reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

My tez wreszcie po :) chociaż usg łatwe nie było bo człowieczek siedział na dupce odwrócony plecami więc lekarz mówi że najgorsza możliwa pozycja ;) ale w końcu udało się zobaczyć wszystko i pomierzyć. Maleństwo ziewalo i ssalo palucha :) między nogami co prawda pepowina ale powiedział że chyba... Nikoś :)

reklama
My tez wreszcie po :) chociaż usg łatwe nie było bo człowieczek siedział na dupce odwrócony plecami więc lekarz mówi że najgorsza możliwa pozycja ;) ale w końcu udało się zobaczyć wszystko i pomierzyć. Maleństwo ziewalo i ssalo palucha :) między nogami co prawda pepowina ale powiedział że chyba... Nikoś :)
Super wieści !!!

@urs, co do alergii, to ja też jestem alergiczką i też objawy mi się nasiliły, na tyle, że co drugą noc mam średnio dwugodzinne pobudki na smarkanie i kichanie.
Dziewczyny na co jesteście uczulone? Pytam bo ja na kwitnące trawy i zawsze miałam objawy w czerwcu. W tym roku niestety już od tygodnia czuje swędzenie gardła, kichanie i katar.

Dziewczyny,

To mi sie aniol nie maz trafil.
Gotuje, sprzata, wychodzi z psem, masuje, jezdzi ze mna na wszystkie badania, USG (te transvaginalne tez) i na pewno bedzie przy porodzie. Chyba wiecej nie moge na niego sie zezloscic, skoro sie okazuje ze taki wyjatkowy egzemplarz trafilam [emoji173]️

U mnie dzis za to armagedon alergiczny. Czegos tak strasznego nie mialam od dziecinstwa. Katar non stop, nos odetkany tylko jak leze w jednej pozycji, wszystko splywa po gardle, ktore juz zaczyna bolec z podraznienia i do tego nie konczace sie kichanie. Mam wrazenie ze zaraz mi caly uklad oddechowy eksploduje [emoji20]
Czy ktorejs z Was tez tak sie pogorszylo w ciazy?
Współczuję i łącze się w bólu [emoji58] ja mam tak od 3 dni i ledwo żyję! W środę na wizycie musze się zapytać jak sobie z tym poradzić. Alergie mam od zawsze ale faktycznie mam wrażenie że w ciąży gorzej to przechodzę i w pierwszej i teraz. Najgorsze są nocki - oddycham przez buzię bo inaczej się nie da wiec wszystko wysycha wiec pije co chwila czyli sikac podwójnie, ahh[emoji58]

Aha, i gratuluję wszystkich wizyt! :) Super, że u Waszych dzieciaczków wszystko w porządku :)

Ja jestem uczulona na pyłki traw, drzew, pleśnie, roztocza, generalnie na większość rzeczy niestety.

Dziewczyny na co jesteście uczulone? Pytam bo ja na kwitnące trawy i zawsze miałam objawy w czerwcu. W tym roku niestety już od tygodnia czuje swędzenie gardła, kichanie i katar.
Pyłki brzozy, roztocza, sierść kota, lateks [emoji6] byłam tez na jabłka (ale tylko surowe) ale po pierwszej ciąży mi przeszło wiec ciekawe co teraz mi minie [emoji4]

reklama

U mnie też trawy i do tego Cladosporium.

Wedlug testow mam rowniez alergie na siersc psa, ale cale moje zycie w domu byly psy i nie cierpialam - teraz rozwazam wyslanie mojego “syncia” na kilkudniowy urlop do tesciow, ktorych uwielbia, zeby sprawdzic czy chwilowo jego klaki na poduszkach nie pogarszaja sprawy.

Gdybyscie dostaly jakies rady od waszych lekarzy to podzielcie sie nimi prosze! Ja dzis juz plakalam z bezsilnosci i bolu obdartego nosa [emoji849]

Do góry