reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Mi kiedyś z testow skórnych wyszło, że jestem uczulina na dużo rzeczy. Ale nigdy nie miałam objawów, tylko jak jest mocno zakurzone pomieszczenie kichać mi się chce:)
Ciekawe jak te pierwsze prognozy się sprawdzą w listopadzie, ja w imieniny idę na dodatkowe usg i mam nadzieje, że w 15t2d będzie już coś widać jak z synkiem:)
Miłego wtorku i powodzenia na wizytach!!!!

reklama
No to prawda kolejny dzień wizyt:))
Kurde mam nadzieję że już w dziewczynkę się nie zmieni skoro odstaje pani zażartowała że może mieć duża lechtaczke hahaha ale to wątpliwe u tak małego dziecka:) podobno jak jest chlopiec to od razu widać gorzej z dziolcha:)

Może się nie zmiani!
U mojej siostry dopieto na usg połówkowym okazało się, że dziewczynka, wcześniej lekarze mówili, że raczej chłopak:)

Witam powodzenia na wizytach ja jutro na 10 rano slonaczko swieci od rana az zyc sie chce
Dziewczyny myslalyscie juz jak uzadzicie pokoj dla dziecka ja juz szukam mebli narazie tylko ogladam planuje pod koniec wakacji zaczac uzadzac bo syna przeniesiemy do innego pokoju a tam zrobimy dla pokoj dla dzidziola i tak na poczatku bedzie z nami w sypialni przez.pierwsze tygodnie albo i miesiace
Myslalam o kupnie kolyski przy lozku bo niebede co chwila lazic i odkladac do lozeczka mam nadzieje ze troche pokarmie

Witam powodzenia na wizytach ja jutro na 10 rano slonaczko swieci od rana az zyc sie chce
Dziewczyny myslalyscie juz jak uzadzicie pokoj dla dziecka ja juz szukam mebli narazie tylko ogladam planuje pod koniec wakacji zaczac uzadzac bo syna przeniesiemy do innego pokoju a tam zrobimy dla pokoj dla dzidziola i tak na poczatku bedzie z nami w sypialni przez.pierwsze tygodnie albo i miesiace
Myslalam o kupnie kolyski przy lozku bo niebede co chwila lazic i odkladac do lozeczka mam nadzieje ze troche pokarmie
My zaplanowaliśmy pierwsze miesiące w salonie bo z dwójka w sypialni się nie zmieścimy :) kupię dwie dostawki do łóżka - zerknij sobie fajne sprawa do 13 kilo mogą spać maluszki. Do własnego pokoju przeniesiemy je pewnie po 4-5 mies jak unormuje się spanie (oby) :)

Dziewczyny ja już po genetycznym. Mój mały Ktoś ma już 7,8 cm. Machał rączkami i otwierał buzie. Odwrócił się też do nas Pupą :happy:. Wd lekarza wysztkie parametry są w porządku i ryzyko bardzo małe. Nie będę więc robić testów papa bo lekarz nie widzi żadnych ryzyk:laugh2:. Następna wizyta za 3 tygodnie. Kamień z serca mi spadł. Idę jutro do pracy powiedzieć wszystkim oficjalnie że jestem w ciąży. A i na płeć jest za wcześnie więc nic nie mówił. Nie umiem tu dodać zdjęcia więc będzie bez foty :oo2:

Super, bardzo się cieszę :) :)

Super wiadomości:) ja jutro o 17 i mam nadzieje na równie dobre wyniki

Trzymam kciuki za twoją dzisiejszą wizytę ;) Na pewno będzie wszystko dobrze :) :tak:

My tez wreszcie po :) chociaż usg łatwe nie było bo człowieczek siedział na dupce odwrócony plecami więc lekarz mówi że najgorsza możliwa pozycja ;) ale w końcu udało się zobaczyć wszystko i pomierzyć. Maleństwo ziewalo i ssalo palucha :) między nogami co prawda pepowina ale powiedział że chyba... Nikoś :)

Gratuluję zdrowego synka :) :tak:

No to prawda kolejny dzień wizyt:))
Kurde mam nadzieję że już w dziewczynkę się nie zmieni skoro odstaje pani zażartowała że może mieć duża lechtaczke hahaha ale to wątpliwe u tak małego dziecka:) podobno jak jest chlopiec to od razu widać gorzej z dziolcha:)

Myślę, że szansę na synka masz dużą, ale lepiej się chyba nastawiać, że to nie 100%, a tak 65-70%. Żeby wielkiego zdziwienia nie było jakby co ;) Mimo wszystko jest to wczesny etap ciąży i to raczej nie jest informacja pewna, tylko podejrzewająca... Fakt, że 70% to dużo, no ale 30% ciągle jest :D Trzymam kciuki za synka!

My mamy w sypialni lóżeczko syna, a ostatnio śpi ze mną od 1, bo budzi sie na kp, a potem nie chce mi się go odkladać i tak się przytulamy do rana.
Plan jest taki, żeby w sierpniu, wtzesniy przenieść syna do 2 pokoju, ale obawiam się, że jak pojawi się maluch będę spać w pokoju z dziećmi, a mąż przeniesie się do salonu

Te dostawki są fajne, ale dla maluchów, bo jak dziecko zaczyna podciagać się robi się niebezpiecznie, nie można włożyć monitora oddechu, a ja będę używać, bo mam jeszcze po synu.

Sandra nue obraź się, ale aż boję się co to będzie jeżeli urodzisz córkę. Jesteś tak maksymalnie nastawiona na syna, że to może skończyć się źle. Pomyśl o tym, bo płeć nie ma żadnego znaczenia, zachodzimy w ciążę żeby urodzić dziecko, zdrowe i silne.
Jest teraz tyle przypadków dwpresji, psychozy poporodowej.
Nie życzę tego żadnej z nas, ale autosugestie są bardzo komplikujace życie.

reklama
Dziewczyny, może spróbuję zrobić tę tabelkę z płcią dziecka. Dołożę po prostu płeć przed terminem porodu? Albo dwie kolumny- przeczucie i pleć stwierdzona :) ;)
I w ogóle zapomniałam napisać, że ja od dłuższego czasu mam przeczucie na córkę... Już wiem, że synka bym chciała..dla synka, żeby miał brata i mam kupę rzeczy po Młodym i w ogóle, taka ze mnie mama chłopców, ale cały czas coś mi stuka od środka, że hello, nie jest chłopcem.. Może też się tak asekuruję, żeby szoku nie przeżyć...Ale tak mi się wydaje :p

Aha, to postaram się tę tabelkę zrobić. Sasanka i Sandra chłopcy, Pati chłopca, kto jeszcze zna płeć? ;)

Do góry