reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny, dostalam wyniki testu PAPPA - sa tylko w IU/l.
To sie jakos przelicza? Bo normy wszedzie widze w innych jednostkach.
Zdazylam juz najesc sie stracha bo niskie sa te wyniki, a USG dopiero w srode :(
Nie rób mojego błędu i nie sprawdzaj nic przed wynikami u lekarza, a tym bardziej przed usg! To jest tylko niepotrzebny stres.
Ja czekam do czwartku już nie mogę się doczekać.

Ja ciągle czuje mój brzuch. To ciąggnięcie, to kłucie. Przy kichaniu i kaszleniu np. jajnik mocno czuje. Czuje też jakby zakwasy na brzuchu, ale to pewnie mięśnie się jakoś przesuwają. Gorzej, że też czuje jakby pieczenie. Mam wrażenie ze cala to okolica kroczno-brzuszna :D jest mega wrażliwa, więc życie seksualne przestało istnieć. Może minie z czasem, ale chyba wątpię...

reklama
Mnie też od kilku dni boli brzuch w dole, jakby ciągnie, jakby troche okresowo, tylko tak niziutko i przeważnie późnym popołudniem aż do zaśnięcia. Nie wiem czy tak ma być czy mam się martwić...jajniki też mnie czasami kluja, rwą.
Zaczynam 14 tc.

USG genetyczne daje 80% pewności. Test podwójny w połączeniu z USG 95%. Test Nifty jest bardziej czuły, ale też kosztowny, a zły wynik i tak jest wskazaniem do badań inwazyjnych.

Ja bylam dzis na prenatalnych. Generalnie wszystko prawidlowo aczkolwiek myslalam ze jakos inaczej to usg bedzie wygladalo. zadnych zdjec mi nie dal. Serce moze z 3 sekundy puscil. Cos tam pomierzyl i tylko mowil ze prawidlowo.Wogole tak oschle bylo. powiedzial tez ze usg to 50% pewnosci ze jest ok i ze wyniki z krwi są rownie ważne... No i wyniki i opis dopiero za 3 tyg. Tez tak dlugo czekalyscie? Dodam cale badanie 400 zl. Wzielam specjalnie pierwszy raz meza zeby zobaczyl jak to wyglada. A tu troche sie przeliczylam. Jednak wlasny lekarz to co innego. Ale wsumie nie narzekam bo Prawidłowo to prawidlowo i trzeba sie cieszyc;P tak tylko mowie ze jakby ktos sie tak ja nastawial na jakies fajerwerki to spokojnie moze uslyszec ze prawidlowo i tyle a raczej wsumie aż tyle;D

Gosciu podszedl zlewajaco .szybko (ile mu zajelo) to moze temu mu 50% wyszlo :/ grunt ze ocenil na dobrze:)

Mi klucia jajnikow minely i brzuszek nie pobolewa choc cZasem cos pociagnie. Czasem bola jelitka wrrrrr takze teraz odrozniam ten ból
Jest o niebo lepiej bo zauwazylam ze przy szybszym kroku nie czuje jakis boli w dole brzucha no ale nie rozpedzam sie mimo wszystko:p
Mam za to cos takiego ze mam ochote usiasc po dluzszym chodzeniu oO

Odebralam dzieci ze szkoly i syn mi tlumaczyl ile jest plemnikow..i mi liczbe podaje oO... I ze sa chlopcy i dziewczynki...a ja mowie no bo to od taty zalezy czy bedzie dziewczynka czy chlopczyk a cora na to zywiolowo radosnym glosem...OOOO to ja tacie powiem ze chce siostrzyczke hahah
I jej tlumacze ze tata nie wybiera...itd. Haha
Rozbrajaja mnie te dzieciaki

Nie rób mojego błędu i nie sprawdzaj nic przed wynikami u lekarza, a tym bardziej przed usg! To jest tylko niepotrzebny stres.
Ja czekam do czwartku już nie mogę się doczekać.

Ja ciągle czuje mój brzuch. To ciąggnięcie, to kłucie. Przy kichaniu i kaszleniu np. jajnik mocno czuje. Czuje też jakby zakwasy na brzuchu, ale to pewnie mięśnie się jakoś przesuwają. Gorzej, że też czuje jakby pieczenie. Mam wrażenie ze cala to okolica kroczno-brzuszna :D jest mega wrażliwa, więc życie seksualne przestało istnieć. Może minie z czasem, ale chyba wątpię...

Dzieki za wszystkie rady. Macie racje - przestalam zagladac, czytac, porownywac i czekam do srody! Co ma byc to bedzie, a nerwami nic nie zmienie :)

Ja teraz duzo kicham przez alergie i musze sie za kazdym razem zginac - wtedy nie ciagnie mnie, w przeciwnym razie czuje to dosc dotkliwie...

Dziewczyny ja już po genetycznym. Mój mały Ktoś ma już 7,8 cm. Machał rączkami i otwierał buzie. Odwrócił się też do nas Pupą :happy:. Wd lekarza wysztkie parametry są w porządku i ryzyko bardzo małe. Nie będę więc robić testów papa bo lekarz nie widzi żadnych ryzyk:laugh2:. Następna wizyta za 3 tygodnie. Kamień z serca mi spadł. Idę jutro do pracy powiedzieć wszystkim oficjalnie że jestem w ciąży. A i na płeć jest za wcześnie więc nic nie mówił. Nie umiem tu dodać zdjęcia więc będzie bez foty :oo2:

Ja bylam dzis na prenatalnych. Generalnie wszystko prawidlowo aczkolwiek myslalam ze jakos inaczej to usg bedzie wygladalo. zadnych zdjec mi nie dal. Serce moze z 3 sekundy puscil. Cos tam pomierzyl i tylko mowil ze prawidlowo.Wogole tak oschle bylo. powiedzial tez ze usg to 50% pewnosci ze jest ok i ze wyniki z krwi są rownie ważne... No i wyniki i opis dopiero za 3 tyg. Tez tak dlugo czekalyscie? Dodam cale badanie 400 zl. Wzielam specjalnie pierwszy raz meza zeby zobaczyl jak to wyglada. A tu troche sie przeliczylam. Jednak wlasny lekarz to co innego. Ale wsumie nie narzekam bo Prawidłowo to prawidlowo i trzeba sie cieszyc;P tak tylko mowie ze jakby ktos sie tak ja nastawial na jakies fajerwerki to spokojnie moze uslyszec ze prawidlowo i tyle a raczej wsumie aż tyle;D
Moje USG dokładnie tak samo wyglądało. Była jakaś nowa Pani i sprawdzała sobie sama nie mówiąc co robi i na końcu dopiero powiedziała ze jest w porządku. Też powiedzieli mi, że na wyniki testu będę czekać do 3 tygodni chyba że będzie coś nie tak to wyślą szybciej. W rezultacie przyszły jakoś po 1.5 tyg i wszystko jest w porządku [emoji5] Jak byłam w Polsce to powiedziałam mojemu gin o tym, że nie wiem co Pani doktor sprawdzała, wiec sprawdził mi, że kość nosowa jest i przeziernosc niska widać gołym okiem[emoji5]

Dziewczyny ja dziś pierwszy dzień w pracy po urlopie, pracuje od 7 a już o 9 marzyłam o drzemce i myślałam, że nie dam rady na nogach do tej 15.30 ale jakoś się udało a po pracy oczywiście obowiązkowa drzemka była. Chce juz weekend [emoji21]

@urs, co do alergii, to ja też jestem alergiczką i też objawy mi się nasiliły, na tyle, że co drugą noc mam średnio dwugodzinne pobudki na smarkanie i kichanie.

reklama
Dziewczyny ja już po genetycznym. Mój mały Ktoś ma już 7,8 cm. Machał rączkami i otwierał buzie. Odwrócił się też do nas Pupą :happy:. Wd lekarza wysztkie parametry są w porządku i ryzyko bardzo małe. Nie będę więc robić testów papa bo lekarz nie widzi żadnych ryzyk:laugh2:. Następna wizyta za 3 tygodnie. Kamień z serca mi spadł. Idę jutro do pracy powiedzieć wszystkim oficjalnie że jestem w ciąży. A i na płeć jest za wcześnie więc nic nie mówił. Nie umiem tu dodać zdjęcia więc będzie bez foty :oo2:
Super wiadomości:) ja jutro o 17 i mam nadzieje na równie dobre wyniki

Do góry