reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Na podstawie OM, ale u mnie to tylko 1 dzień różnicy. Powodzenia na wizycie :)

Życzę powodzenia :) Ale nie zwymiotowałaś po tej glukozie? Ponoć tak się zdarza. Mi po słodyczach jest niedobrze (nie tylko w ciąży - przed ciążą tak samo), zdarzyło mi się zwymiotować na sam widok łyżeczki z cukrem i amolem którą dostałam do połknięcia. Tak, że to może być katastrofa :D
Dzięki ;) obyło się bez wymiotów mam nadzieje ze teraz też jakoś przejdzie :)

reklama
Dita właśnie dlatego pytam o ten termin porodu. Nie o poród mi chodzi ale właśnie o kwestie tych wyliczeń w trakcie ciąży, żeby wiedzieć w jakim momencie się znajdujesz. Właśnie że względu na badania itd itp. I trochę bez sesji trzymać się czegoś kiedy wiadomo że jest/bylo inaczej. Ja wiem kiedy miałam owulacje, wiem kiedy było to przytulanie i dokładnie pokrywa się to z tym pierwszym usg. Wydaje mi się że u Ciebie też powinien to skorygować bo tylko niepotrzebne zamieszanie. Jak choćby z tymi polowkowymi

Ale on to sobie zapisał i to wie. Dlatego na te prenatalne skierował mnie 12+1, a nie 13+1, bo widział już u siebie, że dziecko jest większe. I podejrzewam też, że on mi właśnie poradzi, który termin jest lepszy do połówkowych ;) Bo rozumiem przesuwanie terminu w drugą stronę, jak owulacja była dwa tygodnie później, bo się tygodnie ciąży zmieniają. Wtedy kobiety nie jest już np.w 14tygodniu, a dopiero w 12tyghodniu. Jasne i czytelne. :tak:Ale nie wyobrażam sobie tego w 2.stronę... Ja mam teraz 15+5, jak mi zmienią datę porodu o 8 czy 9 dni, to w którym tygodniu będę???:o:D:rolleyes::rofl2: jakieś sci-fi :laugh2:

Ale on to sobie zapisał i to wie. Dlatego na te prenatalne skierował mnie 12+1, a nie 13+1, bo widział już u siebie, że dziecko jest większe. I podejrzewam też, że on mi właśnie poradzi, który termin jest lepszy do połówkowych ;) Bo rozumiem przesuwanie terminu w drugą stronę, jak owulacja była dwa tygodnie później, bo się tygodnie ciąży zmieniają. Wtedy kobiety nie jest już np.w 14tygodniu, a dopiero w 12tyghodniu. Jasne i czytelne. :tak:Ale nie wyobrażam sobie tego w 2.stronę... Ja mam teraz 15+5, jak mi zmienią datę porodu o 8 czy 9 dni, to w którym tygodniu będę???:o:D:rolleyes::rofl2: jakieś sci-fi :laugh2:
No bo właśnie to powinno być ustalone na pierwszym usg z serduszkiem :)

Tak mi powiedział wtedy że choćby dalej się waliło i paliło i ktokolwiek inny mówił że termin inny to trzymamy się tego. Bo do któregoś tam tygodnia płód rozwija się zawsze w tym samym tempie a później to już każdy tworzy swoją historię ;)

Dobrze że Twój lekarz wie ale fajnie by było gdybyś Ty też wiedziała czego się trzymać bo tak to ciągle masz w głowie że tydzień ten ale dziecko większe więc w sumie... ;) a to kurcze wazne! :)

No mój starszy był ostatnio o 5 dni, potem wyrównał i starszy o 3 dni ja myślę że do owulacji doszło zamiast 10/11 marca to doszło 6-8 ! Najbardziej ten 7 i dlatego te kilka dni więcej ma :)
Mi według ostatniego okresu liczy Pani Gin ,zobaczę co na prenatnych:)
Dziewczyny wczoraj się obkupilam jak młoda ale wydalam 1000 zł na słuchajcie Tylko ubranka :)
Smyk i te sprawy stwierdziłam że kupię lepszej jakości typu smyk next h&m ale potem je sprzedam A nie wyrzuce do kosza ...A jak będzie dziolcha to też to jakos przeżyje będzie chodzić w stroju Batmana no trudno :) każdy żyje myśla że to pyrtek A nie duża lechtaczka choć bywa przeroznie:)
Hoho ale się obkupilas :) super! Ja chodzę i na razie się uśmiecham do wieszaków głównie. Chce poczekać i zobaczyć co dostanę (a ma być tego sporo) Żeby niepotrzebnie nie wydawać kasy. Jedyne co to pewnie kupię rozmiar 50 bo dzieciaki będą na pewno mniejsze a standardowo to ludzie kupuje 56 na noworodki.

No bo właśnie to powinno być ustalone na pierwszym usg z serduszkiem :)

Tak mi powiedział wtedy że choćby dalej się waliło i paliło i ktokolwiek inny mówił że termin inny to trzymamy się tego. Bo do któregoś tam tygodnia płód rozwija się zawsze w tym samym tempie a później to już każdy tworzy swoją historię ;)

Dobrze że Twój lekarz wie ale fajnie by było gdybyś Ty też wiedziała czego się trzymać bo tak to ciągle masz w głowie że tydzień ten ale dziecko większe więc w sumie... ;) a to kurcze wazne! :)

Wiesz, dla mnie to nie problem... teraz mam zagwozdkę ale to przez urlop a nie termin porodu :) Bo gdyby nie urlop to poszłabym 19+5 i byłoby idealnie :D
A jakby mi poprawił termin to nigdy bym się nie doliczyła m-ca czy tygodnia ciąży, nie ma szans :oo::laugh2: A tak liczę sobie tygodnie normalnie, suwak leci i jest ok.. No ten urlop w złym czasie biorę 8-) Ale nie zrezygnuję :laugh2:

Wiesz, dla mnie to nie problem... teraz mam zagwozdkę ale to przez urlop a nie termin porodu :) Bo gdyby nie urlop to poszłabym 19+5 i byłoby idealnie :D
A jakby mi poprawił termin to nigdy bym się nie doliczyła m-ca czy tygodnia ciąży, nie ma szans :oo::laugh2: A tak liczę sobie tygodnie normalnie, suwak leci i jest ok.. No ten urlop w złym czasie biorę 8-) Ale nie zrezygnuję :laugh2:
:) ha ha :)

reklama
Do góry