reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja dla siebie te różowe bambino:)
Ale niby mówią że pampers najlepsze to ta seria fresh clin

Ja też na początku kupiłam kilka paczek chusteczek pampers, a potem trafiłam na srokę i zmieniłam na babydream z bionagietkiem. Pampersa uzywalismy do sprzatania, szkoda, że nie wezmą się za ten skład, bo ich pieluchy bardzo lubie.

na tym blogu sa też inne produkty dla dzieci i zawsze można sprawdzić czy na pewno dobry sklad.

Dziewczyny mam pytanko, pytankiem się jednym głowie.
Nie wiem czy faktycznie oszalalam...
Ale są w promocji pampersy czy chusteczki to kupiłam po opakowaniu . Widzę ladne neutralne ubranko to kupuje ,mam kupione płyny do kąpieli i emolia oraz jakieś tam smoczki czy butelki .
Czy to za wczas na kupowanie?
Zle robie ?
Dra się po mnie że za wczas tzn rodzina mojego bo moja to radośnie cieszy się ze mną i kupują:)
Nie wiem ,jak bym miała zakładać że poronie to do 12 tyg skoro ciąża zdrowa mały bryka i wszystko ok to czemu by nie robić wyprawki na raty . Poronic mogę nawet w 20 czy 30 tygodniu i jak tak ma być to tak będzie. I z takim założeniem chyba nikt nie wychodzi, więc czemu by nie robić tego teraz skoro są promocje i nie każdy ma miliony . Ja mam pieniądze ale też nie po to żeby wydawać na prawo i lewo ..bez sensu .
Skoro można kupić naprawdę w dobrej kwocie.
Czy kupienie dziecku swojemu coś drogiego bo dobrego to coś złego ?
Bo zaczynam myśleć że robię coś nie tak ciesząc się ciąża i kupując to co mi się podoba o czym zawsze marzyłam.
Szwagierka przy pierwszym dziecku też wydziwiala i nikt jej nie komentował A mając drugie to byle co byle jak byle odchowac.
Zapomniał wol jak cielęciem był A teraz fachowcy i znawcy co potrzebne A co nie .
Sądzę że nikogo z tej strony nie dopuszczę zeby samemu poznac dziecko i odnalezc sie w sytuacji bo hujam+ będę rzucać jak mi radami tak będą non stop walić .
Tak nie tak siak ty nie wiesz ja tyle dzieci odchowalam A ja tyle i wiem i sranie w banie.
Takim zachowaniem że one wszytko zrobią to mój chłop odejdzie w cień bo będzie się bal i będzie wolał żeby ktoś inny to zrobił.
Więc chyba zabronie im odwiedzin w szpitalu póki mój nie opanuje dziecka ze mną.
Takie mam nerwy na nich .
Macie podobnie w rodzinie ? Uważają was za wariatki bo kupujecie za wczas ?
Ja mam ślub w czerwcu, wakacje w lipcu w sierpniu przeprowadzkę i zostanie nam 2 mc luzu na wyprawkę po co biegać skoro teraz mam czas ;/ masakra
Mnie stopuje tylko to, że nie znam płci. Tez od czerwca, krótkie przygotowanie mieszkania (cyklinowanie, gładź, malowanie no i załatwianie mebli i sprzętu), bo to nasze pierwsze. Ja pisałam, że na koniec września chce być z wszystkim gotowa. Dodatkowo moja niespełna dwulatka daje popalić, a latem z dużym brzuchem za wesoło nie jest. Ja juz mam kolyske, przewijak, rożki, wanienke, jeśli będzie chłopiec to ciuszki ostatnio załatwiłam i leżą u mnie w mieszkaniu (do 4 roku życia - buciki, kombinezony, kurtki, wszystko, nawet ubranko do chrztu). A jeśli chodzi o poronienie to mamy być dobrej myśli, bo przecież i przy porodzie różne rzeczy się dzieją. Ale my myślimy ze wszystko będzie dobrze i z tą myślą kupujemy.
Kurcze ja juz się cieszę, bo wieczorem jak leżę i się wycisze, to już czuję maleństwo i to nie tak leciutko tylko tak dobrze. Juz nie pływanie a ruchy.

Gratulacje Wszystkim mamom za udane badania :)
Troszkę mam do nadrobienia z czytaniem od jutra powinny zwolnić obroty to poczytam dokładnie.
Ja tylko używam chusteczek z pampersa nigdy żadnych uczuleń itp.kremik do pupci bepanthen i gotowe.
Nie zawsze co na blogu musi być prawdą nie czytam tego typu artykułów jak dla mnie szkoda czasu.
Ile osób tyle opinii jak ze szczepieniami itp.
Jak u Was ze szczepieniami u mnie sporo mam w szpitalu odmówiła szczepień ja szczepię terminowo.

Dziewczyny mam pytanko, pytankiem się jednym głowie.
Nie wiem czy faktycznie oszalalam...
Ale są w promocji pampersy czy chusteczki to kupiłam po opakowaniu . Widzę ladne neutralne ubranko to kupuje ,mam kupione płyny do kąpieli i emolia oraz jakieś tam smoczki czy butelki .
Czy to za wczas na kupowanie?
Zle robie ?
Dra się po mnie że za wczas tzn rodzina mojego bo moja to radośnie cieszy się ze mną i kupują:)
Nie wiem ,jak bym miała zakładać że poronie to do 12 tyg skoro ciąża zdrowa mały bryka i wszystko ok to czemu by nie robić wyprawki na raty . Poronic mogę nawet w 20 czy 30 tygodniu i jak tak ma być to tak będzie. I z takim założeniem chyba nikt nie wychodzi, więc czemu by nie robić tego teraz skoro są promocje i nie każdy ma miliony . Ja mam pieniądze ale też nie po to żeby wydawać na prawo i lewo ..bez sensu .
Skoro można kupić naprawdę w dobrej kwocie.
Czy kupienie dziecku swojemu coś drogiego bo dobrego to coś złego ?
Bo zaczynam myśleć że robię coś nie tak ciesząc się ciąża i kupując to co mi się podoba o czym zawsze marzyłam.
Szwagierka przy pierwszym dziecku też wydziwiala i nikt jej nie komentował A mając drugie to byle co byle jak byle odchowac.
Zapomniał wol jak cielęciem był A teraz fachowcy i znawcy co potrzebne A co nie .
Sądzę że nikogo z tej strony nie dopuszczę zeby samemu poznac dziecko i odnalezc sie w sytuacji bo hujam+ będę rzucać jak mi radami tak będą non stop walić .
Tak nie tak siak ty nie wiesz ja tyle dzieci odchowalam A ja tyle i wiem i sranie w banie.
Takim zachowaniem że one wszytko zrobią to mój chłop odejdzie w cień bo będzie się bal i będzie wolał żeby ktoś inny to zrobił.
Więc chyba zabronie im odwiedzin w szpitalu póki mój nie opanuje dziecka ze mną.
Takie mam nerwy na nich .
Macie podobnie w rodzinie ? Uważają was za wariatki bo kupujecie za wczas ?
Ja mam ślub w czerwcu, wakacje w lipcu w sierpniu przeprowadzkę i zostanie nam 2 mc luzu na wyprawkę po co biegać skoro teraz mam czas ;/ masakra

Ja kupuję, ale na razie ciuszki - jak coś jest w dobrej cenie i mi się podoba to kupię. No i kupiłam jakiś kocyk i ręcznik. Moja Szwagierka też nam ostatnio kupiła body i skarpetki.
Mogłabym kupić całą wyprawkę na raz - po prostu pojechać np. do smyka z listą i wziąć wszystko, ale szczerze powiem, że np. szkoda mi za pajaca dać 60-70 zł, jak teraz mogę kupić za 20, a to i tak na chwilę. Jak mi przyjdą rzeczy to Wam pokażę ;) Kupiłam dwa dresiki, bo akurat była wyprzedaż kolekcji jesiennej i dałam za jeden 50, za drugi 55, a jesienią jeden z nich kupiłam na prezent i dałam 135, a są bardzo fajne, więc kupiłam ;)

Ja tez mam ochote kupowac ciuszki ale jednak co do plci musze zaczekac na potwierdzenie wizyte mam we srode u polskiego ginekologa mam nadzieje ze wypatrzy czy corci nic nieuroslo [emoji16]
Ja narazie i tak mam przeczucie ze to bedzie jednak chlopak
Wczoraj szukalismy imienia mojemu mezowi nic sie niepodoba ja myslalam o Tatiana albo Jagoda a dla chlopca Borys albo Fabian

U mnie teściowa szczepi ludzi, także wszystkie szczepienia, coś tam mała miała z racji wczesniactwa no i teściowa jeszcze jako prezent na chrzest jej dokupila. Ja trzeba aż stopowac z tym, bo na wszystko by szczepila. W poprzedniej ciąży nie zgodziłam się zaszczepić i teraz tez się nie zgodzę. Zima było zagrożenie grypa, to z racji ze córka miała zakaz szczepień (bo w ciągu pół roku miała ich mnóstwo) to od razu chciała zaszczepić nas, ja się nie zgodziłam (bo jak się stara o dziecko to się nie szczepi, bo można być w ciąży a to zagrożenie dla dziecka ) a mąż sie zaszczepil. Drugie dziecko też będzie szczepionek nawet gdyby teściowa znów chciała sponsorowac to meningokoki m.in. tez ale nie będę dziecko faszerowac każda szczepionka jaka ona wymyśli, a tym bardziej siebie.

Szaleństwo zakupowe trwa super tyle radości.Ja zaczęłam zakupy później w 6 mc kupiliśmy wózek a potem wszystkie pozostałe rzeczy.Dziewczyny jak się dowiem w 100% co u mnie w brzuszku mieszka i jak będzie dziewczynka to mi hamulce puszczą,dla chłopca mam ale pewnie też coś kupię nowego .

reklama
.
Nie zawsze co na blogu musi być prawdą nie czytam tego typu artykułów jak dla mnie szkoda czasu.
.

To akurat nie jest jakis tam blog tylko kobieta szczegolowo sprawdza sklad produktow i opisuje, ktore z nich sa szkodliwe. To, ze Twojemu dziecku nic sie nie dzialo, to nie znaczy ze sa dobre..

A tak po prawdzie to najzdrowiej dla pupy dziecka jest myc wacikiem z przegotowana woda ;)

Do góry