reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Też mam karton ubranek po synku na strychu. A macie jakieś przeczucia co do płci ? Z synkiem to ja już po zrobionym teście wiedziałam że to chłopak a teraz czuje że to chyba dziewczynka ale to moje przeczucie może być tym razem trochę pokierowane rodzina. Straszny nacisk jest u mnie na dziewczynki...

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja myślę, że drugiego synka będę mieć:) Młody chce braciszka, ja też synka, mąz mówi, że chyba tez będzie drugi chłopak, ale on tak mówi, a chce córeczkę:) Wiem to! A tak szczerze mi to wszystko jedno ;) A parcie to chyba bardziej otoczenia, obcych ludzi, żeby mieć parkę, czego ja naprawdę nie rozumiem... Przecież są mamy co mają upodobania do jednej płci, a przede wszystkim jakie to ma znaczenie? Chyba tylko bliźniaków bałabym się mieć :o:D

reklama
No u mnie właśnie rodzina ciągle gada żeby tylko była to dziewczynka. A mi to właśnie ciśnienie podnosi. To jest takie glupie myslenie. Dla mnie też najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. No ale ciekawa jestem czy to moje przeczucie się sprawdzi i tym razem :)

No u mnie właśnie rodzina ciągle gada żeby tylko była to dziewczynka. A mi to właśnie ciśnienie podnosi. To jest takie glupie myslenie. Dla mnie też najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. No ale ciekawa jestem czy to moje przeczucie się sprawdzi i tym razem :)

Jak tak naprawdę czujesz to może akurat :) Ja szczerze na samym początku jak zrobiłam test to myślałam, że dziewczynka. Aż w szoku byłam. Ale chyba uległam autosugestii otoczenia, i w sumie teraz tak bardziej myślę, że to chłopak. Jakoś ja tak bardziej pasuję na mamę chłopców :D Więc co tam będzie, to będzie :) I tak..ciekawość jest...choć teraz bardziej nie mogę doczekać się w ogóle ujrzenia Bobasa na usg i tego czy będzie serduszko ;)
Trzymam kciuki, żeby u ciebie była córeczka:) A co starszak chce?

Robiłam test i jedna kreska, dziś trochę krwi na podpasce ale to nie jeszcze okres typowy. Także dziewczyny spokojnych ciąż i nudnych przede wszystko. Będę zaglądać.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Starszak jeszcze nie ogarnia że będzie starszym bratem. Ale właśnie jak czytam co piszesz to ja właśnie też takie mam o sobie mniemanie że właśnie bardziej pasuje mi gromadka chłopaków [emoji1] W ogóle jakby był drugi synek to miałby pokój ze starszym na takim męskim wypasie A jak dziewczynka to będzie trzeba już kombinować. Mamy małe mieszkanie:/ No ale zobaczymy jak się przeczucie nie sprawdzi i tak będzie bosko [emoji7]

Ja tam nie mam na razie żadnych odczuć co do płci chociaż nie ukrywam że chciałabym córeczkę mój też bo jak coś wspomina na ten temat to mówi pod tym kontem np nazwę Ją tak a tak , będę z Nią jezdził wózkiem na spacery, będę Ją uczył różnych rzeczy itd złapałam go już nie raz że wszystko w formie żeńskiej :laugh2: Ja jak zobaczę na usg że wszystko ok dziecko zdrowe i nie ma powodu do niepokoju to wtedy może dostane jakichś wizji i przeczuć bo na razie w głowie mam mętlik myśli czy wszystko w porządku itd. Nie chce sobie już wmawiać że będzie dziewczynka, kupie taki a taki wózek, takie ubranka zamówię tamto siamto bo trochę za wcześnie a w życiu różnie bywa...a dzidziusia jeszcze nawet nie widziałam. Opowiem wam taki przykład tylko się nie denerwujcie pisze go dla przykładu że nie zawsze jest tak pięknie. Kiedyś czekałam w kolejce u ginekologa i zagadała do mnie taka dziewczyna czy ja też ciężarna ja że nie tylko do kontroli a ona chyba nie miała się komu wygadać to mi zaczęła opowiadać jak się cieszy bardzo bo po długim czasie czekania w końcu zaszła w ciąże że cała rodzina się cieszy bo w końcu upragniony wnuk itd no dziewczyna uszczęśliwiona na maksa. Przyszła jej kolej weszła dość długo tam była a wyszła już cała zapłakana bo okazało się że ma mięśniaka i ciąże po za maciczną i dostała natychmiastowe skierowanie do szpitala na "zabieg". Także życie pisze różne scenariusze....

I od razu podkreślam że nikogo nie chciałam straszyć!:rolleyes2: Napisałam to pod kontem siebie... to moja pierwsza ciąża w którą uwierzę tak do końca jak zobaczę maleństwo na usg a lekarz powie że wszystko w porządku:sorry:

reklama
Milena
Takie historie się zdarzają. Myślę, że każda zdaje sobie z tego sprawę. I każda się stresuje przed wizytą u lekarza. Ale zakładanie, że będzie źle też nie ma sensu. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze...Nie daj Boże jakby było źle to myślę, że ten jeden płacz wystarczy :sorry:Co by tamtej dziewczynie dało, że byłaby zdołowana? tylko dłużej by cierpiała...

Ania
Może będzie wymarzona dziewczynka:)

Do góry