reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

T

Teraz jak sie ochlodzilo na dworze to ciezko mi wypic tyle ale staram sie. U mnie tez czeste bole glowy no i to cisnienie, a ponoc picie duzej ilosci wody reguluje i zmniejsza cisnienie :) najlepszy chyba arbuz, prawie sama woda, ale jaki pyszny ;) jak sie przysiade to nie ma zmiluj hehe ;)
Uwielbiam arbuza! Mój ulubiony owoc. W ciąży z córka też go pochłaniałam i teraz jak usiądziemy we dwie to zjadamy go w mgnieniu oka [emoji28]

reklama
Hej dziewczyny jak tam u was samopoczucie ?
Bo ja moge powiedziec ze jestem w 3 mc i jak przelotne dni. Sa takie w ktorych jezdze po miescie i sprzatam o ostatnio mylam okna a sa dni w ktorych poprostu czuje sie fatalnie glowa boli mdli i nic mi sie nie chce np dzisiaj.

[emoji33] dwa trzy litry?! Szacun! Ja jak litr wypije to meeega sukces. Wiem że powinnam więcej bo ciągle mnie głowa boli i czytałam że właśnie prawdopodobnie za mało pije. Ale ja w ciągu dnia, w pracy o piciu zapominam. Za to jem.dużo owoców a one też mają wodę ;)
Ja tez nie moge sie zmobilizowac do picia, nawet aplikacje przypominajaca zainstalowalam ale srednio pomagala [emoji85]

Dziewczyny, w niedziele robimy urodziny mlodemu. Nie mam pomyslu na zadna salatke, znaczy bedzie gyros napewno bo juz mi slinka cieknie na sama mysl i chcialabym jeszcze jakas. Macie jakies pomysly?

Ja jem lody i się nie ograniczam[emoji5] fakt, ze przechodziłam toxo i mak przeciwciała, ale to chyba nie ma nic wspólnego.. bardziej listeria... ale w poprzedniej ciazy tej jadłam i nic nie było. Kupuje i od razu zjadam [emoji51]
Frytki jem z piekarnika, od razu póki ciepłe i się przyzwyczaiłam, smakują mi[emoji16]
Ciśnienie przed ciąża niskie, a zarówno w tej jak i poprzedniej ciazy mi sie podnosi ale jest w normie, tak 120/70. Od kawy mnie odrzuciło, herbaty piłam jak miałam mdłości i chwilo nie mogę na nie patrzeć, pije moze jedna dziennie, za to złopię wodę [emoji846]zwykła albo z wyciskaną cytryną...
Co do sexu to wiadomo, że nie powinno sie zmuszać, ale przecież wystarczy dobra zachęta ze strony męża i odpowiednie pieszczoty i jest fajna zabawa [emoji28][emoji5] wiadomo jak boli albo są przeciwskazania to nie wolno i już. Ja jestem jak cyborg... i nie mam chcicy ale i nie odrzuca mnie myśl o sexie, temat moze nie istnieć hehe No ale maz nie ma tak jak je wiec wykazuje inicjatywę... ja nie odmawiam i w gruncie rzeczy okazuje sie, że tez skorzystałam hehe[emoji23]

Hej dziewczyny. Ja po usg. Baba taka gburowata była że nie mogłam się doczekać aż wyjdę z tego gabinety. Ogólnie wszystko w normie

Wrzucam w wątek z badaniami zdjęcie listy co badają podczas tego usg jakby któraś miała ochotę poczytać. Zdjęcia marne dostałam więc raczej nie wrzucę bo niż nie widac

Ważne, ze dzidzia zdrowa [emoji5]
Współczuje gburowatej lekarki... ja miałam starego wrednego dziada wiec cię doskonale rozumiem [emoji853][emoji28]

[emoji33] dwa trzy litry?! Szacun! Ja jak litr wypije to meeega sukces. Wiem że powinnam więcej bo ciągle mnie głowa boli i czytałam że właśnie prawdopodobnie za mało pije. Ale ja w ciągu dnia, w pracy o piciu zapominam. Za to jem.dużo owoców a one też mają wodę ;)
W ostatnim badaniu moczu wyszły mi fosforany bezpostaciowe dość liczne i to właśnie od małej ilości wody (tez piłam max litr). Niby nic strasznego na ten moment ale kazał pić więcej bo właśnie 2-3 litry. A bóle głowy i senność jak najbardziej mogą być od małej ilości wody wiec lepiej się przemęczyc i pić [emoji6] pomijam już takie stany jak kamica nerkowa... także pijmy jak najwięcej wody!

W ostatnim badaniu moczu wyszły mi fosforany bezpostaciowe dość liczne i to właśnie od małej ilości wody (tez piłam max litr). Niby nic strasznego na ten moment ale kazał pić więcej bo właśnie 2-3 litry. A bóle głowy i senność jak najbardziej mogą być od małej ilości wody wiec lepiej się przemęczyc i pić [emoji6] pomijam już takie stany jak kamica nerkowa... także pijmy jak najwięcej wody!
Wiem, wiem, wiem! Będę pracować nad tym [emoji16]

Powiedz mi proszę czy frytki z tego urządzenia wychodzą chrupiące? Bo ja piekę w piekarniku, daje około łyżeczkę oleju na całość, ale wychodzą średnie. Świeże jeszcze jakoś ujda, ale jak kiedyś zjedliśmy po 10 min to zaczęły być wiotkie :/

tak wychodZa chrupkie a co dla mnie najwazniejsze ..nie ociekaja tluszczem i tez nie marnuje tego tluszczu. nieraz juz nawet nie patrze na odmiane ziemniakow a wiem ze to tez jest wazne co do chrupkosci
Mamy tez gotowe frytki ale wiadomo zdrowiej naskrobac samemu
Ja mam model z wyswietlaczem

reklama
U mnie w ciąży zmiana żywieniowa ze słodkiego na słone :happy: Kiedyś potrafiłam zjeść całą czekoladkę na raz i nawet nie bylo mi słodko... Teraz chęci na słodkie brak :/ Za to na widok chipsów, frytek, solonych ogórków na kanapkach oczka się cieszą :rolleyes:

Do góry