reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

W lecie właśnie z tym pasem może być gorąco... Chociaż lato mamy teraz, to może w lecie będzie jesień ;)

A ja znowu wylądowałam na ip... Rano naprawdę duże, brązowe plamienie w sumie, to nie plamienie, tylko nie wiem jak to nazwać, jak miesiączka, tylko w innym kolorze. Do tego ból brzucha, a podobno krwiak zniknął. W szpitalu żadnego krwiaka nie widać, może jakiś malutki, ale w ogóle nie zagrażający ciąży. Nie wiedzą skąd te plamienia, nic nie wiadomo, odesłali mnie do domu, a tu dalej to samo, może już trochę mniej tego jest. Martwię się... Do tego wiem, że usg jest bezpieczne, ale boję się, że taka częsta ingerencja też może jakoś zaszkodzić.
Przynajmniej z maluszkiem wszystko w porządku, w dwa dni urósł 0,5 cm, serduszko bije. Znowu wlazłam do łóżka i leżę...
No, to się wyżaliłam przynajmniej ;)
Lez i odpoczywaj, tyle możesz zrobić. Bo na lekach już jesteś czyli nic więcej nie możesz. Będzie dobrze :*

reklama
W lecie właśnie z tym pasem może być gorąco... Chociaż lato mamy teraz, to może w lecie będzie jesień ;)

A ja znowu wylądowałam na ip... Rano naprawdę duże, brązowe plamienie w sumie, to nie plamienie, tylko nie wiem jak to nazwać, jak miesiączka, tylko w innym kolorze. Do tego ból brzucha, a podobno krwiak zniknął. W szpitalu żadnego krwiaka nie widać, może jakiś malutki, ale w ogóle nie zagrażający ciąży. Nie wiedzą skąd te plamienia, nic nie wiadomo, odesłali mnie do domu, a tu dalej to samo, może już trochę mniej tego jest. Martwię się... Do tego wiem, że usg jest bezpieczne, ale boję się, że taka częsta ingerencja też może jakoś zaszkodzić.
Przynajmniej z maluszkiem wszystko w porządku, w dwa dni urósł 0,5 cm, serduszko bije. Znowu wlazłam do łóżka i leżę...

trzymajs ie kochana i oszczedzaj, mialam plamienia krwawienia i tez nie wiedzieli od czego. raz lezalam w 4 miesiacu tydzien jakos w szpitalu ... wynudzilam sie wtedy za wszystkie czasy...ale oczywiscie wszystko dobrze sie skonczylo a po 5 miesiacu smigalam jak nowa jakbym miala normalny start jak inne ciezarne:) odpoczywaj ..leki bierzesz to najwazniejsze

nom , w zimie byl mniej dokuczliwy jak w lato to napewno;)

mam ochote cos upiec,,,np, tarte z pelna iloscia jablek pokryta ciastem/!!!!

Smakowity pomysł albo z truskawkami:)
Ja w h&m zamowiłam takie z niskim pasem, mam nadzieje, że bedą chłodniejsze na lato
Screenshot_20180511-124740.png

Załączniki

• Screenshot_20180511-124740.png
    Screenshot_20180511-124740.png
    821,9 KB · Wyświetleń: 348
Piękne imie, dzięki Bogu jeszcze nie takie znane :)
A teraz ciekawe co będziesz miała i ja :)
Chciałabym tego mojego małego synusia i w pon mam gin będę miała 11t3d ale z usg wychodzi że będzie 12t1d czyli o kilka dni starsze ,i porównujac z folka ona ma dzidzie na ten sam dzień poród wyznaczony to moje miało w poniedziałek 4,5 a jej w środę miało 3,9 więc może coś to będzie miało znaczenia i poznam na zwyklym badaniu płeć:)

Na wielkość nie patrz w ogóle :tak: Moje dziecko cały czas jest większy wg usg o dobry tydzień albo i 9dni, a płci nie znam :sorry: Na prenatalnych wredny lekarz więc nie wiem czy widział, a nie powiedział, a byłam 12+1 i bobas już miał 7,3cm, a teraz ostatnio 10dni po prenatalnych miał 9,50cm, i tez dalej nie znam płci.. Wstydził się czy jak :laugh2: Może tez gin nie szukał, bo powiedział, że na następnej wizycie spróbuje :D

Ja będę miała na wizycie 13+1 ale nie nastawiam się że poznam płeć. Tak jak mówię córka do 25 tc nie pokazała. A ginka miała dobry sprzęt, ileż my się ją nazaczepialysmy ;)

U mojej siostry też do 22 chyba tygodnia nie pokazała - córeczka, a mi i drugiej siostrze chłopaki pokazali siusiaki tak 16-17tydzień :D teraz 29.05.będę miała tak 16+5 wg OM, czyli wg usg jak dalej będzie tak rósł to tydzień dobry więcej, czyli 17+5 albo i 18 więc naprawdę już liczę na płeć... Chyba nie wyjdę od lekarza dopóki mi nie powie :laugh2:

Tez juz o tym myslalam ze bede musiala wertowac strony co do wozkow choc pewnie bym odpuscila haha
Takze dobrze jest miec osobny temat

W ogole dziewczyny juz druga noc budze sie na brzuchu!!! Haha . no nic Mnie nie boli ..zasnac tak nie dam rady o Nie ale w nocy mimowolnie tak spie oO

A ja cały czas spię na brzuchu... Tzn.zasypiam najczęściej na boku, ale i tak budzę się na brzuchu. Od początku ciąży. Z Młody tak miałam bardzo długo, tym bardziej, że brzuch wyskoczył później..I nie się nie działo. Chyba organizm wie co robi... Później z wielkim brzuchem spałam tak na rogalu i na łóżku :):p

Ja rodziłam w lipcu, i przechodziłam czerwiec i połowę lipca w sukienkach, więc nic nie potrzebowałam na brzuch, ewentualnie dłuższa tunika i krótkie legginsy, a jak pas przeszkadzał to go zwijałam i już ;)

no wllasnie sukienki! juz patrzylam w jakie by tu sie zaopatrzyc..chcialabym taka jeansowa:p ..ogrodniczki jeansowe:p i jakies z tkaniny oczywiscie..wczoraj przegladalam strony z ciucham ciazoymi... pare rzeczy mi sie spodobalo co do sukienek):)
Jest w czym wybierać :) happymum np :) a w outlecie i wyprz nawet całkiem całkiem ceny :) ja mam sporo sukienek które będą nadawały się do brzusia bo lubię takie luzniejsze z reserved. :)

Z córa miałam ogrodniczki ale zamawiając nie zwróciłam uwagi że,mają szerokie nogawki i średnio się w nich czułam. Teraz kupując zwrócę na to uwagę :)

Dita może coś w tym jest że dziewczyny takie są bo rzeczywiście wszystkie chłopaki w koło szybko się ujawnialy a dziewczynki później. No moja to już przeszła wszystkich. Ciągle wszyscy pytali i nie mogli uwierzyć że nie da się podejrzeć ;) a w dodatku ja byłam przekonana że to chłopiec [emoji28] ależ było zaskoczenie ;)

Smakowity pomysł albo z truskawkami:)
Ja w h&m zamowiłam takie z niskim pasem, mam nadzieje, że bedą chłodniejsze na latoZobacz załącznik 855783

idealne:))

Jest w czym wybierać :) happymum np :) a w outlecie i wyprz nawet całkiem całkiem ceny :) ja mam sporo sukienek które będą nadawały się do brzusia bo lubię takie luzniejsze z reserved. :)

Z córa miałam ogrodniczki ale zamawiając nie zwróciłam uwagi że,mają szerokie nogawki i średnio się w nich czułam. Teraz kupując zwrócę na to uwagę :)

oh ja to pewnie juz bym przy tych nogawkach majstrowala z maszyna hahaha znajac siebie;)
kazdy mowi tylko,,,taka szczupla to kupuje jak leci ale to gucio prawda...;) liczy sie budowa i co jak jest uszyte...pod kogo ze tak powiem;P

mam okienko,,zjadlam zupke pomidorowa z mieskiem..i ide po czekolade na goraco ...w ogole zjadlabym polskiego paczusia...z toffi ajccc

Dziewczyny ja w poprzedniej ciąży kupiłam dla siebie przez całą ciąże: jedna para dżinsowa z pasem, dwie pary leginsów z pasem krótkie. I chyba jedne legginsy długie z pasem. Koniec moich zakupów :o
Chodziłam w tych samych bluzkach co zawsze, tych odcinanych pod biustem albo luźniejszych, a jak brzuch był już spory (jak na mnie) to było ciepło i chodziłam w sukienkach, które miałam - tych bawełnianych czy odcinanych pod biustem albo ciut niżej. W chłodniejsze dni legginsy do tuniki i tyle. A pracowałam do końca... Teraz tez jakoś zakupów dla siebie nie robiłam.. mam spodnie z pierwszej ciąży i kupiłam 3pary legginsów z pasem, ale w domu mam jeszcze nie ciążowe, które są dobre. W bluzkach swoich. Zobaczę, jak wielki brzuchol urośnie to kupię, ale na razie się wstrzymam :D

Dita może coś w tym jest że dziewczyny takie są bo rzeczywiście wszystkie chłopaki w koło szybko się ujawnialy a dziewczynki później. No moja to już przeszła wszystkich. Ciągle wszyscy pytali i nie mogli uwierzyć że nie da się podejrzeć ;) a w dodatku ja byłam przekonana że to chłopiec [emoji28] ależ było zaskoczenie ;)

ja to nie wiem jak to jest z wykrywaniem plci u dziewczynek bo ja mialam niespodzianke;)
ale z synkiem to poznalam plec od razu na wstepie ze chlopak taki bezwstydnik byl heheh .moja mama byla ze mna i ledwo lekarka zdazyla cos powiedziec to ona juz.. chlopak jak nic! he

reklama

Odpoczywaj i dużo leż. Na pewno będzie dobrze wszystko, po prostu nie możesz się eksploatować... Od usg nic się bobasowi nie stanie! :tak:

Do góry