reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tez nie moge sie zmobilizowac do picia, nawet aplikacje przypominajaca zainstalowalam ale srednio pomagala [emoji85]

Dziewczyny, w niedziele robimy urodziny mlodemu. Nie mam pomyslu na zadna salatke, znaczy bedzie gyros napewno bo juz mi slinka cieknie na sama mysl i chcialabym jeszcze jakas. Macie jakies pomysly?

Robilas kiedy salatke z makaronem ryzowym . piersia.(widzialam ze sa wersje z szynka serem ) Startym ogorkiem.(duzo) Serem feta. Duza iloscia natka pietruszki drobno posiekanej np. Jogurt majonez czosnek sol pieprz?

Moja ulubiona jak i moich gosci i gdzie nie pojde to nazwali ja salatla karoliny bo zgapili i przyrzadzaja haha i powiem Ci ze każdemu wychodzi inaczej (zbyt sucha nie moze byc ale to jak kto lubi tez)

Aaa i na szybko mozna ugotowac brokula( 3min max bo bedzie ble a musi byc chrupki w miare)
Z piersia. Feta i prazonymi migdalami obowiazkowo. Sos czosnkowy z jogurtu i majonezu . wykladalam skladniki na siebie niedlugp przed goscmi m.tym bardziej sos

Ostatnia edycja:
reklama
Robilas kiedy salatke z makaronem ryzowym . piersia.(widzialam ze sa wersje z szynka serem ) Startym ogorkiem.(duzo) Serem feta. Duza iloscia natka pietruszki drobno posiekanej np. Jogurt majonez czosnek sol pieprz?

Moja ulubiona jak i moich gosci i gdzie nie pojde to nazwali ja salatla karoliny bo zgapili i przyrzadzaja haha i powiem Ci ze każdemu wychodzi inaczej (zbyt sucha nie moze byc ale to jak kto lubi tez)

Aaa i na szybko mozna ugotowac brokula( 3min max bo bedzie ble a musi byc chrupki w miare)
Z piersia. Feta i prazonymi migdalami obowiazkowo. Sos czosnkowy z jogurtu i majonezu . wykladalam skladniki na siebie niedlugp przed goscmi m.tym bardziej sos

Robię często tę druga surówkę, tylko zamiast migdałów daje łuskany słonecznik podprażany trochę na patelni [emoji5] i czasami dodaje zielonego ogórka [emoji106][emoji51]

Robię często tę druga surówkę, tylko zamiast migdałów daje łuskany słonecznik podprażany trochę na patelni [emoji5] i czasami dodaje zielonego ogórka [emoji106][emoji51]
Migdaly rozpuszczaja moje serce hahaha często robie sobie bez miesa:) kocham
Sprobuje ze slonecznikiem:)

Dziewczyny polecacie jakąś książkę/poradnik dla przyszłych rodziców? Coś co warto przeczytać aby przygotować się do opieki nad noworodkiem A potem niemowlakiem.

Widzę, że wysyp wizyt nastąpił :D Gratuluję wszystkim!
Ja właśnie dziś po wizycie. Od razu lepszy nastrój :) CRL 59mm, NT 1,1 mm, termin porodu wg usg 24.11 :) Jedyne, co mnie niepokoi to cukier, bo wyszedł mi 95... No, ale jeszcze nie panikuję.
Zastanawia mnie, czy na usg widać machnięcie nóżką, czy coś innego... :p

Mi się z każdym usg przesuwa termin heh z om 23 później było 21 a dzisiaj 19... No ciekawe na którego wyznacza cc

U mnie w 14t już ponad -3kg na wadze. Z synem w 18 tygodniu było + 6kg :)

Gratuluje wczorajszych badań, dobrze, że wszystko dobrze z maluchami!

Milego dnia mamusie i powodzenia na wizytach!!!

a co się wyświetla?

Wyświetla mi się że jest problem z forum. Ze strzałka do przeładowania

Ja nie przechodziłam i od lekarza wiem, że nie tak łatwo ją złapać więc nie ma co panikować. Ja bym zjadła takiego lodzika naturalnego np słony karmel albo jakiś orzechowy
albo jakieś pyszne ciasto czekoladowe czy z orzeszkami...mniam, mniam:)
Też lubie kebaba miesko i nalesnik, bez warzyw:) a dziś na obiadek robimy indyczka z grilla z przyprawami i opiekane ziemniaczki z pomidorkiem. Na deser truskawki :)
Mi się z każdym usg przesuwa termin heh z om 23 później było 21 a dzisiaj 19... No ciekawe na którego wyznacza cc

Termin cc będzie liczony wg usg do 10t, wezmą też pod uwagę ostatnie usg stan dziecka, łożyska i ilość wód płodowych.

reklama
Do góry