reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tez mam ochote kupowac ciuszki ale jednak co do plci musze zaczekac na potwierdzenie wizyte mam we srode u polskiego ginekologa mam nadzieje ze wypatrzy czy corci nic nieuroslo [emoji16]
Ja narazie i tak mam przeczucie ze to bedzie jednak chlopak
Wczoraj szukalismy imienia mojemu mezowi nic sie niepodoba ja myslalam o Tatiana albo Jagoda a dla chlopca Borys albo Fabian
Ja mam Jagodke :) fajne to dziewczynki :)

reklama
Ja jeszcze nic nie kupowałam ;) po córce mam dużo a dla chłopca dostaniemy po chrześniaku. Oczywiście oszaleje na wyprzedażach w zarze ;)
Ale wózek już chyba wybrany tylko muszę go na żywo zobaczyć :)

Czasem chodzi o to ze ktos wczesniej poronil i dlatego tak mowi nie chodzi wcale o zabobony. A wiadomo ze do 12 tyg jest tych syt najwiecej... Ja np poronilam w tamtym roku i nie wyobrazam sobie ze zostalabym wtedy z tymi wszystkimi ciuszkami, teraz tez jeszcze poczekam w poniedzialek mam prenatalne i strasznie sie boje... Nie ma co docinac ludziom bo roznie bywa. Nie kazdy mowi o swoich problemach. A latwo zranic. Mi wtedy swiat sie zalamal i jak ktos mi docinal ze juz dwa lata po slubie to na co czekacie bolało jak niewiem. Pamietam jak maż po tamtej sytuacji przyniósł kotka. Wiadomo to nie to samo ale probowal jak mogl mi pomoc. Cieszylam sie i naprawde troche pomoglo opowiadalam w pracy co nie wyrabia ten kocur a taki 60 letni kierownik niby zartem do mnie ze Ty bys sie za robienie dzieci wzięła a nie koty bawila bo lata lecą... To bylo niecale 2 msc po poronieniu. Niewiedzial. Ale czy go to usprawiedliwia.

Znaczy z chłopcem w ciąży przetluszczaly Ci się bardziej? Nie pamiętam jak to było z córka ale teraz super mi się włosy trzymają nawet trzy dni a normalnie to codziennie max co dwa dni do mycia. I tak myślałam że to może znak na chłopca- no wiecie, pięknieje ;)

nie, właśnie przestały się przetłuszczać w ciąży, paznokcie też szybciej rosły. Teraz chyba jest podobnie. Podejrzewam, że to zasługa hormonów, bo nie wierze w to pięknienie gdy jest chłopiec i tracenie urody gdy dziewczynka:) Moja siostra miała 2 różne ciąże, jedną bezojawowa, z piekną cera i wlosami, 2 z wymiotami i problemami z cerą - ma 2 dziewczynki.

nie, właśnie przestały się przetłuszczać w ciąży, paznokcie też szybciej rosły. Teraz chyba jest podobnie. Podejrzewam, że to zasługa hormonów, bo nie wierze w to pięknienie gdy jest chłopiec i tracenie urody gdy dziewczynka:) Moja siostra miała 2 różne ciąże, jedną bezojawowa, z piekną cera i wlosami, 2 z wymiotami i problemami z cerą - ma 2 dziewczynki.
Mi się właśnie wydaje że to kwestia hormonów właśnie ale myślałam że może związana z płcią dziecka. Nie mówię o zabobonach tylko właśnie fizjologii ;) ale wiadomo że każda ciąża po prostu inna. Zobaczymy, może w pon podejrze kto tam jest. Bez znaczenia to ale ciekawość zżera ;)

Ja jeszcze nic nie kupowałam ;) po córce mam dużo a dla chłopca dostaniemy po chrześniaku. Oczywiście oszaleje na wyprzedażach w zarze ;)
Ale wózek już chyba wybrany tylko muszę go na żywo zobaczyć :)

Ja tak samo, dokupie na wyprzedazach. Czekam na plec, ale zarowno dla dziewczynki jak i chłopca mam ubranka, malutkie neutralne, dziewczęce od siostry. Ale dziewczynki też ślicznie wyglądają w niebieskim :)
też mam wózek wybrany ale będę go kupiwać pewnie we wrzesniu/październiku, bo po co ma zajmować miejsce w domu:)

Czasem chodzi o to ze ktos wczesniej poronil i dlatego tak mowi nie chodzi wcale o zabobony. A wiadomo ze do 12 tyg jest tych syt najwiecej... Ja np poronilam w tamtym roku i nie wyobrazam sobie ze zostalabym wtedy z tymi wszystkimi ciuszkami, teraz tez jeszcze poczekam w poniedzialek mam prenatalne i strasznie sie boje... Nie ma co docinac ludziom bo roznie bywa. Nie kazdy mowi o swoich problemach. A latwo zranic. Mi wtedy swiat sie zalamal i jak ktos mi docinal ze juz dwa lata po slubie to na co czekacie bolało jak niewiem. Pamietam jak maż po tamtej sytuacji przyniósł kotka. Wiadomo to nie to samo ale probowal jak mogl mi pomoc. Cieszylam sie i naprawde troche pomoglo opowiadalam w pracy co nie wyrabia ten kocur a taki 60 letni kierownik niby zartem do mnie ze Ty bys sie za robienie dzieci wzięła a nie koty bawila bo lata lecą... To bylo niecale 2 msc po poronieniu. Niewiedzial. Ale czy go to usprawiedliwia.
Zgadzam się z Tobą. Nikt tego złośliwie nie mówi ale ja też nie wyobrażam sobie zostać z rzeczami dla Maluszka... Co do kierownika- człowiek czasami tak sobie palnie, też nie możesz mieć mu tego za źle :*

Mi się właśnie wydaje że to kwestia hormonów właśnie ale myślałam że może związana z płcią dziecka. Nie mówię o zabobonach tylko właśnie fizjologii ;) ale wiadomo że każda ciąża po prostu inna. Zobaczymy, może w pon podejrze kto tam jest. Bez znaczenia to ale ciekawość zżera ;)

Mnie też:) Wszystko jedno kto mieszka, najważniejsze, że zrowe, ale chciałabym już sie do niego/niej zwracać po imieniu:)

reklama
Ja tak samo, dokupie na wyprzedazach. Czekam na plec, ale zarowno dla dziewczynki jak i chłopca mam ubranka, malutkie neutralne, dziewczęce od siostry. Ale dziewczynki też ślicznie wyglądają w niebieskim :)
też mam wózek wybrany ale będę go kupiwać pewnie we wrzesniu/październiku, bo po co ma zajmować miejsce w domu:)
Dokładnie tak samo myślę z wózkiem. Nie mam na niego teraz miejsca a przecież nie wykupia ;) pokaż co wybrałaś :)

Do góry