reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Znajoma mi oznajmila ze ma 2 dobrej jakosck chusty po corce i mi da takze wyprobuje:) ma mi pokazac co i jak:)

Ja mam jedną dlugą, kupiłam jak syn miał 11 miesięcy, trochę się motaliśmy. Ale dla maluszka chcę dokupić jeszcze jedną z samą bawełną i kolejną kółkową, bo łatwiej w nią szybko zapakować malucha np na zakupach :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie o leginsy i jeansy ciążowe np z Lidla. Nic nie kupiłam bo nie wiem jak :sorry:. Po pierwsze jaki rozmiar bralyscie. Ja normalnie noszę 36 ale po hormonach musiałam kupić spodnie 38. Teraz jak patrzyłam na leginsy to rozmiar 36/38 dla mnie na brzuchu jest za ciasny. Ten większy z kolei na nogach będzie luźny. Po drugie czy ta gumka jest wygodna? Po co ona jest? Mam wrażenie że przez nią jest gorąco i dodatkowo ściska brzuch :unsure:. Nie ogarniam tego tematu kompletnie....

Ja mam jedną dlugą, kupiłam jak syn miał 11 miesięcy, trochę się motaliśmy. Ale dla maluszka chcę dokupić jeszcze jedną z samą bawełną i kolejną kółkową, bo łatwiej w nią szybko zapakować malucha np na zakupach :)

no to teraz bede musiala przerwertowac strony na tema chut i ich rodzaji haha magia

Dziewczyny mam pytanie o leginsy i jeansy ciążowe np z Lidla. Nic nie kupiłam bo nie wiem jak :sorry:. Po pierwsze jaki rozmiar bralyscie. Ja normalnie noszę 36 ale po hormonach musiałam kupić spodnie 38. Teraz jak patrzyłam na leginsy to rozmiar 36/38 dla mnie na brzuchu jest za ciasny. Ten większy z kolei na nogach będzie luźny. Po drugie czy ta gumka jest wygodna? Po co ona jest? Mam wrażenie że przez nią jest gorąco i dodatkowo ściska brzuch :unsure:. Nie ogarniam tego tematu kompletnie....

szczerze?
tez ne lubie jak ta guma okala caly brzuch ,,wolalam nizsza a mialam wrecz takie spodnie z krociotka gumka gdzie konczyly sie pod brzuchem z synem...a w wakacje bylo mi w sam raz choc nie dla kazdego sa wygodne
nogawki zwsze mozesz przeszyc... ja ma maszyne i robie tak sobie od lat...szczegolnie w biodrach ;/ no teraz mam problem z glowy:p co do spodni ktore byly za szerokie a jedne takie mialam jeszcze nie przeszyte haha

no to teraz bede musiala przerwertowac strony na tema chut i ich rodzaji haha magia

szczerze?
tez ne lubie jak ta guma okala caly brzuch ,,wolalam nizsza a mialam wrecz takie spodnie z krociotka gumka gdzie konczyly sie pod brzuchem z synem...a w wakacje bylo mi w sam raz choc nie dla kazdego sa wygodne
nogawki zwsze mozesz przeszyc... ja ma maszyne i robie tak sobie od lat...szczegolnie w biodrach ;/ no teraz mam problem z glowy;p

Najlepiej znajdź doradcę noszenia z Twojej okolicy, można sie z nia umówić i ona pokaże co i jak.
Na fb są grupy z różnych miast, organizują spotkania i też można sie wkrecić.
Ja po urodzeniu malucha umówie sie z doradcą, żeby pokazał mi jak go motać, żeby kregosłup był bezpieczny.

Ja bym wybrała większe, do tego pasa trzeba się przyzwyczaić. Są też takie spodnie dla mam pod brzuch.
Ja w 1 ciąży byłam w zimie i mi nie przeszkadzał tak bardzo ten pas, a teraz jeszcze nie chodzę, ale pewnie bedzie goraco w lecie:/
ja w tych pod brzuch czułam się goła i prawie wlosy łonowe w nich widać:/ A pas ma za zadanie trzymać spodnie, nie uciskać brzucha zwykłym paskiem i nie eksponować nagości.

Ostatnia edycja:
Ja bym wybrała większe, do tego pasa trzeba się przyzwyczaić. Są też takie spodnie dla mam pod brzuch.
Ja w 1 ciąży byłam w zimie i mi nie przeszkadzał tak bardzo ten pas, a teraz jeszcze nie chodzę, ale pewnie bedzie goraco w lecie:/

nom , w zimie byl mniej dokuczliwy jak w lato to napewno;)

mam ochote cos upiec,,,np, tarte z pelna iloscia jablek pokryta ciastem/!!!!

a i nie pochwalilam sie WAM, moja mama szpieg taki juz sie domyslila ze w ciazy jestem;) takze w rodzinie sie wlasnie roznosi albo juz rozeszlo...jej glos brzmial naprawde zadowalajaco..ciekawe co tesciowa powie haha, to kobieta co nnajpierw cos palnie z dobrej woli wylacznie a potem macha reka;) ale dobra kobieta... z nia moglam dzieci zostawiac i specjalnie wozilam do niej zostawiajac je na tydzien jak musialam bo wiedzialam ze zrobi tak jak prosze...no czesto ubierala mi mloda w stare sweterki mojego Meza ale uwazalam to za slodkie haha , cieszylam sie ze sie cieszy po swojemu

No tak wyszło że dzidzius chciał być z nami na ślubie:) Ale to dlatefo że każdy mi mówił że długo się czeka na zajście po 7 latach brania tabletek A tu 2 cykl i gotowe

Ja mam 23 czerwca w dzień ojca tak wyszło:)
To wszystkiego dobrego :)))

Nam też wszyscy mówili że to nie tak hop siup i u nasz Dzidziuś też postanowił być z nami na ślubie (9-06) :) Wam również wszystkiego najlepszego! :)

W lecie właśnie z tym pasem może być gorąco... Chociaż lato mamy teraz, to może w lecie będzie jesień ;)

A ja znowu wylądowałam na ip... Rano naprawdę duże, brązowe plamienie w sumie, to nie plamienie, tylko nie wiem jak to nazwać, jak miesiączka, tylko w innym kolorze. Do tego ból brzucha, a podobno krwiak zniknął. W szpitalu żadnego krwiaka nie widać, może jakiś malutki, ale w ogóle nie zagrażający ciąży. Nie wiedzą skąd te plamienia, nic nie wiadomo, odesłali mnie do domu, a tu dalej to samo, może już trochę mniej tego jest. Martwię się... Do tego wiem, że usg jest bezpieczne, ale boję się, że taka częsta ingerencja też może jakoś zaszkodzić.
Przynajmniej z maluszkiem wszystko w porządku, w dwa dni urósł 0,5 cm, serduszko bije. Znowu wlazłam do łóżka i leżę...
No, to się wyżaliłam przynajmniej ;)

reklama
Mi z tym golfem było niewygodnie jak rodzilam w czerwcu. Nie wyobrażam sobie teraz w pełni lata w nich chodzić. Ciągle zwijalam to dziadostwo pod brzuch. Albo nosiłam zwykle leginsy. Najlepsze to jednak sukienki są :)

no wllasnie sukienki! juz patrzylam w jakie by tu sie zaopatrzyc..chcialabym taka jeansowa:p ..ogrodniczki jeansowe:p i jakies z tkaniny oczywiscie..wczoraj przegladalam strony z ciucham ciazoymi... pare rzeczy mi sie spodobalo co do sukienek):)

Do góry