reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny ja w poprzedniej ciąży kupiłam dla siebie przez całą ciąże: jedna para dżinsowa z pasem, dwie pary leginsów z pasem krótkie. I chyba jedne legginsy długie z pasem. Koniec moich zakupów :o
Chodziłam w tych samych bluzkach co zawsze, tych odcinanych pod biustem albo luźniejszych, a jak brzuch był już spory (jak na mnie) to było ciepło i chodziłam w sukienkach, które miałam - tych bawełnianych czy odcinanych pod biustem albo ciut niżej. W chłodniejsze dni legginsy do tuniki i tyle. A pracowałam do końca... Teraz tez jakoś zakupów dla siebie nie robiłam.. mam spodnie z pierwszej ciąży i kupiłam 3pary legginsów z pasem, ale w domu mam jeszcze nie ciążowe, które są dobre. W bluzkach swoich. Zobaczę, jak wielki brzuchol urośnie to kupię, ale na razie się wstrzymam :D

alez ja robilam i zrobie podbnie wykorzystuacj to co bede mogla;) czy tez z koszulami dluzszymi bo tak to mam wszystko dopasowane bluzki, koszulki czy sukienki badz krotkie do pasa ... choc ostatnio kupilam sobie taka jedna fajna i ciut za duza byla ... ma gumke wiec pochodze napewno i do konca..luzna jest ...

reklama
Dzięki dziewczyny :* :)

W h&m widziałam też krótkie spodenki ciążowe bez tej dużej części na brzuch.

W lecie właśnie z tym pasem może być gorąco... Chociaż lato mamy teraz, to może w lecie będzie jesień ;)

A ja znowu wylądowałam na ip... Rano naprawdę duże, brązowe plamienie w sumie, to nie plamienie, tylko nie wiem jak to nazwać, jak miesiączka, tylko w innym kolorze. Do tego ból brzucha, a podobno krwiak zniknął. W szpitalu żadnego krwiaka nie widać, może jakiś malutki, ale w ogóle nie zagrażający ciąży. Nie wiedzą skąd te plamienia, nic nie wiadomo, odesłali mnie do domu, a tu dalej to samo, może już trochę mniej tego jest. Martwię się... Do tego wiem, że usg jest bezpieczne, ale boję się, że taka częsta ingerencja też może jakoś zaszkodzić.
Przynajmniej z maluszkiem wszystko w porządku, w dwa dni urósł 0,5 cm, serduszko bije. Znowu wlazłam do łóżka i leżę...
No, to się wyżaliłam przynajmniej ;)

Na pewno bedzie dobrze, odpoczywaj w domu! Wspólczuję stresów:(

Mi z tym golfem było niewygodnie jak rodzilam w czerwcu. Nie wyobrażam sobie teraz w pełni lata w nich chodzić. Ciągle zwijalam to dziadostwo pod brzuch. Albo nosiłam zwykle leginsy. Najlepsze to jednak sukienki są :)
No wlasnie sukienki <3 mam zamiar nosic tylko i wylacznie to przez cale lato [emoji14] na chlodniejsze dni zwykle leginsy, a we wrzesniu czy pazdzierniku spodnie ;) Mam z poprzedniej ciazy, wiec zakupy z glowy ;)

Folka, odpoczywaj :* napewno wszystko bedzie dobrze, a usg nie szkodzi dziecku :)

Fajne wózki co rok to nowości ale dobrze bo jest w czym wybierać.Przyznam że ja jestem takim chłopcem nie noszę w ogóle sukienek ani spódniczek na specjalne okazje ale mecze się w nich.Dla mnie najlepszy strój to sportowy ale praca wymaga więc trzeba się dostosować:wściekła/y:
Co do imion mój syn jak był mniejszy słuchał piosenkę Dorotka,tak mi to utkwiło w głowie że postanowiłam będzie Dorotka :)Znając moje szczęście to będzie drugi syn tak mi wszyscy wróżą i jeszcze doktor w 80% potwierdził Syn ale jest jeszcze mała szansa.
Wojciech super imię mój mąż tak ma.
Folka wszystko będzie dobrze Musi Być:D

No wlasnie sukienki <3 mam zamiar nosic tylko i wylacznie to przez cale lato [emoji14] na chlodniejsze dni zwykle leginsy, a we wrzesniu czy pazdzierniku spodnie ;) Mam z poprzedniej ciazy, wiec zakupy z glowy ;)

Folka, odpoczywaj :* napewno wszystko bedzie dobrze, a usg nie szkodzi dziecku :)
O tak . w wakacje i Polski upal to sukienki uwielbiam
Tutaj to ja tez czesto musze sie przystosowac do pogody haha
Dzis leje.....:) napalymy w kominku haha

Czasem chodzi o to ze ktos wczesniej poronil i dlatego tak mowi nie chodzi wcale o zabobony. A wiadomo ze do 12 tyg jest tych syt najwiecej... Ja np poronilam w tamtym roku i nie wyobrazam sobie ze zostalabym wtedy z tymi wszystkimi ciuszkami, teraz tez jeszcze poczekam w poniedzialek mam prenatalne i strasznie sie boje... Nie ma co docinac ludziom bo roznie bywa. Nie kazdy mowi o swoich problemach. A latwo zranic. Mi wtedy swiat sie zalamal i jak ktos mi docinal ze juz dwa lata po slubie to na co czekacie bolało jak niewiem. Pamietam jak maż po tamtej sytuacji przyniósł kotka. Wiadomo to nie to samo ale probowal jak mogl mi pomoc. Cieszylam sie i naprawde troche pomoglo opowiadalam w pracy co nie wyrabia ten kocur a taki 60 letni kierownik niby zartem do mnie ze Ty bys sie za robienie dzieci wzięła a nie koty bawila bo lata lecą... To bylo niecale 2 msc po poronieniu. Niewiedzial. Ale czy go to usprawiedliwia.

Niestety niektórzy to paplają co im ślina na język przyniesie.
Ja też jeszcze nie kupuje. U nas w ogóle mało kto wie.
Każdy ma swoje podejscie. Moja koleżanka mówiła wszystkim zaraz po zrobieniu testu. Nawet w pracy i poroniła dwa razy zanim się udało. Później musiała tłumaczyć bo ludzie nie mieli pojęcia ze poroniła, a oni dalej gratulowali itp.
Nie bój się genetycznych. Ja jestem stara i wczoraj odebrałam wynik harmony. Wiec jeśli u mnie jest dobrze to u ciebie będzie jeszcze lepiej! Uszy do góry [emoji4]

reklama
Do góry