Wiesz, myślę, że nasza masa ciała, którą przybieramy niekoniecznie odzwierciedla się w wielkości płodu
Myślę, że można dużo przybrać i urodzić małe bądź średnie dziecko i odwrotnie, niedużo przybrać i urodzić duże dziecko. Czasami tez dużo przybrać i mieć dużego bobasa, chyba nie ma reguły po prostu
Ale sprawdzić zawsze można, a nawet trzeba. Spokojna głowa mamy, to szczęśliwy bobas w brzuchu
Ja robiłam test 22.02
więc dzisiaj mineły 3m-ce od zrobienia testu
Czas zapiernicza jak szalony
Dopiero 18+5
Zobaczę co mi doradzi mój ginekolog jeszcze... Na tę chwilę bobas jest cały czas 8-9dni do przodu, jakby utrzymał to tempo to wg usg byłby tak 20 czy 20+1, ale wiem, że od 13tygodnia chyba?dzieci rosną już własnym tempem i fakt, że wcześniej cały czas był większy nie oznacza, że teraz nie zwolni... Zobaczę co mi powie na wizycie gin za tydzień, to będzie 16+5 i będę widzieć czy dalej jest większy czy przystopował... Na prenatalnych jak byłam w 12+1 to dzieć był już duży na 13+3 i później cały czas usg pokazywało więcej, ale teraz nie wiem...
Znowu następna możliwa wizyta po urlopie to dopiero 21+5, a gdyby był taki duży jak wcześniej to mógłby być już za duży...ponoć najlepiej do 22tygodnia zrobić połówkowe 18-22tydzień optymalnie...
Też miewam takie myśli... Nie powiem. Chyba normalne rozterki kobiety spodziewającej się 2.dziecka, bo przy 3.to już się wie z czym to się je
Ale teraz jak zaczęłam powoli czuć ruchy to jakoś zaczynam rozumiem... Kocham Młodego ponad życie i już kocham bobaska fikającego w brzuszku... Myślę, że będzie dobrze
Miłość się mnożny, nie dzieli
Gratuluję dziewczynki! Zgodnie z przeczuciem??
Wiesz, ale ty się nie przejmuj tym śluzem... Bez szczegółów ci napiszę, że ja mam śluz od początku ciąży. Na początku malutko, teraz jakby ciut więcej. Najwięcej śluzu ze mnie wychodzi przy wypróżniania hahha norma
Raz jest biały, raz jest bardziej rzadki, przestałam mu się przyglądać... Nie swędzi, nie piecze, wyniki w normie to jest oki i tego się trzymamy!!!
Dzisiaj wizyta?? Kciuki! Daj znać po!
U mnie ok, czasami mnie pobolewa dołem brzucha ale ja jakaś dziwna jestem, chyba brak złych doświadczeń mam, bo się tym nie przejmuję, biorę za normę i nie biorę żadnych tabletek... Mam nadzieję, że mój spokój nie jest zbyt.... luzacki
Nawet raz czy dwa jakby stwardniał mi brzuch, przy kąpieli pod prysznicem - pewnie woda była za ciepła
To przykręciłam. Ale myślę też, że bobas już większy, rusza się i macica daje o sobie znać...
Super, że wszystko ok. Tak ma każda z nas zawsze pisać, do rozwiązania
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty! Meldować się po!