reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny pomyliły mi się daty wizyty u gin, bo byłam pewna że mam 24tego maja a przyszedł mail przypominający i się okazało, że mam 22ego... I teraz tak. Mam zrobić morfologie, mocz i glukoze. Gin powiedział, żebym nie jadła nic słodkiego 3 dni przed pobraniem krwi a że okazało się że badanie muszę zrobić jutro a nie we wtorek to nie uważałam co jem i jadłam slodkie, piłam kakao itd. Czy któraś z Was jadła słodkie przed badaniem glukozy? Pewnie wyjdą zafalszowane wyniki i glukoza wyjdzie za wysoka niż jest w rzeczywistości.... To nic takiego bo przecież za miesiąc mogę powtórzyć badanie, ale wkurzylam się na siebie...

A nie możesz przełożyć wizyty o te kilka dni? Albo zrobić test później i dosłać wyniki?

reklama
Dziewczyny pomyliły mi się daty wizyty u gin, bo byłam pewna że mam 24tego maja a przyszedł mail przypominający i się okazało, że mam 22ego... I teraz tak. Mam zrobić morfologie, mocz i glukoze. Gin powiedział, żebym nie jadła nic słodkiego 3 dni przed pobraniem krwi a że okazało się że badanie muszę zrobić jutro a nie we wtorek to nie uważałam co jem i jadłam slodkie, piłam kakao itd. Czy któraś z Was jadła słodkie przed badaniem glukozy? Pewnie wyjdą zafalszowane wyniki i glukoza wyjdzie za wysoka niż jest w rzeczywistości.... To nic takiego bo przecież za miesiąc mogę powtórzyć badanie, ale wkurzylam się na siebie...

Aż 3dni? To dużo... ja tylko wieczorem sie ograniczyłam, lekkostrawna kolacja o 19.30 i nic słodkiego. Ale przed południem albo po południu zjadłam 2cukierki hehe A dwa czy 3dni wcześniej to w ogóle normalnie jadłam, i słodkie owoce i to na co miałam ochotę...Lody itd. Wynik wyszedł oki[emoji5]

O jak dużo wizyt ostatnio, gratuluję dziewczyny, super, że z naszymi Maluszkami wszystko dobrze [emoji4] widzę, że coraz więcej osób zna płeć [emoji3] ja jutro wybieram się na zakupy z moim M i pewnie znów kupimy coś dziewczęcego [emoji4]

Kurcze u mnie w pracy ciężko ostatnio, więcej pracy i więcej stresu, zaczęły się urlopy a dodatkowo 1 osoba odeszła bez słowa a druga skręciła wczoraj nogę w pracy i miała iść na zwolnienie a moja genialna szefowa zadzwoniła do tej dziewczyny i kazała jej przyjść dzisiaj i powiedziała, że da jej jakaś siedząca prace na jakiś czas, no jakiś żart.. zastanawiam się co by zrobiła jakbym ja przyniosła zwolnienie od lekarza.

Nie zastanawiaj się bo to nieważne [emoji5] jak uznasz za stosowne, że najwyższa pora na L4 czy po prostu będziesz się źle czuć to wręczysz L4 i tyle cię widzieli [emoji16][emoji51]

Zobacz załącznik 858157 Wczoraj byłam na wizycie - dziecko waży ok. 99 g ;p Wszystko w porządeczku ;) Zmieniłam lekarza - zapisałam się już po pierwszej wizycie do niego, ale musiałam czekać prawie 2 miesiące, więc byłam jeszcze na jednej wizycie w u mojej poprzedniej ginekolog. Jestem bardzo zadowolona ze zmiany ;) Nawet na prenatalnych tak dokładnie wszystkiego nie sprawdzał i tyle nie opowiadał co ten wczoraj ;)
Dzisiaj mija 2 tygodnie jak robiłam usg genetyczne i test papa - nie dzwonili, więc chyba krew też w porządku, bo mieli dzwonić tylko, gdyby było coś nie tak w ciagu 2 tygodni... wynik z uwzględnieniem testu papa odbiorę sobie dopiero 25.06 na połówkowych ;)

A jeśli ktoś mówi, że w drugim trymestrze mijają np. wymioty to mnie tochyba nie dotyczy kurka felek. Miałam aż 4 dni spokój, za to wczoraj wieczorem wymęczyło mnie z nawiązką chyba za te 4 dni luzu ;p Masakra.

W pracy dalej nie powiedziałam ;p
Brzuszka dalej nie widać ;p

Gratuluje udanej wizyty [emoji5] ekstra fotka!! A ile mierzył bobas? Nie podał CRL?
U mnie tez jeszcze nie zauważyli [emoji33] nie wiem,myślałam ze sie wcześniej zorientują, ale rzeczywiście w tych bluzkach co nosze to jeszcze nic nie widać.. a byłam pewna, że początkiem maja sie zorientują, a tu niedługo czerwiec hehe [emoji23]
Współczuje wymiotów... moze to końcówka, tak sie żegnają z tobą? [emoji28]

To ja chyba w lodowce zamieszkam nie znosze upalow, dla mnie wystarczy, ze jest 22-24 stopnie i nie wieje za bardzo ;) lubie optymalna temp. a nie, ze pot po tylku sie leje ;)

Tez nie lubię upałów [emoji58]ale w prognozy srednio wierze [emoji5] kiedyś amerykańcy naukowcy zapowiadali w Europie upalne lato, a ci z Rosji, że będzie najzimniejsze od ilus tam lat [emoji23] co będzie to będzie [emoji51] a moze nie będzie tak źle, jakby co to w pracy mam klimę[emoji3]

Nie chce przekładać wizyty bo prawie 5 tyg jestem od ostatniej wizyty i już zaczynam myśleć że coś jest nie tak bo długo nie widziałam dzidziola. A czy mogę doslac wyniki to nie wiem w sumie bo nigdy tak nie robiłam.
Dziś po poludniu wypilam szklankę kakao a tak poza tym nic nie jadłam słodkiego. Wczoraj kilka kostek ptasiego mleczka i też oprócz tego nic.
Dita to jak Tobie wyszło dobrze to może mi też wyjdzie :) A jak będzie zbyt wysokie to po prostu powtórzę za kilka dni i tyle :) Nie będę się tym martwić ani przejmować bo nic już teraz na to nie poradzę a i nie jest to tak bardzo ważne tylko do powtórzenia także w sumie to luzik :p

Nigdy nie zwracalam uwagi na to co jem przed badaniem [emoji85] Generalnie kiedys pani w lab mi powiedziala, ze nie powinno sie jesc 8 godzin przed pobraniem czy to moczu czy krwi. Na twoim miejscu poszlabym na badanir, a jak glukoza bedzie podwyzszona to zwyczajnie zrobisz to badanie jeszcze raz

reklama
Do góry