Trzymam kciuki i łączę się w niecierpliwości- ja o 20
No to czekamy... również trzymam kciuki!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam kciuki i łączę się w niecierpliwości- ja o 20
Na podstawie USG. Jeśli bardzo się różni od terminu ustalonego podczas USG (bodajże różnica tygodniowa), to lekarz koryguje ustalony termin porodu.Dziewczyny a na jakiej podstawie macie ustalona datę terminu. Taka wpisana w kartę? Na podstawie pierwszego usg czy miesiączki
Najlepszy okres to podobno pomiędzy 20+0 a 21+6. Ja się zapisałam na USG w połowie 21 tygodnia.Znowu następna możliwa wizyta po urlopie to dopiero 21+5, a gdyby był taki duży jak wcześniej to mógłby być już za duży...ponoć najlepiej do 22tygodnia zrobić połówkowe 18-22tydzień optymalnie...
Wydaje mi się, że używanie adaptera jest bezpieczniejsze niż sposób z przekładaniem pasów. Adapterów nie trzeba kupować, można też je wypożyczyć. Koszt to ok. 10-20 zł/miesięcznie.Hey mamusie[emoji4] pisalyscie cos o pasach w samochodzie - w pierwszej ciąży usłyszałam patent i stosuje go także teraz. Najpierw zapinam pas a później wsiadam do samochodu i wtedy ta górna część przekładam przez głowę - czyli jestem jakby w pół zapieta. Nic mnie nie uciska na dole i szczerze myślę że gdybym nawet miala ten adapter to i tak bym się bała ze nie daj Boże ta dolna część się przesunie, a tak czuję się komfortowo przede wszystkim psychicznie. A swoją drogą my chyba nie musimy się w ogóle zapinac w ciąży? Czy ten przepis się zmienił? Ja sobie nie wyobrażam dlatego stosuje właśnie takie zapięcie i wszystkie moje znajome ciężarne również [emoji6]
Ja mam na podstawie usg, ale to przez nieregularne miesiaczkiDziewczyny a na jakiej podstawie macie ustalona datę terminu. Taka wpisana w kartę? Na podstawie pierwszego usg czy miesiączki?
Na podstawie OM, ale u mnie to tylko 1 dzień różnicy. Powodzenia na wizycieDziewczyny a na jakiej podstawie macie ustalona datę terminu. Taka wpisana w kartę? Na podstawie pierwszego usg czy miesiączki?
Życzę powodzenia Ale nie zwymiotowałaś po tej glukozie? Ponoć tak się zdarza. Mi po słodyczach jest niedobrze (nie tylko w ciąży - przed ciążą tak samo), zdarzyło mi się zwymiotować na sam widok łyżeczki z cukrem i amolem którą dostałam do połknięcia. Tak, że to może być katastrofaNiestety czeka mnie już w najbliższym czasie badanie obciążenia glukoza, uwielbiam słodycze, ale tej glukozy w pierwszej ciąży nie mogłam wypić.
Miłego dnia Dziewczyny
Nie martw się kotem jeśli dochodzą do się jak psy to jutro będzie jak nowy. Mój psiak tez był kastrowany ze względu na rozbuchany charakterek wobec suk i na drugi dzień już chciał biegać, szaleć i się bawić. Ważne żeby nie lizał rany i się raz dwa zagoi, a same plusy zobaczysz.Ja też popedze po rogala do biedry A co mi tam hehehe 70 zł zawsze coś
Ogólnie to czuje się super, właściwie jak nie w ciąży.
Byłam kota oddać do kastracji I czekam aż zadzwonią żeby go odebrać biedny
....miał takie smutne oczy jak go oddałam.
Ale nie widział chyba moich wkuriwonych jak zalal mi 2 raz za zasłoną podłogę pufe A potem zostawił ślady z sikow wszędzie, cholera jedna
Na dodatek mnje gryzl bo się frustrowal brakiem możliwości wypuszczenia emocji .
Ale cóż trzeba było to zrobić już 2 mc temu..teraz przeżywam to ja i kot :/
Kto dziś wizytuje ?
Ja mam jutro prenatalne oczywiście jestem ta na końcu jak i z prenatalnymi ruchami o wszystkim innym hahaha takze czekam ,czekam jutro potwierdzimy czy chłopak
Buziaki
Ja też popedze po rogala do biedry A co mi tam hehehe 70 zł zawsze coś
Ale nie widział chyba moich wkuriwonych jak zalal mi 2 raz za zasłoną podłogę pufe A potem zostawił ślady z sikow wszędzie, cholera jedna
Na dodatek mnje gryzl bo się frustrowal brakiem możliwości wypuszczenia emocji .
Kto dziś wizytuje ?
Ja mam jutro prenatalne oczywiście jestem ta na końcu jak i z prenatalnymi ruchami o wszystkim innym hahaha takze czekam ,czekam jutro potwierdzimy czy chłopak
Buziaki
Tak przeszła, ale nie chce jeść ani za bardz pić. Tak się zaciela, że nawet nie sika. Na dodatek mnie się coś zaczyna. Na dwór na razie nie może iść, dopiero po południu mąż pójdzie z wynikami krwi do lekarza. Generalnie ciężko, bo ona się niczym nie zabawi.
Ja też popedze po rogala do biedry A co mi tam hehehe 70 zł zawsze coś
Kto dziś wizytuje ?
Buziaki
Dziewczyny a na jakiej podstawie macie ustalona datę terminu. Taka wpisana w kartę? Na podstawie pierwszego usg czy miesiączki?
Na podstawie USG. Jeśli bardzo się różni od terminu ustalonego podczas USG (bodajże różnica tygodniowa), to lekarz koryguje ustalony termin porodu.
Najlepszy okres to podobno pomiędzy 20+0 a 21+6. Ja się zapisałam na USG w połowie 21 tygodnia.
Link do: USG połówkowe ciąży - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
Wydaje mi się, że używanie adaptera jest bezpieczniejsze niż sposób z przekładaniem pasów. Adapterów nie trzeba kupować, można też je wypożyczyć. Koszt to ok. 10-20 zł/miesięcznie.
Hej
Wyszłam wczoraj ze szpitala, krwiak jeszcze jest, ale zmniejszył się. Nie plamię od kilku dni, ale podobno w każdej chwili plamienie może wrócić - kwestia krwiaka przy samej szyjce. Czeka mnie polegiwanie do 13 czerwca, do kolejnej wizyty. Za to jutro mam prenatalne, jak nie zacznę plamić to chyba zdecyduję się pojechać, moja lekarka nie ma certyfikatu i zmierzyła tydzień temu tylko przezierność, kość nosową i w sumie tyle... A że badanie przez brzuch to raczej krwiaka nie naruszy.
Trzymam kciuki za dzisiiejsze wizyty