reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny, może spróbuję zrobić tę tabelkę z płcią dziecka. Dołożę po prostu płeć przed terminem porodu? Albo dwie kolumny- przeczucie i pleć stwierdzona :) ;)
I w ogóle zapomniałam napisać, że ja od dłuższego czasu mam przeczucie na córkę... Już wiem, że synka bym chciała..dla synka, żeby miał brata i mam kupę rzeczy po Młodym i w ogóle, taka ze mnie mama chłopców, ale cały czas coś mi stuka od środka, że hello, nie jest chłopcem.. Może też się tak asekuruję, żeby szoku nie przeżyć...Ale tak mi się wydaje :p

Aha, to postaram się tę tabelkę zrobić. Sasanka i Sandra chłopcy, Pati chłopca, kto jeszcze zna płeć? ;)
U mnie dziewczynka a przeczucie było, że chłopiec. Dobry pomysł z tabelka ;)

reklama
Dziewczyny, może spróbuję zrobić tę tabelkę z płcią dziecka. Dołożę po prostu płeć przed terminem porodu? Albo dwie kolumny- przeczucie i pleć stwierdzona :) ;)
I w ogóle zapomniałam napisać, że ja od dłuższego czasu mam przeczucie na córkę... Już wiem, że synka bym chciała..dla synka, żeby miał brata i mam kupę rzeczy po Młodym i w ogóle, taka ze mnie mama chłopców, ale cały czas coś mi stuka od środka, że hello, nie jest chłopcem.. Może też się tak asekuruję, żeby szoku nie przeżyć...Ale tak mi się wydaje :p

Aha, to postaram się tę tabelkę zrobić. Sasanka i Sandra chłopcy, Pati chłopca, kto jeszcze zna płeć? ;)

U mnie też Chłopiec :)

Hej dziewczyny, dawno mnie nie było przez nawał pracy ale dziś mam wolne i odpoczywam [emoji6]miałam znów prenatalne i była już kość nosowa więc miałyście racje, nie było się czym przejmować [emoji16] Widzę,że już wskoczył temat płci, u nas chyba będzie chłopczyk, nie nastawiałam sie na nic konkretnego więc się cieszę [emoji16] niestety mimo,że zaczęła drugi trymestr, dalej męczą mnie mdłości i wymiotuje, co rzadko zdarzało się w pierwszym...

Cieszę się, że tak się skończyło :) Musiało być dobrze i jest dobrze! :D Gratuluję synka :)

Ja mam przeczucie, że dziewczynka, a mąż, że chłopiec :) Ale tak naprawdę to jest mi wszystko jedno...
Jutro mam usg, plamienia ustały, trwały dwa dni, a najbardziej martwi mnie to, że w sobotę wieczorem dostałam krwawienia żywą krwią, było niewielkie, ale było... Ale, że dzień wcześniej na usg wszystko było w porządku, to nie jechalam już do szpitala. Lekarze i tak mówią, że jak ma być dobrze, to będzie dobrze, leki biorę, nic więcej nie da się zrobić. Najdziwniejsze jest to, że po tym krwawieniu plamienia całkowicie ustały, więc czekam do jutra.

Ale fajnie, że już nie plamisz!:tak: na usg będzie wszystko ok na pewno :tak:;)

Witam powodzenia na wizytach ja jutro na 10 rano slonaczko swieci od rana az zyc sie chce
Dziewczyny myslalyscie juz jak uzadzicie pokoj dla dziecka ja juz szukam mebli narazie tylko ogladam planuje pod koniec wakacji zaczac uzadzac bo syna przeniesiemy do innego pokoju a tam zrobimy dla pokoj dla dzidziola i tak na poczatku bedzie z nami w sypialni przez.pierwsze tygodnie albo i miesiace
Myslalam o kupnie kolyski przy lozku bo niebede co chwila lazic i odkladac do lozeczka mam nadzieje ze troche pokarmie
Weronika ja mam podobny plan, jestem zakochana w kolysce i chyba kupimy kolyske do naszej sypialni i dzidziuś w nocy będzie spał obok nas. A łóżeczko które mam po synku wstawimy do pokoju, który jest zarezerwowany dla nowego członka rodziny ;) my we wrześniu przeprowadziliśmy się do nowego domu więc pokój jest, ale jeszcze sporo w nim pracy. Jest tylko pomalowany na biało, więc jeszcze kolor, karnisz, oświetlenie, meble. Też planujemy te prace na wakacje.
Miłego dnia Dziewczyny :happy:

U mnie też trawy i do tego Cladosporium.

Wedlug testow mam rowniez alergie na siersc psa, ale cale moje zycie w domu byly psy i nie cierpialam - teraz rozwazam wyslanie mojego “syncia” na kilkudniowy urlop do tesciow, ktorych uwielbia, zeby sprawdzic czy chwilowo jego klaki na poduszkach nie pogarszaja sprawy.

Gdybyscie dostaly jakies rady od waszych lekarzy to podzielcie sie nimi prosze! Ja dzis juz plakalam z bezsilnosci i bolu obdartego nosa [emoji849]
Sądziłam się 2 alergologów i mojego gina. Można brać Zyrtec. Allergodil osobno do nosa i oczu. Ja jeszcze nic nie brałam.

Witam powodzenia na wizytach ja jutro na 10 rano slonaczko swieci od rana az zyc sie chce
Dziewczyny myslalyscie juz jak uzadzicie pokoj dla dziecka ja juz szukam mebli narazie tylko ogladam planuje pod koniec wakacji zaczac uzadzac bo syna przeniesiemy do innego pokoju a tam zrobimy dla pokoj dla dzidziola i tak na poczatku bedzie z nami w sypialni przez.pierwsze tygodnie albo i miesiace
Myslalam o kupnie kolyski przy lozku bo nie bede co chwila lazic i odkladac do lozeczka mam nadzieje ze troche pokarmie

Mi wlasnie znajoma dogryzala ze bede musiala zlikwidowac swoj pokoj pieknosci gdzie mam swoj azyl haha bo dziecko..alez w zadnym wypadku teraz nic nie bede zmieniac..dzieciom szykowalam pokoje od poczatkow ale wiem ze przydaly sie tak naprawde duzo pozniej kiedy podrosly (.syn spal u siebie jak mial 3 lata . u nas w swoim lozeczku i nie przeszkadzalo nam to a corcia juz szybciej.na roczek .Jakos. I tylko tam spala.....Czas szybko mija
Zycie takiego brzdaca odbywało sie w salonie hahahaha takze babelek z nami bedzie blisko a pozniej sie pomysli:)
Chce kupic taki koszyk do spania ale drewniany na dluzej troszkę .Stabilniejszy do naszej sypialni bo bedzie z Nami bez dwoch zdan chpc na poczatku i tak pewnie z nami w łożu.
I rozkladane male łóżeczko pozniej ..plus caly przewijak do lazienki..myslimy o innych wydatkach ktore nas czekaja takze sie okaze jak to w koncu rozplanujemy:)

Mi wlasnie znajoma dogryzala ze bede musiala zlikwidowac swoj pokoj pieknosci gdzie mam swoj azyl haha bo dziecko..alez w zadnym wypadku teraz nic nie bede zmieniac..dzieciom szykowalam pokoje od poczatkow ale wiem ze przydaly sie tak naprawde duzo pozniej kiedy podrosly (.syn spal u siebie jak mial 3 lata . u nas w swoim lozeczku i nie przeszkadzalo nam to a corcia juz szybciej.na roczek .Jakos. Czas szybko mija
Zycie takiego brzdaca odbywało sie w salonie hahahaha takze babelek z nami bedzie blisko a pozniej sie pomysli:)
Chce kupic taki koszyk do spania ale drewniany na dluzej troszkę .Stabilniejszy do naszej sypialni. I rozkladane male łóżeczko pozniej ..plus caly przewijak do lazienki..myslimy o innych wydatkach ktore nas czekaja takze sie okaze jak to w koncu rozplanujemy:)

Ja tez na razie typowego pokoju dla bobasa nie będę miała. Przenosimy się do pokoju, który kiedyś będzie 2.dziecka, ale na razie będzie wspólny. Tyle, że wiadomo..będzie tam komoda dla niemowlaka i jego ciuszki, oraz łóżeczko..A później wyprowadzimy się do salonu albo pokoju obok, takiego małego i tam zrobimy sypialnię...A może w ogóle kupimy nowe mieszkanie czy pół domku...Jeszcze się zobaczy :) na razie jak piszesz: życie bobasa będzie rozgrywało się z rodzicami, przecież nie będzie się od razu bawiło swoimi zabawkami w swoim pokoju :D:rofl2: O wydatkach jeszcze nie myślałam... jutro Młody jedzie z dziadkami na parę dni nad morze i w w tym czasie musimy pomalować jego pokój, rozebrać stare meble i wynieść, wnieść nowe i porozkładać rzeczy...No i jeszcze kuchnie pomalować....o_O

Ja mam przeczucie, że dziewczynka, a mąż, że chłopiec :) Ale tak naprawdę to jest mi wszystko jedno...
Jutro mam usg, plamienia ustały, trwały dwa dni, a najbardziej martwi mnie to, że w sobotę wieczorem dostałam krwawienia żywą krwią, było niewielkie, ale było... Ale, że dzień wcześniej na usg wszystko było w porządku, to nie jechalam już do szpitala. Lekarze i tak mówią, że jak ma być dobrze, to będzie dobrze, leki biorę, nic więcej nie da się zrobić. Najdziwniejsze jest to, że po tym krwawieniu plamienia całkowicie ustały, więc czekam do jutra.
Mozliwe ze oczyścilo sie to co poplamialo?? Napewno bedzoe dobrze!

My mamy prZeczucie an chlopaka takzE widze ze Nam sie chłopaków posypie:)

reklama
Ja tez na razie typowego pokoju dla bobasa nie będę miała. Przenosimy się do pokoju, który kiedyś będzie 2.dziecka, ale na razie będzie wspólny. Tyle, że wiadomo..będzie tam komoda dla niemowlaka i jego ciuszki, oraz łóżeczko..A później wyprowadzimy się do salonu albo pokoju obok, takiego małego i tam zrobimy sypialnię...A może w ogóle kupimy nowe mieszkanie czy pół domku...Jeszcze się zobaczy :) na razie jak piszesz: życie bobasa będzie rozgrywało się z rodzicami, przecież nie będzie się od razu bawiło swoimi zabawkami w swoim pokoju :D:rofl2: O wydatkach jeszcze nie myślałam... jutro Młody jedzie z dziadkami na parę dni nad morze i w w tym czasie musimy pomalować jego pokój, rozebrać stare meble i wynieść, wnieść nowe i porozkładać rzeczy...No i jeszcze kuchnie pomalować....o_O

No wlasnie nie bedzie sie bawilo od poczatku heheheh
Pisalam ze czekaja nas inne wydatki rowniez niz tylko dla babelka.
Wy macie tez b.Dobry plan:)
Wychowa sie tak czy siak:)

Do góry