reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

W lecie właśnie z tym pasem może być gorąco... Chociaż lato mamy teraz, to może w lecie będzie jesień ;)

A ja znowu wylądowałam na ip... Rano naprawdę duże, brązowe plamienie w sumie, to nie plamienie, tylko nie wiem jak to nazwać, jak miesiączka, tylko w innym kolorze. Do tego ból brzucha, a podobno krwiak zniknął. W szpitalu żadnego krwiaka nie widać, może jakiś malutki, ale w ogóle nie zagrażający ciąży. Nie wiedzą skąd te plamienia, nic nie wiadomo, odesłali mnie do domu, a tu dalej to samo, może już trochę mniej tego jest. Martwię się... Do tego wiem, że usg jest bezpieczne, ale boję się, że taka częsta ingerencja też może jakoś zaszkodzić.
Przynajmniej z maluszkiem wszystko w porządku, w dwa dni urósł 0,5 cm, serduszko bije. Znowu wlazłam do łóżka i leżę...
No, to się wyżaliłam przynajmniej ;)
Lez i odpoczywaj, tyle możesz zrobić. Bo na lekach już jesteś czyli nic więcej nie możesz. Będzie dobrze :*

reklama
W lecie właśnie z tym pasem może być gorąco... Chociaż lato mamy teraz, to może w lecie będzie jesień ;)

A ja znowu wylądowałam na ip... Rano naprawdę duże, brązowe plamienie w sumie, to nie plamienie, tylko nie wiem jak to nazwać, jak miesiączka, tylko w innym kolorze. Do tego ból brzucha, a podobno krwiak zniknął. W szpitalu żadnego krwiaka nie widać, może jakiś malutki, ale w ogóle nie zagrażający ciąży. Nie wiedzą skąd te plamienia, nic nie wiadomo, odesłali mnie do domu, a tu dalej to samo, może już trochę mniej tego jest. Martwię się... Do tego wiem, że usg jest bezpieczne, ale boję się, że taka częsta ingerencja też może jakoś zaszkodzić.
Przynajmniej z maluszkiem wszystko w porządku, w dwa dni urósł 0,5 cm, serduszko bije. Znowu wlazłam do łóżka i leżę...

trzymajs ie kochana i oszczedzaj, mialam plamienia krwawienia i tez nie wiedzieli od czego. raz lezalam w 4 miesiacu tydzien jakos w szpitalu ... wynudzilam sie wtedy za wszystkie czasy...ale oczywiscie wszystko dobrze sie skonczylo a po 5 miesiacu smigalam jak nowa jakbym miala normalny start jak inne ciezarne:) odpoczywaj ..leki bierzesz to najwazniejsze

nom , w zimie byl mniej dokuczliwy jak w lato to napewno;)

mam ochote cos upiec,,,np, tarte z pelna iloscia jablek pokryta ciastem/!!!!

Smakowity pomysł albo z truskawkami:)
Ja w h&m zamowiłam takie z niskim pasem, mam nadzieje, że bedą chłodniejsze na lato
Screenshot_20180511-124740.png

Załączniki

• Screenshot_20180511-124740.png
    Screenshot_20180511-124740.png
    821,9 KB · Wyświetleń: 344
Piękne imie, dzięki Bogu jeszcze nie takie znane :)
A teraz ciekawe co będziesz miała i ja :)
Chciałabym tego mojego małego synusia i w pon mam gin będę miała 11t3d ale z usg wychodzi że będzie 12t1d czyli o kilka dni starsze ,i porównujac z folka ona ma dzidzie na ten sam dzień poród wyznaczony to moje miało w poniedziałek 4,5 a jej w środę miało 3,9 więc może coś to będzie miało znaczenia i poznam na zwyklym badaniu płeć:)

Na wielkość nie patrz w ogóle :tak: Moje dziecko cały czas jest większy wg usg o dobry tydzień albo i 9dni, a płci nie znam :sorry: Na prenatalnych wredny lekarz więc nie wiem czy widział, a nie powiedział, a byłam 12+1 i bobas już miał 7,3cm, a teraz ostatnio 10dni po prenatalnych miał 9,50cm, i tez dalej nie znam płci.. Wstydził się czy jak :laugh2: Może tez gin nie szukał, bo powiedział, że na następnej wizycie spróbuje :D

Ja będę miała na wizycie 13+1 ale nie nastawiam się że poznam płeć. Tak jak mówię córka do 25 tc nie pokazała. A ginka miała dobry sprzęt, ileż my się ją nazaczepialysmy ;)

U mojej siostry też do 22 chyba tygodnia nie pokazała - córeczka, a mi i drugiej siostrze chłopaki pokazali siusiaki tak 16-17tydzień :D teraz 29.05.będę miała tak 16+5 wg OM, czyli wg usg jak dalej będzie tak rósł to tydzień dobry więcej, czyli 17+5 albo i 18 więc naprawdę już liczę na płeć... Chyba nie wyjdę od lekarza dopóki mi nie powie :laugh2:

Tez juz o tym myslalam ze bede musiala wertowac strony co do wozkow choc pewnie bym odpuscila haha
Takze dobrze jest miec osobny temat

W ogole dziewczyny juz druga noc budze sie na brzuchu!!! Haha . no nic Mnie nie boli ..zasnac tak nie dam rady o Nie ale w nocy mimowolnie tak spie oO

A ja cały czas spię na brzuchu... Tzn.zasypiam najczęściej na boku, ale i tak budzę się na brzuchu. Od początku ciąży. Z Młody tak miałam bardzo długo, tym bardziej, że brzuch wyskoczył później..I nie się nie działo. Chyba organizm wie co robi... Później z wielkim brzuchem spałam tak na rogalu i na łóżku :):p

Ja rodziłam w lipcu, i przechodziłam czerwiec i połowę lipca w sukienkach, więc nic nie potrzebowałam na brzuch, ewentualnie dłuższa tunika i krótkie legginsy, a jak pas przeszkadzał to go zwijałam i już ;)

no wllasnie sukienki! juz patrzylam w jakie by tu sie zaopatrzyc..chcialabym taka jeansowa:p ..ogrodniczki jeansowe:p i jakies z tkaniny oczywiscie..wczoraj przegladalam strony z ciucham ciazoymi... pare rzeczy mi sie spodobalo co do sukienek):)
Jest w czym wybierać :) happymum np :) a w outlecie i wyprz nawet całkiem całkiem ceny :) ja mam sporo sukienek które będą nadawały się do brzusia bo lubię takie luzniejsze z reserved. :)

Z córa miałam ogrodniczki ale zamawiając nie zwróciłam uwagi że,mają szerokie nogawki i średnio się w nich czułam. Teraz kupując zwrócę na to uwagę :)

Dita może coś w tym jest że dziewczyny takie są bo rzeczywiście wszystkie chłopaki w koło szybko się ujawnialy a dziewczynki później. No moja to już przeszła wszystkich. Ciągle wszyscy pytali i nie mogli uwierzyć że nie da się podejrzeć ;) a w dodatku ja byłam przekonana że to chłopiec [emoji28] ależ było zaskoczenie ;)

Smakowity pomysł albo z truskawkami:)
Ja w h&m zamowiłam takie z niskim pasem, mam nadzieje, że bedą chłodniejsze na latoZobacz załącznik 855783

idealne:))

Jest w czym wybierać :) happymum np :) a w outlecie i wyprz nawet całkiem całkiem ceny :) ja mam sporo sukienek które będą nadawały się do brzusia bo lubię takie luzniejsze z reserved. :)

Z córa miałam ogrodniczki ale zamawiając nie zwróciłam uwagi że,mają szerokie nogawki i średnio się w nich czułam. Teraz kupując zwrócę na to uwagę :)

oh ja to pewnie juz bym przy tych nogawkach majstrowala z maszyna hahaha znajac siebie;)
kazdy mowi tylko,,,taka szczupla to kupuje jak leci ale to gucio prawda...;) liczy sie budowa i co jak jest uszyte...pod kogo ze tak powiem;P

mam okienko,,zjadlam zupke pomidorowa z mieskiem..i ide po czekolade na goraco ...w ogole zjadlabym polskiego paczusia...z toffi ajccc

Dziewczyny ja w poprzedniej ciąży kupiłam dla siebie przez całą ciąże: jedna para dżinsowa z pasem, dwie pary leginsów z pasem krótkie. I chyba jedne legginsy długie z pasem. Koniec moich zakupów :o
Chodziłam w tych samych bluzkach co zawsze, tych odcinanych pod biustem albo luźniejszych, a jak brzuch był już spory (jak na mnie) to było ciepło i chodziłam w sukienkach, które miałam - tych bawełnianych czy odcinanych pod biustem albo ciut niżej. W chłodniejsze dni legginsy do tuniki i tyle. A pracowałam do końca... Teraz tez jakoś zakupów dla siebie nie robiłam.. mam spodnie z pierwszej ciąży i kupiłam 3pary legginsów z pasem, ale w domu mam jeszcze nie ciążowe, które są dobre. W bluzkach swoich. Zobaczę, jak wielki brzuchol urośnie to kupię, ale na razie się wstrzymam :D

Dita może coś w tym jest że dziewczyny takie są bo rzeczywiście wszystkie chłopaki w koło szybko się ujawnialy a dziewczynki później. No moja to już przeszła wszystkich. Ciągle wszyscy pytali i nie mogli uwierzyć że nie da się podejrzeć ;) a w dodatku ja byłam przekonana że to chłopiec [emoji28] ależ było zaskoczenie ;)

ja to nie wiem jak to jest z wykrywaniem plci u dziewczynek bo ja mialam niespodzianke;)
ale z synkiem to poznalam plec od razu na wstepie ze chlopak taki bezwstydnik byl heheh .moja mama byla ze mna i ledwo lekarka zdazyla cos powiedziec to ona juz.. chlopak jak nic! he

reklama

Odpoczywaj i dużo leż. Na pewno będzie dobrze wszystko, po prostu nie możesz się eksploatować... Od usg nic się bobasowi nie stanie! :tak:

Do góry