reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej. Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta. Ale sajgon miałam w domu ostatnio. Trochę problemów itd.
A teraz jestem chora, biorę antybiotyk, mam kaszel masakrę... Mam nadzieję, że dzidkowi to nie zaszkodzi.

Widziałam, że przewinął się temat o porodach. To wtrące swoje 3 grosze. Ja szłam na wywoływanie z patologii i od 7 do 10 leżałam tam sama. Dopiero koło 10 przyjechał mąż. Dla mnie był ogromnym wsparciem, nie musiał nic robić. Sama jego obecność przynosiła mi spokój i taką pewność, że jest ktoś bliski obok. Bardziej to był aspekt psychologiczny, niż jakaś realna pomoc.

Pomyslicie że oszalalam ale zamowilam album do którego wklejam zdjęcia z usg, zdj brzuszka ,wklejam karteczki z ważnymi dla nas informacjami co aktualnie było dla nas ważne itp i tak kolejna strona powstaje A zaczęłam w 4 tyg ,7 tyg 10 tyg 12 tyg i potem z 16 tyg i tak dalej i dalej :)
Potem będę wklejać miesiąc po miesiącu aż do roku zdj dziecka itp :) taka pamiątka :)

Super to wygląda :)

reklama
Hej. Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta. Ale sajgon miałam w domu ostatnio. Trochę problemów itd.
A teraz jestem chora, biorę antybiotyk, mam kaszel masakrę... Mam nadzieję, że dzidkowi to nie zaszkodzi.

Widziałam, że przewinął się temat o porodach. To wtrące swoje 3 grosze. Ja szłam na wywoływanie z patologii i od 7 do 10 leżałam tam sama. Dopiero koło 10 przyjechał mąż. Dla mnie był ogromnym wsparciem, nie musiał nic robić. Sama jego obecność przynosiła mi spokój i taką pewność, że jest ktoś bliski obok. Bardziej to był aspekt psychologiczny, niż jakaś realna pomoc.

Pamietam:)
Grunt to aby wyzdrowieć a antybiotyk na pewno dobrany i będzie wszystko dobrze

Pamietam, pamietam [emoji5]
Będzie dobrze, kaszel w końcu przejdzie, niestety potrafi trzymać nawet jak infekcji już nie ma jeszcze przez pare dni albo dłużej [emoji58]

Witajcie jestem już po wyniki bardzo dobre kamień spadł z serca ;)
Zrobił usg ale tak owinięty dzidziuś że się nie chciał pokazać najważniejsze serduszko puka prawidłowo w poniedziałek do swojego ginek.może się pokaże i da się zbadać ;)
U mnie dziś 14t zobaczymy bo ostatnio było tydzień do przodu.
Jeśli chcecie zobaczyć lub porównać wyniki badań to mogę zrobić zdjęcie i wkleić.

Super, cieszę się [emoji5] niech nasze dziadzie rosną zdrowo[emoji3]

Zamówiłam na allegro album z kartkami samoprzylepnymi że wkładam zdj i przyklejam folia:) wklejam tam moje zdj ,wpisy mojego narzeczonego ,nasze rekacje, emocje co było w tym dniu nowego np pierwsze ruchy na usg no takie ważne dla nas chwilę:)myślę że pamiątka fajna A nawet mój się zaangazowal:)
Mega [emoji173]

po cc leży sie 3 doby jeżeli jest ok, po sn 2. @Płomyk* w niektorych szpitalach w Warszawie jest taka możliwość przy planowych cc, np na żelaznej jest chyba dodatkowo platne, jak wybierzesz szpital musisz zapytać co i jak:) a gdzie chciałabyś rodzić w Warszawie?

Dzień dobry, miłego dnia!!!

Screen z próby wejścia na zamknięta grupę

IMG_1891.JPG

Załączniki

• IMG_1891.JPG
    IMG_1891.JPG
    32,5 KB · Wyświetleń: 383
Dziewczyny zazdroszczę wam takiego luzu ,ja za miesiąc ślub..teraz kupujemy mieszkanie które trzeba remontować, między czasie wakacje dziecko w listopadzie ,już mnie głowa boli :(

Jak ja mam być spokojna jak ledwo skończylam planować ślub to teraz mieszkanie, między czasie dziecko :)
Ojjjjjjej masakra na kółkach:(

Spoko my właśnie szukamy większego mieszkania, więc też nas czeka remont. Między czasie kupiliśmy działkę i trochę załatwiania też tam mamy, choć na razie nie zamierzamy się budować, chyba że nam się nagle odwidzi lub nie znajdziemy innego mieszkania ;p
Wakacje też planujemy, ale nie wiem kiedy jeszcze ;p pracujemy oboje i na razie tak zostanie... ale mnie to w ogóle nie przeraża ;) zawsze dajemy sobie radę to i tym razem będzie dobrze ;)

reklama
1797128B-CC8C-438B-8A73-DCB621488A93.jpeg
Wczoraj byłam na wizycie - dziecko waży ok. 99 g ;p Wszystko w porządeczku ;) Zmieniłam lekarza - zapisałam się już po pierwszej wizycie do niego, ale musiałam czekać prawie 2 miesiące, więc byłam jeszcze na jednej wizycie w u mojej poprzedniej ginekolog. Jestem bardzo zadowolona ze zmiany ;) Nawet na prenatalnych tak dokładnie wszystkiego nie sprawdzał i tyle nie opowiadał co ten wczoraj ;)
Dzisiaj mija 2 tygodnie jak robiłam usg genetyczne i test papa - nie dzwonili, więc chyba krew też w porządku, bo mieli dzwonić tylko, gdyby było coś nie tak w ciagu 2 tygodni... wynik z uwzględnieniem testu papa odbiorę sobie dopiero 25.06 na połówkowych ;)

A jeśli ktoś mówi, że w drugim trymestrze mijają np. wymioty to mnie tochyba nie dotyczy kurka felek. Miałam aż 4 dni spokój, za to wczoraj wieczorem wymęczyło mnie z nawiązką chyba za te 4 dni luzu ;p Masakra.

W pracy dalej nie powiedziałam ;p
Brzuszka dalej nie widać ;p

Załączniki

• 1797128B-CC8C-438B-8A73-DCB621488A93.jpeg
    1797128B-CC8C-438B-8A73-DCB621488A93.jpeg
    186,3 KB · Wyświetleń: 483
Do góry