reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja dla siebie te różowe bambino:)
Ale niby mówią że pampers najlepsze to ta seria fresh clin

Ja też na początku kupiłam kilka paczek chusteczek pampers, a potem trafiłam na srokę i zmieniłam na babydream z bionagietkiem. Pampersa uzywalismy do sprzatania, szkoda, że nie wezmą się za ten skład, bo ich pieluchy bardzo lubie.

na tym blogu sa też inne produkty dla dzieci i zawsze można sprawdzić czy na pewno dobry sklad.

Dziewczyny mam pytanko, pytankiem się jednym głowie.
Nie wiem czy faktycznie oszalalam...
Ale są w promocji pampersy czy chusteczki to kupiłam po opakowaniu . Widzę ladne neutralne ubranko to kupuje ,mam kupione płyny do kąpieli i emolia oraz jakieś tam smoczki czy butelki .
Czy to za wczas na kupowanie?
Zle robie ?
Dra się po mnie że za wczas tzn rodzina mojego bo moja to radośnie cieszy się ze mną i kupują:)
Nie wiem ,jak bym miała zakładać że poronie to do 12 tyg skoro ciąża zdrowa mały bryka i wszystko ok to czemu by nie robić wyprawki na raty . Poronic mogę nawet w 20 czy 30 tygodniu i jak tak ma być to tak będzie. I z takim założeniem chyba nikt nie wychodzi, więc czemu by nie robić tego teraz skoro są promocje i nie każdy ma miliony . Ja mam pieniądze ale też nie po to żeby wydawać na prawo i lewo ..bez sensu .
Skoro można kupić naprawdę w dobrej kwocie.
Czy kupienie dziecku swojemu coś drogiego bo dobrego to coś złego ?
Bo zaczynam myśleć że robię coś nie tak ciesząc się ciąża i kupując to co mi się podoba o czym zawsze marzyłam.
Szwagierka przy pierwszym dziecku też wydziwiala i nikt jej nie komentował A mając drugie to byle co byle jak byle odchowac.
Zapomniał wol jak cielęciem był A teraz fachowcy i znawcy co potrzebne A co nie .
Sądzę że nikogo z tej strony nie dopuszczę zeby samemu poznac dziecko i odnalezc sie w sytuacji bo hujam+ będę rzucać jak mi radami tak będą non stop walić .
Tak nie tak siak ty nie wiesz ja tyle dzieci odchowalam A ja tyle i wiem i sranie w banie.
Takim zachowaniem że one wszytko zrobią to mój chłop odejdzie w cień bo będzie się bal i będzie wolał żeby ktoś inny to zrobił.
Więc chyba zabronie im odwiedzin w szpitalu póki mój nie opanuje dziecka ze mną.
Takie mam nerwy na nich .
Macie podobnie w rodzinie ? Uważają was za wariatki bo kupujecie za wczas ?
Ja mam ślub w czerwcu, wakacje w lipcu w sierpniu przeprowadzkę i zostanie nam 2 mc luzu na wyprawkę po co biegać skoro teraz mam czas ;/ masakra
Mnie stopuje tylko to, że nie znam płci. Tez od czerwca, krótkie przygotowanie mieszkania (cyklinowanie, gładź, malowanie no i załatwianie mebli i sprzętu), bo to nasze pierwsze. Ja pisałam, że na koniec września chce być z wszystkim gotowa. Dodatkowo moja niespełna dwulatka daje popalić, a latem z dużym brzuchem za wesoło nie jest. Ja juz mam kolyske, przewijak, rożki, wanienke, jeśli będzie chłopiec to ciuszki ostatnio załatwiłam i leżą u mnie w mieszkaniu (do 4 roku życia - buciki, kombinezony, kurtki, wszystko, nawet ubranko do chrztu). A jeśli chodzi o poronienie to mamy być dobrej myśli, bo przecież i przy porodzie różne rzeczy się dzieją. Ale my myślimy ze wszystko będzie dobrze i z tą myślą kupujemy.
Kurcze ja juz się cieszę, bo wieczorem jak leżę i się wycisze, to już czuję maleństwo i to nie tak leciutko tylko tak dobrze. Juz nie pływanie a ruchy.

Gratulacje Wszystkim mamom za udane badania :)
Troszkę mam do nadrobienia z czytaniem od jutra powinny zwolnić obroty to poczytam dokładnie.
Ja tylko używam chusteczek z pampersa nigdy żadnych uczuleń itp.kremik do pupci bepanthen i gotowe.
Nie zawsze co na blogu musi być prawdą nie czytam tego typu artykułów jak dla mnie szkoda czasu.
Ile osób tyle opinii jak ze szczepieniami itp.
Jak u Was ze szczepieniami u mnie sporo mam w szpitalu odmówiła szczepień ja szczepię terminowo.

Dziewczyny mam pytanko, pytankiem się jednym głowie.
Nie wiem czy faktycznie oszalalam...
Ale są w promocji pampersy czy chusteczki to kupiłam po opakowaniu . Widzę ladne neutralne ubranko to kupuje ,mam kupione płyny do kąpieli i emolia oraz jakieś tam smoczki czy butelki .
Czy to za wczas na kupowanie?
Zle robie ?
Dra się po mnie że za wczas tzn rodzina mojego bo moja to radośnie cieszy się ze mną i kupują:)
Nie wiem ,jak bym miała zakładać że poronie to do 12 tyg skoro ciąża zdrowa mały bryka i wszystko ok to czemu by nie robić wyprawki na raty . Poronic mogę nawet w 20 czy 30 tygodniu i jak tak ma być to tak będzie. I z takim założeniem chyba nikt nie wychodzi, więc czemu by nie robić tego teraz skoro są promocje i nie każdy ma miliony . Ja mam pieniądze ale też nie po to żeby wydawać na prawo i lewo ..bez sensu .
Skoro można kupić naprawdę w dobrej kwocie.
Czy kupienie dziecku swojemu coś drogiego bo dobrego to coś złego ?
Bo zaczynam myśleć że robię coś nie tak ciesząc się ciąża i kupując to co mi się podoba o czym zawsze marzyłam.
Szwagierka przy pierwszym dziecku też wydziwiala i nikt jej nie komentował A mając drugie to byle co byle jak byle odchowac.
Zapomniał wol jak cielęciem był A teraz fachowcy i znawcy co potrzebne A co nie .
Sądzę że nikogo z tej strony nie dopuszczę zeby samemu poznac dziecko i odnalezc sie w sytuacji bo hujam+ będę rzucać jak mi radami tak będą non stop walić .
Tak nie tak siak ty nie wiesz ja tyle dzieci odchowalam A ja tyle i wiem i sranie w banie.
Takim zachowaniem że one wszytko zrobią to mój chłop odejdzie w cień bo będzie się bal i będzie wolał żeby ktoś inny to zrobił.
Więc chyba zabronie im odwiedzin w szpitalu póki mój nie opanuje dziecka ze mną.
Takie mam nerwy na nich .
Macie podobnie w rodzinie ? Uważają was za wariatki bo kupujecie za wczas ?
Ja mam ślub w czerwcu, wakacje w lipcu w sierpniu przeprowadzkę i zostanie nam 2 mc luzu na wyprawkę po co biegać skoro teraz mam czas ;/ masakra

Ja kupuję, ale na razie ciuszki - jak coś jest w dobrej cenie i mi się podoba to kupię. No i kupiłam jakiś kocyk i ręcznik. Moja Szwagierka też nam ostatnio kupiła body i skarpetki.
Mogłabym kupić całą wyprawkę na raz - po prostu pojechać np. do smyka z listą i wziąć wszystko, ale szczerze powiem, że np. szkoda mi za pajaca dać 60-70 zł, jak teraz mogę kupić za 20, a to i tak na chwilę. Jak mi przyjdą rzeczy to Wam pokażę ;) Kupiłam dwa dresiki, bo akurat była wyprzedaż kolekcji jesiennej i dałam za jeden 50, za drugi 55, a jesienią jeden z nich kupiłam na prezent i dałam 135, a są bardzo fajne, więc kupiłam ;)

Ja tez mam ochote kupowac ciuszki ale jednak co do plci musze zaczekac na potwierdzenie wizyte mam we srode u polskiego ginekologa mam nadzieje ze wypatrzy czy corci nic nieuroslo [emoji16]
Ja narazie i tak mam przeczucie ze to bedzie jednak chlopak
Wczoraj szukalismy imienia mojemu mezowi nic sie niepodoba ja myslalam o Tatiana albo Jagoda a dla chlopca Borys albo Fabian

U mnie teściowa szczepi ludzi, także wszystkie szczepienia, coś tam mała miała z racji wczesniactwa no i teściowa jeszcze jako prezent na chrzest jej dokupila. Ja trzeba aż stopowac z tym, bo na wszystko by szczepila. W poprzedniej ciąży nie zgodziłam się zaszczepić i teraz tez się nie zgodzę. Zima było zagrożenie grypa, to z racji ze córka miała zakaz szczepień (bo w ciągu pół roku miała ich mnóstwo) to od razu chciała zaszczepić nas, ja się nie zgodziłam (bo jak się stara o dziecko to się nie szczepi, bo można być w ciąży a to zagrożenie dla dziecka ) a mąż sie zaszczepil. Drugie dziecko też będzie szczepionek nawet gdyby teściowa znów chciała sponsorowac to meningokoki m.in. tez ale nie będę dziecko faszerowac każda szczepionka jaka ona wymyśli, a tym bardziej siebie.

Szaleństwo zakupowe trwa super tyle radości.Ja zaczęłam zakupy później w 6 mc kupiliśmy wózek a potem wszystkie pozostałe rzeczy.Dziewczyny jak się dowiem w 100% co u mnie w brzuszku mieszka i jak będzie dziewczynka to mi hamulce puszczą,dla chłopca mam ale pewnie też coś kupię nowego .

reklama
.
Nie zawsze co na blogu musi być prawdą nie czytam tego typu artykułów jak dla mnie szkoda czasu.
.

To akurat nie jest jakis tam blog tylko kobieta szczegolowo sprawdza sklad produktow i opisuje, ktore z nich sa szkodliwe. To, ze Twojemu dziecku nic sie nie dzialo, to nie znaczy ze sa dobre..

A tak po prawdzie to najzdrowiej dla pupy dziecka jest myc wacikiem z przegotowana woda ;)

Do góry