reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

T

Teraz jak sie ochlodzilo na dworze to ciezko mi wypic tyle ale staram sie. U mnie tez czeste bole glowy no i to cisnienie, a ponoc picie duzej ilosci wody reguluje i zmniejsza cisnienie :) najlepszy chyba arbuz, prawie sama woda, ale jaki pyszny ;) jak sie przysiade to nie ma zmiluj hehe ;)
Uwielbiam arbuza! Mój ulubiony owoc. W ciąży z córka też go pochłaniałam i teraz jak usiądziemy we dwie to zjadamy go w mgnieniu oka [emoji28]

reklama
Hej dziewczyny jak tam u was samopoczucie ?
Bo ja moge powiedziec ze jestem w 3 mc i jak przelotne dni. Sa takie w ktorych jezdze po miescie i sprzatam o ostatnio mylam okna a sa dni w ktorych poprostu czuje sie fatalnie glowa boli mdli i nic mi sie nie chce np dzisiaj.

[emoji33] dwa trzy litry?! Szacun! Ja jak litr wypije to meeega sukces. Wiem że powinnam więcej bo ciągle mnie głowa boli i czytałam że właśnie prawdopodobnie za mało pije. Ale ja w ciągu dnia, w pracy o piciu zapominam. Za to jem.dużo owoców a one też mają wodę ;)
Ja tez nie moge sie zmobilizowac do picia, nawet aplikacje przypominajaca zainstalowalam ale srednio pomagala [emoji85]

Dziewczyny, w niedziele robimy urodziny mlodemu. Nie mam pomyslu na zadna salatke, znaczy bedzie gyros napewno bo juz mi slinka cieknie na sama mysl i chcialabym jeszcze jakas. Macie jakies pomysly?

Ja jem lody i się nie ograniczam[emoji5] fakt, ze przechodziłam toxo i mak przeciwciała, ale to chyba nie ma nic wspólnego.. bardziej listeria... ale w poprzedniej ciazy tej jadłam i nic nie było. Kupuje i od razu zjadam [emoji51]
Frytki jem z piekarnika, od razu póki ciepłe i się przyzwyczaiłam, smakują mi[emoji16]
Ciśnienie przed ciąża niskie, a zarówno w tej jak i poprzedniej ciazy mi sie podnosi ale jest w normie, tak 120/70. Od kawy mnie odrzuciło, herbaty piłam jak miałam mdłości i chwilo nie mogę na nie patrzeć, pije moze jedna dziennie, za to złopię wodę [emoji846]zwykła albo z wyciskaną cytryną...
Co do sexu to wiadomo, że nie powinno sie zmuszać, ale przecież wystarczy dobra zachęta ze strony męża i odpowiednie pieszczoty i jest fajna zabawa [emoji28][emoji5] wiadomo jak boli albo są przeciwskazania to nie wolno i już. Ja jestem jak cyborg... i nie mam chcicy ale i nie odrzuca mnie myśl o sexie, temat moze nie istnieć hehe No ale maz nie ma tak jak je wiec wykazuje inicjatywę... ja nie odmawiam i w gruncie rzeczy okazuje sie, że tez skorzystałam hehe[emoji23]

Hej dziewczyny. Ja po usg. Baba taka gburowata była że nie mogłam się doczekać aż wyjdę z tego gabinety. Ogólnie wszystko w normie

Wrzucam w wątek z badaniami zdjęcie listy co badają podczas tego usg jakby któraś miała ochotę poczytać. Zdjęcia marne dostałam więc raczej nie wrzucę bo niż nie widac

Ważne, ze dzidzia zdrowa [emoji5]
Współczuje gburowatej lekarki... ja miałam starego wrednego dziada wiec cię doskonale rozumiem [emoji853][emoji28]

[emoji33] dwa trzy litry?! Szacun! Ja jak litr wypije to meeega sukces. Wiem że powinnam więcej bo ciągle mnie głowa boli i czytałam że właśnie prawdopodobnie za mało pije. Ale ja w ciągu dnia, w pracy o piciu zapominam. Za to jem.dużo owoców a one też mają wodę ;)
W ostatnim badaniu moczu wyszły mi fosforany bezpostaciowe dość liczne i to właśnie od małej ilości wody (tez piłam max litr). Niby nic strasznego na ten moment ale kazał pić więcej bo właśnie 2-3 litry. A bóle głowy i senność jak najbardziej mogą być od małej ilości wody wiec lepiej się przemęczyc i pić [emoji6] pomijam już takie stany jak kamica nerkowa... także pijmy jak najwięcej wody!

W ostatnim badaniu moczu wyszły mi fosforany bezpostaciowe dość liczne i to właśnie od małej ilości wody (tez piłam max litr). Niby nic strasznego na ten moment ale kazał pić więcej bo właśnie 2-3 litry. A bóle głowy i senność jak najbardziej mogą być od małej ilości wody wiec lepiej się przemęczyc i pić [emoji6] pomijam już takie stany jak kamica nerkowa... także pijmy jak najwięcej wody!
Wiem, wiem, wiem! Będę pracować nad tym [emoji16]

Powiedz mi proszę czy frytki z tego urządzenia wychodzą chrupiące? Bo ja piekę w piekarniku, daje około łyżeczkę oleju na całość, ale wychodzą średnie. Świeże jeszcze jakoś ujda, ale jak kiedyś zjedliśmy po 10 min to zaczęły być wiotkie :/

tak wychodZa chrupkie a co dla mnie najwazniejsze ..nie ociekaja tluszczem i tez nie marnuje tego tluszczu. nieraz juz nawet nie patrze na odmiane ziemniakow a wiem ze to tez jest wazne co do chrupkosci
Mamy tez gotowe frytki ale wiadomo zdrowiej naskrobac samemu
Ja mam model z wyswietlaczem

reklama
U mnie w ciąży zmiana żywieniowa ze słodkiego na słone :happy: Kiedyś potrafiłam zjeść całą czekoladkę na raz i nawet nie bylo mi słodko... Teraz chęci na słodkie brak :/ Za to na widok chipsów, frytek, solonych ogórków na kanapkach oczka się cieszą :rolleyes:

Do góry