reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

U mnie z tym co powiedzieli lekarze pokrywa się to że mam ładniejsze włosy, wolniej mi się przetluszczaja, ogólnie chyba ładniej na buzi wyglądam no i ! Codziennie muszę depilowac nogi. Tyle z przesadow :)
Ja umyje glowe rano, to popoludniu mam tluste wlosy, wlosy na nogach nie zauwazylam zeby szybciej rosly [emoji14] mam dekolt wysypany w syfkach [emoji85] twarz tlusta i czolo jak u nastolatki [emoji23] aleeee z synem mialam tak samo, oprocz tego wysypanego dekoltu, wiec no [emoji14]

reklama
Z ubranek, które zamówiłam najbardziej jestem zadowolona z nexta - piękne kolory, wzory, jakość wydaje się fajna. Gdy kupi się wielopak to wychodzi przystępnie, np. 95zl za 5 pajacykow :)

Kupiłam też trochę w smyku i też wydają się być super. Uwagi mam takie, że zarówno next i smyk mają ciut większą rozmiarowkę (zwłaszcza next), mogą mi trochę wisieć na bobasku.

Kilka ubranek kupiłam w Auchan i Pepco, cena bardzo przystępna, ale jakość niestety średnia, jak mam porównanie to widzę. Ale myślę sobie, że wykorzystam je do wyprawki do szpitala którą pptem wyrzucę.Nie wiedziałam, że jest jakiś przesąd z włosami na nogach, ale to co ja mam teraz na brzuchu przechodzi ludzkie pojęcie. Depilując nogi od razu wyrywam te wloski pod pępkiem, bo są obrzydliwe. Wszędzie mam tak jasne, prawie przeźroczyste, a tu mi się zrobiły długie i ciemne haha
O tak next zdecydowanie ma większą rozmiarowke. Za to jak będziesz kupowała z Zary to ona dużo mniejsza wypada. A i Lidl większy wypada.

Jak humor dzisiaj? Lepiej?
Lepiej. Dziś mam sporo domowych spraw do załatwiania. Kupujemy nowy zlew do kuchni, zmywarkę, będziemy przerabiać kilka rzeczy, więc siedzę i wybieram, dzwonię, dogaduję szczegóły. Już dawno mielibyśmy załatwione wszystko, gdybym od razu sama się za to wzięła, ale stwierdziłam, że zostawię to fachowcom, którzy... jak się można było spodziewać, zwodzili nas przez 3 tygodnie, a w końcu zapomnieli przyjść na pomiar... Więc się wkurzyłam i sama wszystko z mężem wymierzyłam i za tydzień w weekend będziemy mieć przynajmniej przeróbki w kuchni gotowe. Gorzej z łazienką. Wymieniamy kabinę, czekamy na nią już tydzień i nadal nie wysłano jej do sklepu z magazynu. No ale damy radę. Ważne, że mam czym zająć umysł i jakoś ten czas leci.

Dita, gratulacje :):)

Co do popularności imion, zawsze chciałam nadać dość rzadkie, bo uważam, że fajni wyróżnia dziecko. Dla dziewczynki pewnie bym kombinowała. Ale dla chłopca od wielu lat jestem zakochana w Janie, który jest bardzo popularny. No trudno, musi być Jaś :)
I faktycznie rankinki nie zawsze odzwierciedlają otoczenie.

U mnie włosy szybciej nie rosną, ale głowę mogę myć co 4 dni :o hit! Kiedyś codziennie, a teraz włosy się w ogole nie przetłuszają. To mój złoty czas :D

Ja umyje glowe rano, to popoludniu mam tluste wlosy, wlosy na nogach nie zauwazylam zeby szybciej rosly [emoji14] mam dekolt wysypany w syfkach [emoji85] twarz tlusta i czolo jak u nastolatki [emoji23] aleeee z synem mialam tak samo, oprocz tego wysypanego dekoltu, wiec no [emoji14]
No a ja z córka miałam odwrotnie niż teraz więc kto wie... [emoji12] u mnie niby dwóch lekarzy powiedziało że facet, foto na dowód mam więc może u Ciebie będzie kobita ;)

U mnie włosy szybciej nie rosną, ale głowę mogę myć co 4 dni :o hit! Kiedyś codziennie, a teraz włosy się w ogole nie przetłuszają. To mój złoty czas :D
Zazdroszczę, ja od zawsze muszę myć codziennie i teraz w ciąży dalej tak zostało. A włosy to tylko na nogach zauważyłam, że rosną teraz bardzo szybko. Musiałabym się depilować codziennie ale olewam i co 2-3 dni to robię, nie chce mi się. Tylko tego 3 dnia już jest ciężko i raczej lepiej iść w spodniach :p

Hahahaha
Ja swoje obrączki mam jeszcze nie:oslubowane " hahahahaha
Leżą nowe hahaha
Z sodą? Spróbuje,
Chiński chłopiec
Kosmowka chłopiec
Podejrzenie chłopiec
Mój tok myślenia i przeczucie chłopiec
Hahahaha spróbuje z obrączka:)
Obrączka dziewczynka, soda dziewczynka, chiński dziewczynka [emoji41] ciekawa jestem [emoji6] samopoczucie w I trymestrze zupełnie inne niż z synkiem wiec może może [emoji28]

Sandrus daj trochę na luz z tą płcią, bo w końcu sfiksujesz.
Będzie co ma być, i nic nie zmienisz.
11 czerwca już nie długo, ćwicz cierpliwość.

Ubranka kupiłam na allegro ( tzn. cześć ubranek) od polskiego producenta. Cena przystępna, jakość też ok.

Dziękuję :)
Wszystkie nasze brzuszki są śliczne, bo mają piękną zawartość :)
A ja nawet nie wiedziałam o Listopadowych brzuszkach. Już będę wiedzieć :)

Jem ogóra kiszonego, takiego świeżego, domowego, małosolnego. Pyszny. Polecam ;)

Ja mołosolne to wciągam od zawsze :) Kocham ogórki pod każdą postacią :) W mizerii, takie gruntowe, kiszone czy zwykły ogórek do chleba :)

W biedronce są całkiem całkiem smaczne malosolne [emoji16] też jadłam do śniadania.

A teraz jem czereśnie.
I cieszę się strasznie że jutro wolne! :)

Tez się cieszę. Może się wyśpię :)

Melduje - z obrączki wyszła dziewczynka [emoji6] bez wątpliwości, bujalo na boki ze hey! [emoji28]

Ale jak buja na boki to chłopiec? Chyba, że chodzi ci o kręcenie w kółko, że tak mocno bujało? :D

U mnie z tym co powiedzieli lekarze pokrywa się to że mam ładniejsze włosy, wolniej mi się przetluszczaja, ogólnie chyba ładniej na buzi wyglądam no i ! Codziennie muszę depilowac nogi. Tyle z przesadow :)

Ja kwitłam w ciąży z synkiem i teraz też kwitnę :) ładne włosy, paznokcie, lśniąca cera 8-) Myślę, że po prostu ciąża mi służy haha :rofl2: Szkoda tylko, że na mózg pada i czasami zapominam go używać :-D

Ponoć na chłopca włosy szybciej rosną, ze względu na testosteron. Ja na tak tez miałam, że co drugi dzień nogi i pachy golić musiałam, do szału mnie to doprowadzało! Ale już się unormowało [emoji16]

Zabobon chyba :) Mojej siostrze w ciąży z synkiem PRZESTAŁY rosnąć włosy na nogach, a wszędzie indziej słabo rosły :-p

Nie ma co porównywać ciąż :) W 1.ciąży jadłam mięso aż mi się uszy trzęsły i wpierniczałam słodkiego całą ciążę, teraz odrzuciło mnie od kawy (w 1.ciąży nie), od mięsa w I trymestrze, dopiero teraz powoli się zmuszam, i słodkie od niedawna jem i wcale niedużo :) I dwa chłopaki są :p:D Z chińskiego kalendarza Młody jest dziewczynką i dopiero teraz w 2.się sprawdza, ze chłopczyk :) Z obrączki miałam najpierw synka, później córka...także na mnie nie działają żadne zabobony ;)

reklama
Ja mołosolne to wciągam od zawsze :) Kocham ogórki pod każdą postacią :) W mizerii, takie gruntowe, kiszone czy zwykły ogórek do chleba :)

Tez się cieszę. Może się wyśpię :)

Ale jak buja na boki to chłopiec? Chyba, że chodzi ci o kręcenie w kółko, że tak mocno bujało? :D

Ja kwitłam w ciąży z synkiem i teraz też kwitnę :) ładne włosy, paznokcie, lśniąca cera 8-) Myślę, że po prostu ciąża mi służy haha :rofl2: Szkoda tylko, że na mózg pada i czasami zapominam go używać :-D

Zabobon chyba :) Mojej siostrze w ciąży z synkiem PRZESTAŁY rosnąć włosy na nogach, a wszędzie indziej słabo rosły :-p

Nie ma co porównywać ciąż :) W 1.ciąży jadłam mięso aż mi się uszy trzęsły i wpierniczałam słodkiego całą ciążę, teraz odrzuciło mnie od kawy (w 1.ciąży nie), od mięsa w I trymestrze, dopiero teraz powoli się zmuszam, i słodkie od niedawna jem i wcale niedużo :) I dwa chłopaki są :p:D Z chińskiego kalendarza Młody jest dziewczynką i dopiero teraz w 2.się sprawdza, ze chłopczyk :) Z obrączki miałam najpierw synka, później córka...także na mnie nie działają żadne zabobony ;)
Ja też ogórki pod każde postacią, moja córa to samo. No i muszę niestety przyznać ze najlepsze małosolne robi moja teściowa...

Jasne, że to tylko przesady ale można się pośmiać :)

Do góry