się jej spytały[emoji5]
Może czekali aż się pochwalisz [emoji5]u mnie w pracy biuro raczej wie, ale połowa udaje, że nie wie [emoji23]terenowi to może nie wiedza, jak im ktoś nie powtórzył, a przychodzą jak jestem w luźnej bluzce czy kiecce. Oczywiście tez może udają[emoji23] jeden mi nawet wczoraj w pracy sugerował, że może czas na Zosię? W sensie córkę... i że czas leci, ja oczy na niego, a on jeszcze do mnie- Bo teraz to też nie tak łatwo dziecko zrobić, takie czasy, wiec trzeba działać. Miałam mega minę a on wyszedł. Przyjaciółka na mnie tylko spojrzała i zaczęła sie śmiać. Ale on może niezorientowany, bo słabo sie kumpluje z biurem [emoji23] ale reszta udaje.. na bank [emoji5]

Ja nie miałam tak, że mnie ciągle naciągało. Nie im jak to wytłumaczyć, ale po prostu wiedziałam kiedy muszę iść do łazienki, więc trudno byłoby się zorientować. Tak raptownie to tylko na zmywarkę i lodówkę reaguję, więc w pracy miałam spokój. Teraz jeszcze mi się czasem zdarzy, ale to już sporadycznie - liczę, że przejdzie całkiem ;)

Mnie tam nigdy nic w zebach nie boli, a jak ide na kontrole to zawsze cos mi wynajda do robienia.... 21.06 mam wlasnie wizyte i ciekawe co znow wynajda [emoji23]

Haha jak mój MaZ... co pół roku chodZi na kontrolę ( kiedyś panicznie się bał dentysty) i zawsze wszystko ok i się wkurza na nich hahaha.. zapisał się do innego żeby się upewnić że na pewno ok Ha..
Ja też się przepisze...w trakcie ciąży i rok po mam za darmo ...ja pierwszego Żabka plombowalam jak miałam 20 lat..potem spokój ...i jak urodziłam córkę mając 25 pół roku po z 5 musiałam naprawiać wrrrrr no koszmar jakiś!!!! No a teraz tylko sprawdzam i wymieniam plomby..

Igorowelove
W moim przypadku to ja się obojniaka mogę spodziewać hahah idę za 2 tygodnie tylko po to to już będę wiedzieć o ile się ułoży jak się należy:)
Jesteś w 15tyg i pewnie dlatego nie vhce stawiać na chłopaka bo boi się że jeszcze się coś może zmienić hehe tym bardziej widząc twoje parcie na płeć hihi zapewne
Napiszcie mi proszę pisze z tel. wstawiam buźki itp.a na forum się nie wyświetlają dlaczego ?

Mam ten sam problem! Wrrrrrrr no czemu???

Napiszcie mi proszę pisze z tel. wstawiam buźki itp.a na forum się nie wyświetlają dlaczego ?
Nie mam pojecia... Moje widac [emoji23] przynajmniej ja widze [emoji14]

Ona, moj sie panicznie boi i... Nie chodzi... Nawet jak go boli, jak puchnie, to woli sie meczyc... A zeby ma tak zepsute, ze w towarzystwie nie pozwalam mu sie szeroko smiac, bo to az wstyd [emoji85] i docinam mu, ze mam pewnosc, ze z takimi zebami to nigdy kochanki nie znajdzie [emoji23]
No ale sila go nie zaciagne do dentysty... W dobrym stanie ma tylko dolne przednie i na gorze tylko jedynki, ale to kwestia chwili az i te sie zepsuja skoro nie leczy... Jego mama tez nie leczyla, ma 45 lat i od dobrych 5 ma juz cala sztuczna szczeke... I nawet jego mama mu mowi "Emil lecz te zeby, bo ja z plastkiwowymi to sie bardziej mecze"... Dla mnie to jest przerazajace...
Ja z kolei sie dentysty wcale nie boje, dla mnie to jest tak jakbym miala isc do kosmetyczki :D

Jestem po wizycie. Serducho bije jak dzwon, ale czuje lekki niedosyt po tej wizycie. Ani nie pomierzyl malenstwa ani nic. Jedynie stwierdzil, ze rozwija sie prawidłowo i tyle. Na badania ma mi dac skierowanie dopiero za miesiac, wiec jak bede szla z wynikami to juz bedzie prawie 3 miechy od ostatniej morfologii.
Wiem, ze najważniejsze, że dziecko sie rozwija itd ale tak jakos od niechcenia zrobil to usg. O plci to nie bylo mowy, nawet za bardzo nie szukal, stwierdzil, że nie widać i że mi na tych drugich prenatalnych predzej powiedzą. Dobrze, że chociaż serduszka posłuchałam.

Też raz miałam taką wizytę, ale to było u mojego po prenatalnych i on po prostu nie widział potrzeby nic więcej robić, tym bardziej ze dzidziuś spał. Posłuchałam wtedy tylko serduszka, Aha, ale zmierzył długość. To fakt[emoji846] No ale poza tym co wizyta mam robić wyniki. Teraz miałam morfologię, mocz i hormony. Wcześniej też coś z krwi, a wcześniej z te toxo i takie tam. Teraz nie wiem, moze nic mi nie da, bo krzywa dopiero po 21wiec na następnej pewno zleci.. A może coś da? Zobaczę [emoji5]a jaką przerwę miałaś miedzy wizytami? Bo wiadomo im dłużej się czeka, tym więcej informacji się oczekuje... długość, waga, czy ta płeć... [emoji53]

Dzieci uczą cierpliwości :) mnie zastanawia jedno, skąd masz Sandra pewność że za tydzień lub dwa już Ci powie ..?! I tak będziesz co chwilę chodzić? Ha ha ;) moja córka do 25 tc kryła tajemnicę więc coś zaczynam podejrzewać że i u Ciebie wstydliwa kobietka ;)

Też prawda... mojej siostrze córeczka pokazała się dopiero po 22tygodniu [emoji28]
Ale myślę, że u Sandry jest chłopak, tylko lekarka się asekurowała, że nie jest pewna... może rzeczywiście widząc tę chęć poznania u niej... nie wiem [emoji53][emoji18]wg mnie żaden lekarz nie da 100% pewności, ja tam widziałam siusiaka i niby pewna jestem, ale jakby przy porodzie wyskoczyła dziewczynka to co? To NIC[emoji5] już je kocham [emoji7] ale to miłe wiedzieć wcześniej [emoji3]

Teraz dostałam skierowanie tylko na mocz, będę na wizycie w 21 tc, więc pewnie następne będą z krwi morfologia i cukrzyca

Ja z reguły dostaję mocz razem z morfologią [emoji3]taki pakiet [emoji23]

Nie wiem.. ja wstawiam z telefonu normalnie buźki...[emoji4] chyba je widać? Może wstawiaj te zwykle? Nie te wypasione? [emoji28]

No ja nie wiem co o nim juz myslec. Reszta ginekologow ma juz tylko gorsza opinie, i z reszta u kilku bylam i szału nie bylo.

Z opiniami na necie też rożnie bywa. Czasem trzeba sie samemu przekonać. Ja do mojego jeżdżę 25km, ale autem to szybciutko. Bliżej to mam takich ginekologów że za darmo bym nie poszła... tacy co bez usg stawiają opinie [emoji33]

Haha jak mój MaZ... co pół roku chodZi na kontrolę ( kiedyś panicznie się bał dentysty) i zawsze wszystko ok i się wkurza na nich hahaha.. zapisał się do innego żeby się upewnić że na pewno ok Ha..
Ja też się przepisze...w trakcie ciąży i rok po mam za darmo ...ja pierwszego Żabka plombowalam jak miałam 20 lat..potem spokój ...i jak urodziłam córkę mając 25 pół roku po z 5 musiałam naprawiać wrrrrr no koszmar jakiś!!!! No a teraz tylko sprawdzam i wymieniam plomby..

Jesteś w 15tyg i pewnie dlatego nie vhce stawiać na chłopaka bo boi się że jeszcze się coś może zmienić hehe tym bardziej widząc twoje parcie na płeć hihi zapewne

Mam ten sam problem! Wrrrrrrr no czemu???

Jak się wkurza na nich, że nic nie znajdują to niech zrobią my zdrowego zęba [emoji23]mało to przypadków gdy lekarze wycięli zdrową nerkę albo operowali zdrowe oko??[emoji33][emoji23][emoji23][emoji23]

Mocz mam na każdej wizycie, ostatnio nawet czytałam jak bardzo ważne jest częste badanie moczu w ciąży. Morfoligie miałam dwa razy i pozostałe tupu glukoza,toxo, hiv, wr, tarczyca więcej nie pamietam

A ja sie zgadzam z Dita, ze opinie moga byc rozne, a szczegolnie w internecie... Ja z mojego gin jestem bardzo zadowolona i z czystym sumieniem kazdej znajomej moglabym go polecic... Zreszta kolejki do niego zarowno prywatnie jak i na nfz spore, wiec nie tylko ja jestem zadowolona... A moja kolezanka byla u niego raz i powiedziala, ze wiecej nie pojdzie chocby sie palilo i walilo... I po swoich kolezankach pewnie tez opowiada jaki to kiepski lekarz i stad biora sie opinie...

29 czerwca. Tak prywatnie, z tym, ze mam pakiet z PZU wiec nie ja mu place za wizyte tylko PZU . Nawet jakbym chciała zmienić to u nas za bardzo nie mam na kogo. Jesli chodzi o ginekologow to u nas wybiera sie mniejsze zło, ze tak to powiem.

Ja też chodzę z PZU, ale specjalnie szukałam w pracy pakietu, który objąłby moją przychodnię i akurat jestem mega zadowolona!

Nie widzę nic złego w niecierpliwości, ja mam też wizyty co 2 tygodnie - wprawdzie z innych powodów, ale uważam, że jeśli można to nie powinien się nikt cisnąć [emoji4] Moja doktor też nie na każdej wizycie mierzy, ogląda tylko czy wszystko ok z maluszkiem, łożyskiem etc. i sprawdza serduszko. Nam dość wcześnie powiedziała na co to wygląda, ale pytała czy chcemy wiedzieć tak wcześnie skoro jeszcze może się wszystko zmienić. Trzymam kciuki za kolejne podglądanie i za lepsze podejście doktora!

Swoją drogą ja oddawałam mocz już 3 razy, 2 razy miałam posiew i 3 morfologie. Nie wiem czy to ze względu na cukrzycę ciążową, ale jak na początek 17. tygodnia to czuję się mega przebadana i zaopiekowana [emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Nie mam pojecia... Moje widac [emoji23] przynajmniej ja widze [emoji14]

Ona, moj sie panicznie boi i... Nie chodzi... Nawet jak go boli, jak puchnie, to woli sie meczyc... A zeby ma tak zepsute, ze w towarzystwie nie pozwalam mu sie szeroko smiac, bo to az wstyd [emoji85] i docinam mu, ze mam pewnosc, ze z takimi zebami to nigdy kochanki nie znajdzie [emoji23]
No ale sila go nie zaciagne do dentysty... W dobrym stanie ma tylko dolne przednie i na gorze tylko jedynki, ale to kwestia chwili az i te sie zepsuja skoro nie leczy... Jego mama tez nie leczyla, ma 45 lat i od dobrych 5 ma juz cala sztuczna szczeke... I nawet jego mama mu mowi "Emil lecz te zeby, bo ja z plastkiwowymi to sie bardziej mecze"... Dla mnie to jest przerazajace...
Ja z kolei sie dentysty wcale nie boje, dla mnie to jest tak jakbym miala isc do kosmetyczki :D

U no to niezle uparty przypadek..
Mój tak sobie zęba mądrości zalatwil 9 lat temu że 2tyg z bolu po scianach chodzil...czekał na wylot do Polski żeby chociaż w Polsce czuć się komfortowo bo się wreszcie zgodził!! Jak wróciliśmy z urlopu to się zapisał że mna do dentysty i od tamtej pory ..nie wiem ..3 plomby ma jakoś ... Ładne ma ząbki

U mnie dzieci też ładne ząbki mają..syn piękne a córa nadal też tyke że niedawno zauważyłam w mleczAku mały ubytek i ten co chodziliśmy nie chciał nic z tym zrobić oO to Mąż przepisał dzieci w inne miejsce i tam dentystka bez problemu wyczyściła zaplombowala a córa spisała się na medal.. teraz jakoś zaraz idą na sprawdzenie znów. Byłam zła na siebie!! Malpiszonek oszukiwał w myciu a ja nie zawsze sprawdziłam wrr no ale teraz już córa widzi że się nie oplaca isc na skroty

Puszczałam im również było sobie życie .bo ta bajka jak żadne tłumaczenia wchodzą w mózg dziecka hehe i dużo moich dzieciom pomogło zrozumiec..np. sama próchnicę .. lubimy to raz oglądać...śmiesznie było przy rozmnazaniu haha ..tyle pytan córa i tak miala że padałam

Wczoraj na eBay oglądałam zestawy do ząbków jak lusterko itp. bo chce kupić by widzieć co tam dalej się dzieje też

Mój Mężu rozmawiał wczoraj jak co niedziela :p ze swoją mamą i smaka mu narobiła na mloda kapustke z kielbaska także to i ziemniaczki mialam dZis na obiad

Ostatnia edycja:
Do góry