reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja także mam fazę na spanie, chciałam dziś kupić jakies sukienki ciążowe online ale co wezme sie za scrollowanie allegro to zasypiam :D haha. Od kilku dni jestem na L4 także sobie nie żałuję :tak:

reklama
Cześć wszystkim! Jestem z Wami od samego początku, ale w końcu nadszedł moment w którym postanowiłam się ujawnić :tak: Jestem Kasia, mam 21 lat, aktualnie 12t1d ciąży, temin na 26.11. :) To będzie moja pierwsza, wyczekiwana dzidzia, już nie mogę się doczekać :D Przeczucie co do płci było początkowo na chłopca, a teraz coś się zmienia na dziewczynkę. W piątek usg genetyczne, nie ukrywam, że boję się jak to wszystko będzie wyglądało i mam nadzieję, że może jakieś słówko na temat płci usłyszę. Pozdrawiam Was cieplutko i przesyłam buziaki :p.

Dziewczyny mam pytanie kiedy najlepiej iść na te prenatalne? Jak dziecko ma ile mm ,czy tam cm czy tygodni.
Bo teraz ma 5 cm i kiedy najlepiej widać ten nos żeby już był itp? Bo jak pójdę za wcześnie to też lipa i żebym nie poszła za późno obecnie mam 11t4d czyli jak pójdę 23.05 to będę miała 12t5d ..myslicie że mały urośnie za tydzień czasu ? Teraz w tydzień urósł o 0,5 cm :) ale to czy nie za mało dopiero ...

Ja byłam na prenatalnych 13+1 :)

Witaj firsttimemoomy :):) rozgosc sie:))

Co do spania to jak wracam z pracy po 17 lol ogarniam co moge i lezac spedzam czas z rodzinka. Jednak szkoda mi cZasu na drzemki bo kiedy:p
Za to o 21 max gotowa w lozku do spania juz ..i nie napisze jak szybko potrafie zasnac :p

@ONAONAONA właśnie chyba muszę w końcu powiedzieć o ciąży ;p tak to odwlekam, ale chyba sytuacja sama mnie w końcu zmusi... mam 3 dziewczyny, które bardzo długo się starają i tak jakoś trudno mi powiedzieć, zwłaszcza, że mówiłam im kiedyś, że od lutego do nich dołączę, więc nie trudno policzyć, że poszło szybko... ale chyba najwyższy czas...

Ok to pójdę 23 bo martwilam się czy poprostu zdarzy nadrobić bo dzieci w 12/13 tygodniu mają po 6-7 A nawet 8 cm A moje ma obecnie 5 takze ;)

Ja byłam 12+1 i już miał 7,3cm, 10dni pózniej już 9,5cm czyli za duży do badań prenatalnych wiec dobrze, ze poszłam od razu w skończonym 12tygoddniu. Myśle, że podrośnie ci ładnie przez tydzień [emoji5]idealnie do badania [emoji846][emoji106]

Dziewczyny, tabelkę z płcią (przeczuciem i wg lekarza) uzupełnię jutro przed południem, na telefonie nie ogarnę [emoji5] moze w ogole pomyśle nad tabelką w Excelu, dopisze tez nasze dzieci, które mamy, ale potrzebuje trochę czasu na to [emoji58]w pracy przyuczę koleżankę od mojego zastępstwa do nowego zadania i ona sie będzie uczyć i robić, a ha zrobię tabelkę hehehe [emoji23]

Piorunem
Jakie nadgodziny w ciazy? Chyba na łeb upadli [emoji33] bierzesz L4 i mówisz papa... ja tez chce długo pracować, ale tylko jeśli bedą warunki i nic nie zmieni sie na gorsze. Na razie robię swoje i trochę przyuczam- jak mam czas, ale w miedzy czasie tez czekają mnie zastępstwa.. nie zamierzam jednak siedzieć po godzinach ... o nie nie

Co do spania... muszę chodzić w tygodbou szybciej spać, bo chodzę po 23albo i po w pół do północy, a rano wstaje po 6 i oczy na zapałki. W weekend dłużej, ale tez mue za długo... Dzisiaj postaram sie pójść spać przed 23 [emoji5]

Aha, mam synka, w lipcu 6lat kończy [emoji5] u mnie w rodzinie same baby się rodziły oprócz mojego jednego brata rodzynka (nas 3dziewuchy, on jeden), u męża mieszanie [emoji5]

reklama
Do góry