reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja nie przechodziłam i od lekarza wiem, że nie tak łatwo ją złapać więc nie ma co panikować. Ja bym zjadła takiego lodzika naturalnego np słony karmel albo jakiś orzechowy
albo jakieś pyszne ciasto czekoladowe czy z orzeszkami...mniam, mniam:)
Też lubie kebaba miesko i nalesnik, bez warzyw:) a dziś na obiadek robimy indyczka z grilla z przyprawami i opiekane ziemniaczki z pomidorkiem. Na deser truskawki :)

Termin cc będzie liczony wg usg do 10t, wezmą też pod uwagę ostatnie usg stan dziecka, łożyska i ilość wód płodowych.
Miałaś planowane cc? Bo ja z powodów nagłych i nie wiedziałam jak to się ustala :p
A dobrze wiedzieć ;)
W ogóle dowiedziałam się dzisiaj ze maluch jest na tylnej ścianie a to by oznaczało bóle krzyżowe i teraz to już nikt mnie nie namówi na SN hehe nie ma szans :D

Miałaś planowane cc? Bo ja z powodów nagłych i nie wiedziałam jak to się ustala :p
A dobrze wiedzieć ;)
W ogóle dowiedziałam się dzisiaj ze maluch jest na tylnej ścianie a to by oznaczało bóle krzyżowe i teraz to już nikt mnie nie namówi na SN hehe nie ma szans :D

Nie, też podczas porodu, ale tak mi mówił lekarz i tak miały koleżanki z forum przy 2 cc. Też teraz wole cc

Znam przypadek gdzie para sie dowiedziala w 5 miesiacu ze sa dwa bobasy a w 7 juz sie urodzily :)
Moja teściowa do porodu szła i miał być duży chłopak a urodziły się dwie dziewczynki. Ale to było 25 lat temu więc jestem w stanie w to uwierzyć ale że w dzisiejsZych czasach?!

Ja miałam z założenia cesarke w pierwszej ciąży ale nie wyznaczyli terminu tylko czekali aż coś się zacznie dziać. Dwa tygodnie byłam w szpitalu

A dobrze wiedzieć ;)

Ja miałam bóle krzyżowe... cóż... przeżyłam [emoji5][emoji23] dlatego parte przy tym to była ulga niesłychana [emoji16] także mogę rodzic SN tylko niech skurcze miną szybko i niech już bedą parte [emoji5][emoji16]

Ja sie ostatnio na prenatalnych dowiedzialam, ze w brzuszku nie siedzi jeden dzidziol ale dwa! LOL przez tydzien w szoku bylismy :D

Wow!!! Podwójne gratki!!! Ale dziwne ze twój ginekolog nie widział wcześniej? Ja przed prenatalnym miałam dwie wizyty u swojego... wierze, że by zauważył 2.dzieciatko [emoji28] płci nie znasz? [emoji5]

reklama
Widzę, że wysyp wizyt nastąpił :D Gratuluję wszystkim!
Ja właśnie dziś po wizycie. Od razu lepszy nastrój :) CRL 59mm, NT 1,1 mm, termin porodu wg usg 24.11 :) Jedyne, co mnie niepokoi to cukier, bo wyszedł mi 95... No, ale jeszcze nie panikuję.
Zastanawia mnie, czy na usg widać machnięcie nóżką, czy coś innego... :p

Gratki[emoji106][emoji51] a fotki nie widzę [emoji20]

Do góry