reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

A ja tam lubię ciepelko. 25 w lato to jest minimum. Irytuje mnie pogoda po 20-23 stopnie bo niegdy nie wiem jak się ubrać... Zakładam jakiś sweter to mi gorąco a jak zdejme to wieje :baffled: taka już jestem ciepło lubna a w domu mam klimatyzator i kilka sposobów na ochlodzenie w razie czego.
Poprzednia ciąża dokładnie tak samo bo też na listopad i bez klimy jeszcze to sobie nogi moczylam w zimnej wodzie i przecieralam kark i plecy wilgotnymi ściereczkami i i bez problemu przetrwalam ;)

reklama
Dziewczyny czy już się czymś smarujecie?Co macie do polecenia ?Zauważyłam na udach kilka kropek tak jakby żyłki mi pękły .
Ja kupiłam sobie balsam Palmers ale smaruje tylko brzuch i to jak mi się przypomni ale chyba pora żeby to smarowanie stało się nawykiem bo skóra coraz bardziej się rozciąga. Chociaż jeśli chodzi o rozstępy to jeśli mają wyjść to choćby nie wiem co i tak wyjdą.
Torcik wystrzałowy! Aż sama mam na niego ochotę [emoji5]

Co do pogody.. ja bardzo lubię ciepło, wylegiwanie się na plaży ale w ciąży chyba bym nie dała rady znosić takich upałów wiec szkockie lato dla mnie w sam raz.
Dzisiaj zrobiliśmy sobie z narzeczonym wycieczkę do zamku i ogrodów letniej rezydencji Królowej Elżbiety bo pogoda jak dla mnie super, 18 stopni i słonecznie, jak na ten klimat to naprawdę pięknie [emoji3]

Torcik mega. Myślałam wcześniej o czymś w ty stylu ale kupię pudełko ozdobne i ubranko spakuje w kolorze niebieskim albo różowym ;) ewentualnie buciczki ;)

Co do opalania w ciazy to nie jest w ogole wskazane. Także w tym roku raczej powinnismy sobie odpuścić leżenie plackiem na plazy przez kilka godzin [emoji53]
Link do: Opalanie w ciąży – co jest prawdą, a co mitem? Odpowiada dermatolog

Dzisiaj u nas bardzo cieplo, wręcz lato, ale ma te chwile mi to nie przeszkadza, choć nie przepadam za upałami to nie mam z ich powodu żadnych dolegliwości... po prostu wole cieplą wiosnę niż gorące lato. Dla mnie 24-25 to już mogę w letniej sukience wyskoczyć i krótkim rękawku, a 30 to już za gorąco, po prostu nie lubię ale daję radę[emoji5]
Dzisiaj właśnie w letniej sukience smigalam, było cieplutko ale fajnie wiaterek wiał[emoji3] i tak by mogło już zostać, taka temperatura idealna dla mnie [emoji5]

Ja tez nie znam płci, moze we wtorek sie dowiem, a równie dobrze dziecko może skrzyżować nóżki i tyle będę wiedzieć [emoji23]

Weronika
Świetny tort i świetny pomysł [emoji5] ja dzisiaj jadłam torta urodzinowego szwagierki, malinowego, pycha!!!!

My dziś na komunii, na szczęście jako goście [emoji28] na rozstępy chyba będę smarować się oliwka. Brzuch i tak mam zorany po pierwszej ciąży ale boje się o uda. Przytyłam już trochę bo na za dużo sobie pozwalam. Przed ciąża regularnie ćwiczyłam a przez zle samopoczucie na poczatku przestałam.

Upały lubię jak jestem nad wodą. Uwielbiam gorące wieczory, jak można sobie na mieście posiedzieć w ogródkach. Jednak w ciąży daruje sobie opalanie

Tort super się prezentuję

Żaneta, ja bym pewnie nie wytrzymała bez usg tyle i poszłabym prywatnie ;) To jest mega komfort.

Co do opalania, to mamaginekolog mówiła/pisała (nie pamiętam), że można się opalać i jest to zdrowe ze względu na witaminę d. Tylko filtry powinny być nieco wyższe niż normalnie. Ja będę się opalać normalnie, tak i jeżdze na rowerze :)
Na razie wyskoczyły mi piegi na nosi, ale zawsze o nich marzyłam, więc jestem zachwycona :D

W ogóle to bardzo mnie wzrusza, że następny dzień matki, będzie już moim świętem .... te laurki od dzieci i przedstawienia w przedszkolach są strasznie roszczulające. :)

Ja muszę się nieco opalać bo mam niezbyt ładna skore na dekolcie i ramionach i niestety bez slonka nie ruszę z bezrekawkami czy większymi dekoltami:( planuje sesje na balkonie w krótkich spodenkach i bluzeczce tubie. Bardzo dobrze znoszę upały wręcz kocham jak jest totalny skwar wiec jak tylko zbliża ze 30 st to zaczynam się cieszyć. A w bryzie morskiej przy 26 przykrywam się ręcznikiem hehe taki zmarzluch ze mnie. Zobaczę czy nie zmienię zdania w sierpniu :)

No i pięknie. Miało być dzisiaj ciepło w stolicy a tu całe rano lało. Pojechałam z młodą do galerii po nowe sandałki bo poprzednie już za małe to musiałysmy wracać taxą bo u rwanie chmury i teraz znowu leje jak z cebra... A miałyśmy iść na plażę się pobyczyć :frown:

Ja też jeszcze nie wiem kto tam rośnie w brzuchu a dowiem się (albo i nie) 28.06 także cierpliwie czekam

uwielbiam tkie urwanie chmury w Polszy..pamietam ten przyjemny wiatr ktory byl najprzyjemniejszy:)

Dziewczyny czy już się czymś smarujecie?Co macie do polecenia ?Zauważyłam na udach kilka kropek tak jakby żyłki mi pękły .

ja bede sie oliwkowac. trzeba tez pamietac o piciu ale co ma sie zrobic to i tak sie zrobi..zalezy to tez od wielkosci dziecka...ilosci wod plodowych... budowy ciala ..jak sie to wszystko ulozy
temu tez polecaja ruch w ciazy..zdrowej ciazy
a te zylki..to uu ..chyba sie nie da zapobec hmm?to zapewne wina szybszego plrzeplywu krwi..
moja znajoma pokazala mi nogi swoje ostatnio ktore sa cale w pajeczynkach ktorych dostala w 3 ciazy!.. we wszystkich pracowala takze nie wiem czy wiek tez sie nie przyczynil troszke
zobacze jak to u mnie bedzie ..trzeba nogi odciazac...stanie dlugie napewno bedzie potegowac ten problem...

Ja kupiłam sobie balsam Palmers ale smaruje tylko brzuch i to jak mi się przypomni ale chyba pora żeby to smarowanie stało się nawykiem bo skóra coraz bardziej się rozciąga. Chociaż jeśli chodzi o rozstępy to jeśli mają wyjść to choćby nie wiem co i tak wyjdą. Torcik wystrzałowy! Aż sama mam na niego ochotę [emoji5]

Co do pogody.. ja bardzo lubię ciepło, wylegiwanie się na plaży ale w ciąży chyba bym nie dała rady znosić takich upałów wiec szkockie lato dla mnie w sam raz.
Dzisiaj zrobiliśmy sobie z narzeczonym wycieczkę do zamku i ogrodów letniej rezydencji Królowej Elżbiety bo pogoda jak dla mnie super, 18 stopni i słonecznie, jak na ten klimat to naprawdę pięknie [emoji3]

uzywalam z corka..pod koniec zroily mi sie rozstepy na biodrach ale szczerze... doroslam do nich:) nie przeszkadzaja mi
moj Maz ma na posladkach i plecach i zyje hehehhe
w tej cazy jak pisalam bede sie oliwkowac:):)

Co do opalania w ciazy to nie jest w ogole wskazane. Także w tym roku raczej powinnismy sobie odpuścić leżenie plackiem na plazy przez kilka godzin [emoji53]
Link do: Opalanie w ciąży – co jest prawdą, a co mitem? Odpowiada dermatolog

Dzisiaj u nas bardzo cieplo, wręcz lato, ale ma te chwile mi to nie przeszkadza, choć nie przepadam za upałami to nie mam z ich powodu żadnych dolegliwości... po prostu wole cieplą wiosnę niż gorące lato. Dla mnie 24-25 to już mogę w letniej sukience wyskoczyć i krótkim rękawku, a 30 to już za gorąco, po prostu nie lubię ale daję radę[emoji5]
Dzisiaj właśnie w letniej sukience smigalam, było cieplutko ale fajnie wiaterek wiał[emoji3] i tak by mogło już zostać, taka temperatura idealna dla mnie [emoji5]

Ja tez nie znam płci, moze we wtorek sie dowiem, a równie dobrze dziecko może skrzyżować nóżki i tyle będę wiedzieć [emoji23]

Weronika
Świetny tort i świetny pomysł [emoji5] ja dzisiaj jadłam torta urodzinowego szwagierki, malinowego, pycha!!!!

wiesz..ja np nie wiem czy bym dala rade lezec plackiem kilka h w ciazy hahaha
to jest nierealne:p ale bede lapac slonca na ile bede mogla napewno:)
ost. wysiedzialam sie, wylezalam na kocyku jakos z h (bylo jakos 26stopni ,, przyjemny wiaterek)
i nie dalam rady dluzej.... cialo mowilo,,schowaj sie do chlodnego salonu haha
zapodalam sobie jeszcze loda,,Maz kupil Nam ostatnio takie fajne sredniej wielkosci na patyku... ilosc w sam raz dla mnie

i tez uwielbialam takie pogody...kiedy po duchocie zrywal sie przyjemny wiatr!... cudowne.
mieszkajac tu jeszcze bardziej przywyklam do chlodniejszego klimatu..czuje sie o wiele lepiej...
moja siostra przyleciala i sie smiala ze powinna buty zimowe i kurtke zimowa wziasc ze soba .ona opatulona a my na letnio hahaha ale pamietam siebie pierszy rok jak sie kimatyzowalam...wygladalam podobnie jak ona:)
juz nie dziwia mnie ludzie w krotkich spodenkach przy chlodnej pogodzie:)
a deszcz.... sie na niego uwagi nie zwraca tylko robi to co bylo zaplanowane hehe

ogladalismy z rodzinka film..och zycie
ale ryczalam ..cudowny:)

tort bardzo fajny:):):)

Ostatnia edycja:
reklama
Padłam [emoji23][emoji16] mina kota wymiata [emoji51] czyżby nieplanowana ciąża?? [emoji23]

Ja się prawie posikałam jak to zobaczyłam wczoraj w tv [emoji23][emoji23][emoji23]

Najwidoczniej nie, sądząc po minie [emoji38].

Dita robisz lody owocowe w thermomixie??
Bo ja wsuwam non stop. U mnie od końca kwietnia upały po 33-37c. Apogeum jak na tą porę roku! Normalnie to lipiec tak jest. Ale za to mam wymówkę na lody [emoji173]️

Do góry