reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny mam pytanie kiedy najlepiej iść na te prenatalne? Jak dziecko ma ile mm ,czy tam cm czy tygodni.
Bo teraz ma 5 cm i kiedy najlepiej widać ten nos żeby już był itp? Bo jak pójdę za wcześnie to też lipa i żebym nie poszła za późno obecnie mam 11t4d czyli jak pójdę 23.05 to będę miała 12t5d ..myslicie że mały urośnie za tydzień czasu ? Teraz w tydzień urósł o 0,5 cm :) ale to czy nie za mało dopiero ...
Ja byłam na prenatalnych 12+4 i dzidziuś miał wtedy 7 cm

Ja prawie 6 letniego synka

Dziewczyny czy wy tez macie gaze na spanie w ciagu dnia mnie wczoraj i dzis zmulilo o 13 spalam godzine i dalej czuje sie fatalnie wrecz nie przytomna
W ciągu dnia nie ale ja o 22 już potrafię spać i o 6 pobudka.
Dziewczyny mam pytanie kiedy najlepiej iść na te prenatalne? Jak dziecko ma ile mm ,czy tam cm czy tygodni.
Bo teraz ma 5 cm i kiedy najlepiej widać ten nos żeby już był itp? Bo jak pójdę za wcześnie to też lipa i żebym nie poszła za późno obecnie mam 11t4d czyli jak pójdę 23.05 to będę miała 12t5d ..myslicie że mały urośnie za tydzień czasu ? Teraz w tydzień urósł o 0,5 cm :) ale to czy nie za mało dopiero ...
Jak byłam ja to miałam 11t5d lekarz mi powiedział że woli robić USG po 12t do 13t6d(można)bo później wyniki niewiarygodne.Powiedział że gdybym mieszkała na miejscu to by mnie do domu wysłał a że mam sporo drogi do Niego to zrobił.Urośnie bąbelek zobaczysz różnicę.Mój jak pamiętam miał 7,7 cm.

Dziewczyny... Właśnie wracam ze szpitala onkologicznego. Dziadek mój, ukochany, ma raka. Załamałam się totalnie. Dziadek po dwóch zawałach, amputacji palca u stopy, po załżeniu protezy dróg żółciowych, z cukrzycą, chorymi nerkami... Ma mieć operację, ale sam kardiolog powiedział, że ryzyko jest duże, czasami może mieć kolejny zawał na stole operacyjnym i może go nie przeżyć... Mogą mu totalnie wysiąść nerki... Ale z dwojga złego chyba "lepiej" jeździć na dializy, ale raka nie mieć...
Ehhh. Tak bardzo mi smutno... Chociaż staram się mieć nadzieje...

Ja byłam równo w 12t i maluch miał 55mm, ja słyszałam, że najlepiej po skończonym 12 tyg także 12t5d jest ok.

reklama
Do góry