reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

U mnie to będzie pierwsze dzieciątko [emoji5]
Co do pokoju mamy wolną drugą sypialnie ale maleństwo i tak będzie miało swoje łóżeczko u nas w sypialni, bo wolę mieć je na oku no i ze względu na wygodę zwłaszcza w nocy. Musimy jakoś przestawić meble aby łóżeczko i wszystko inne potrzebne się zmieściło, mamy też kosz mojzesza, kupiłam ostatnio bo trafiła mi się okazja i chciałabym aby na początku maluszek w nim spał [emoji5]
Dziewczyny, które mają już dzieci co myślicie o przewijaku, lepszy taki na łóżeczko czy obok łóżeczka na komodzie?

Na łózeczko, dopóki nie zaczął się przekręcać był bardzo pomocny do wszystkiego :)

reklama
Dziewczyny byłam dzisiaj w pracy i wszystkim oficjalnie powiedziałam że jestem w ciąży. Zadzwoniłam też do brata. Moja mama od wczoraj wszystkim z rodziny rozpowiada. Strasznie się cieszą z moim tatą :laugh2:

Istnieje coś takiego jak dokument excela online. Ma do nich dostęp każdy kto otrzyma link i może sobie edytować. Ułatwiłoby Ci to zgromadzenie tak dużej ilości danych :)

Poszukam jutro [emoji5] dzięki za info [emoji3] to by idealnie pasowało [emoji5]

Powiedz o ciąży i idź na L4, bez skrupułów. Też się czaiłam i zgadzam się z Ditą. Mozna pracawać, ale jak są warunki. Ja co prawda nie jestem jeszcze na l4 ale za tydzień poproszę o nie. Przekonało mnie to, że w ostatnim czasie odeszły od nas 3 dziewczyny i zaczynałam dostawać ich obowiązki. Jest to dla mnie za duże obciążenie. Dla firmy też srednio mnie przeszkalać do ich roboty jak zaraz odejdę, więc docenili szczerość.

Dziewczyny, lekarka napisała mi smsa, że wynik badań genetycznych w tym pappy jest "bardzo dobry" i nie jest konieczna dalsza diagnostyka :):):) co za ulga.
W czwartek dla pewności odbiorę wyniki, żeby sprawdzić, że na pewno się nie pomyliła ;)

PS moje pierwsze dziecko :)

Super, że Pappa ok[emoji16] ja tez odetchnęłam z ulgą po wynikach [emoji846]

Ja miałam przewijak na komode obok łóżeczka i byłam bardzo zadowolona. Na komodzie leżały również pampersy, chusteczki mokre do pupy, kremik itp. Wszystko było pod ręką i szło sprawnie. Nie zostawialam synka na przewijaku bo czegoś zapomniałam wziąć ()

reklama
Dziewczyny, tabelkę z płcią (przeczuciem i wg lekarza) uzupełnię jutro przed południem, na telefonie nie ogarnę [emoji5] moze w ogole pomyśle nad tabelką w Excelu, dopisze tez nasze dzieci, które mamy, ale potrzebuje trochę czasu na to [emoji58]w pracy przyuczę koleżankę od mojego zastępstwa do nowego zadania i ona sie będzie uczyć i robić, a ha zrobię tabelkę hehehe [emoji23]

Piorunem
Jakie nadgodziny w ciazy? Chyba na łeb upadli [emoji33] bierzesz L4 i mówisz papa... ja tez chce długo pracować, ale tylko jeśli bedą warunki i nic nie zmieni sie na gorsze. Na razie robię swoje i trochę przyuczam- jak mam czas, ale w miedzy czasie tez czekają mnie zastępstwa.. nie zamierzam jednak siedzieć po godzinach ... o nie nie

Co do spania... muszę chodzić w tygodbou szybciej spać, bo chodzę po 23albo i po w pół do północy, a rano wstaje po 6 i oczy na zapałki. W weekend dłużej, ale tez mue za długo... Dzisiaj postaram sie pójść spać przed 23 [emoji5]

Aha, mam synka, w lipcu 6lat kończy [emoji5] u mnie w rodzinie same baby się rodziły oprócz mojego jednego brata rodzynka (nas 3dziewuchy, on jeden), u męża mieszanie [emoji5]

Dla mnie 7h to min. A 8 najlepiej co do snu

Tez jestem tego zdania co do pracy
Mozna pracowac ale jesli domagaja sie wiexej zamiast ulzyc to tez bym podziekowala
Mi ostatnio kolezanka z pracy ironicznie zazArtowala ze wolne mialam bo bolal brzuszek a potem dojda pewnie plecy. Zaśmiałam sie i odpowiedziałam .no taka kolej rzeczy i jesli beda bolec to zazynac sie nie zamierzam i usmiech od ucha do ucha:)
no szkoda gadac ..hehe ale mam to gdzies ..:)

U mnie to będzie pierwsze dzieciątko [emoji5]
Co do pokoju mamy wolną drugą sypialnie ale maleństwo i tak będzie miało swoje łóżeczko u nas w sypialni, bo wolę mieć je na oku no i ze względu na wygodę zwłaszcza w nocy. Musimy jakoś przestawić meble aby łóżeczko i wszystko inne potrzebne się zmieściło, mamy też kosz mojzesza, kupiłam ostatnio bo trafiła mi się okazja i chciałabym aby na początku maluszek w nim spał [emoji5]
Dziewczyny, które mają już dzieci co myślicie o przewijaku, lepszy taki na łóżeczko czy obok łóżeczka na komodzie?
Wlasnie dostalam od znajomej i malpiszon juz mi wcisnela bo nie ma miejsca tego trzymac!! . no ale kochana:) podoba mi sie!!
Maz chciał rozlozyc ale cora sie dorwala ze ona chce sie tym pobawic takze...troche u niej postoi cos czuje

Załączniki

• 20180515_183308_Film1.jpg
    20180515_183308_Film1.jpg
    686,1 KB · Wyświetleń: 85
Do góry