reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

U mnie teściowa szczepi ludzi, także wszystkie szczepienia, coś tam mała miała z racji wczesniactwa no i teściowa jeszcze jako prezent na chrzest jej dokupila. Ja trzeba aż stopowac z tym, bo na wszystko by szczepila. W poprzedniej ciąży nie zgodziłam się zaszczepić i teraz tez się nie zgodzę. Zima było zagrożenie grypa, to z racji ze córka miała zakaz szczepień (bo w ciągu pół roku miała ich mnóstwo) to od razu chciała zaszczepić nas, ja się nie zgodziłam (bo jak się stara o dziecko to się nie szczepi, bo można być w ciąży a to zagrożenie dla dziecka ) a mąż sie zaszczepil. Drugie dziecko też będzie szczepionek nawet gdyby teściowa znów chciała sponsorowac to meningokoki m.in. tez ale nie będę dziecko faszerowac każda szczepionka jaka ona wymyśli, a tym bardziej siebie.
Z dodatkowych pneumokoki zaszczepione.Chciałam się spytać czy jeszcze szczepiliście dzieci dodatkowymi szczepionkam ?

reklama
Dita 333 No właśnie oni pokupowali osobno nie 2w1 tylko głęboki i spacerówkę osobno.

Ja już po wizycie mój dzidek 7cm ma się super a lekarz powiedział że jeszcze wcześnie ale widzi że mu coś tam rośnie między nóżkami i prawdopodobnie chłopaka nosze w brzuszku;) troszkę szok bo cały czas byłam nastawiona na dziewczynkę a tu taka informacja....ale jeszcze wcześnie więc nie nastawiam się w 100% poczekamy zobaczymy:-D

Ach te przeczucie.... ;) Chyba bardziej pragnienie:p Też jestem ciekawa czy moje się spełni, ale w sumie wszystko mi jedno. Syn chce brata, mąż córkę,a mi to lotto :laugh2:
Gratuluję synka!!:tak:

ale miala farciocha!!!! a ja sie zamieniam w typowa brunetke haha al jeszcze daleko mi do hinduski mim wszystko:p

wlasnie zauwazylam ze MY NA TYM SAMYM ETAPIE CIAZY!!!! ):):)

Oczywiście ;) Mamy datę porodu tę samą :D Ale pewnie obie urodzimy przed czasem ze 2,3 tygodnie hahaaha ;)

Hej wszystkim :) Ja dzisiaj stres od rana, bo na 12 miałam usg. Na szczęście wszystko ok, dzieciaczek zdrowy i rośnie jak na drożdżach :D ma już 8cm :)
Nie chciał się obrócić bokiem, nie dawał lekarzowi przezierności zmierzyć, patrzył centralnie w usg :D Potem nie dawał sobie zdjęcia zrobić, na szczęście chociaż jakoś troszkę się pokazał i lekarz wszystko zmierzył i nawet mam zdjątko :)
Miłego wieczoru Wam życzę :*

Gratuluję udanej wizyty!! Lubię takie wiadomości

Juz po badaniach prenatalnych maluszek rozwija sie prawidlowo :) ale zapomnielismy zapytac o płeć haha z wrazenia malenstwo fajnie podskakiwalo sobie :) i trzymalo sie za glowe :)

Cieszę się :) Super wieści 8-)

Ależ Wam zazdroszczę tych wizyt! Super że jest wszystko w porządku i dzidziolki zdrowe :) ja mam wizytę dopiero 24 maja więc jeszcze kawał czasu i już nie mogę się doczekać.
Ja też chodzę prywatnie i mam na godzinę ale opóźnienia są praktycznie zawsze jednak nie przeszkadza mi to. Wynikają one raczej z tego, że gin każdej pacjentce poświęca tyle czasu ile trzeba a nie patrzy na zegarek. Sama nie raz i nie dwa siedziałam w gabinecie po 40 min albo i dłużej na normalnej wizycie bo dużo pytan, wyczerpujące odpowiedzi więc jak się zdarzy opóźnienie to grzecznie siedzę i czekam :) w sumie to dobrze świadczy o lekarzu jak poświęca każdej pacjentce tyle czasu ile potrzeba a nie przyjmuje tasmowo z zegarkiem w ręku.
Na ostatniej wizycie byłam 26 kwietnia i wtedy miałam też test Pappa. Gin powiedział że jak będzie coś nie tak to będzie dzwonił a jak wszystko będzie dobrze to widzimy się 24 maja na wizycie i do tej pory się nie odezwał więc chyba badania wyszły ok nie? Czy może jeszcze zadzwonić? bo w sumie mija 3 tyg od pobrania krwi i zaczynam się denerwować bo nie powiedział za ile będzie wynik.

Anka_x mam to samo :) na udach zazwyczaj mam na tyle jasne że nie muszę golić a teraz czarne i niestety muszę. Z brzuchem to samo ale to doslownie cały brzuch pokryty czarnymi wlochami. Maz mówi, że jak małpka :) Podobno jest to objaw zbyt wysokiego testosteronu w kobiecym organizmie. A że testosteron to męski hormon to prawdopodobnie będzie chłopiec :) U mnie w 1 ciąży się sprawdziło, bo też wyglądałam jak małpka tak samo jak teraz także zakładam że u mnie będzie drugi chlopus :)

Ja miałam Pappa 27kwietnia i wyniki były wczoraj. Twój gin pewnie je ma, ale jest wszystko w porządku to nie dzwoni :tak: I super ;)
A te włoski to chyba hormony... parę stron temu pisałam, że mojej siostrze przestały rosnąć włosy na nogach, a urodziła chłopaka jak się patrzy 8-):rolleyes: Jeśli chodzi o płeć - uwierzę tylko lekarzowi..i tez nie nie 100% hahah:laugh2:

Ja już kupuje ;) Nie wierze w durne zabobony. Byłam świadkiem różnych historii, łącznie ze śmiercią dziecka w 40 t.c. Wszystko się może zdarzyć. Zakupy na to nie mają wpływu. Ja wolę sukcesywnie kupować niż potem wydać majątek od razu ;)

Dziś bylam w Poradni Genetycznej. CRL 84,3 mm... Przezierność 1,7 czyli super. Termin porodu przesunął się na 6.11. Za tydzień kolejna wizyta i odebranie wyników krwi...

Super, ze dzieciątko zdrowe :-D
Ja też kupowałam wcześniej w 1.ciąży, teraz część mam, to raz, a po drugie czekam na płeć :D

Link do: Analiza: Chusteczki nawilżane A-C | Sroka o....
Link do: Analiza: Chusteczki nawilżane M - V | Sroka o....
co do chusteczek to lepiej sprawdzić tu bo np pampers ma bardzo chemiczny skład i lepiej kupić inne. Ja uzywam babydream i velvet.

Dziękuję za linki, jesteś nieoceniona :tak:

Mnie stopuje tylko to, że nie znam płci. Tez od czerwca, krótkie przygotowanie mieszkania (cyklinowanie, gładź, malowanie no i załatwianie mebli i sprzętu), bo to nasze pierwsze. Ja pisałam, że na koniec września chce być z wszystkim gotowa. Dodatkowo moja niespełna dwulatka daje popalić, a latem z dużym brzuchem za wesoło nie jest. Ja juz mam kolyske, przewijak, rożki, wanienke, jeśli będzie chłopiec to ciuszki ostatnio załatwiłam i leżą u mnie w mieszkaniu (do 4 roku życia - buciki, kombinezony, kurtki, wszystko, nawet ubranko do chrztu). A jeśli chodzi o poronienie to mamy być dobrej myśli, bo przecież i przy porodzie różne rzeczy się dzieją. Ale my myślimy ze wszystko będzie dobrze i z tą myślą kupujemy.
Kurcze ja juz się cieszę, bo wieczorem jak leżę i się wycisze, to już czuję maleństwo i to nie tak leciutko tylko tak dobrze. Juz nie pływanie a ruchy.

Ja chyba tez czuję :o Tak wieczorem jak leżę albo nawet siedzę...u mnie takie przesuwanie, jakby jeszcze pływanie :) Dopiero parę razy poczułam ale byłam w szoku, że tak szybko. Za tydzień albo dwa to będą mini kopniaczki :o:rofl2:

Ja kupuję, ale na razie ciuszki - jak coś jest w dobrej cenie i mi się podoba to kupię. No i kupiłam jakiś kocyk i ręcznik. Moja Szwagierka też nam ostatnio kupiła body i skarpetki.
Mogłabym kupić całą wyprawkę na raz - po prostu pojechać np. do smyka z listą i wziąć wszystko, ale szczerze powiem, że np. szkoda mi za pajaca dać 60-70 zł, jak teraz mogę kupić za 20, a to i tak na chwilę. Jak mi przyjdą rzeczy to Wam pokażę ;) Kupiłam dwa dresiki, bo akurat była wyprzedaż kolekcji jesiennej i dałam za jeden 50, za drugi 55, a jesienią jeden z nich kupiłam na prezent i dałam 135, a są bardzo fajne, więc kupiłam ;)

Uwielbiam promocje i wyprzedaże ;) moje dziecko wiecznie w takich ciuchach chodzi haha:D Teraz tez już mam w szafie dla Młodego ciuchy na sezon szkolny 2018/2019 :laugh2: Wszystko w okazyjnych cenach :p Dla bobasa jeszcze nie mam, brak informacji o płci mnie wstrzymuje, bo chce posegregowac ciuszki po Młodym i zobaczyć co dokupić :rolleyes2:

Ja też już zakupiłam kilka ubrań dla maleństwa. Pampersow, chusteczek czy kremów, emolium nie kupuje. To przed porodem. Na zapas i tak nie ma co kupować bo dzieci różnie reagują na pampersy lub chusteczki. Nakupuje i może się okazać że ma uczulenie. A na tego typu rzeczy promocje często się powtarzają.
Zabobony staram się omijać szerokim łukiem:tak:

Dzieci szczepimy na wszystko obowiązkowe, nic ponadto. Dodatkiem jest tylko to ,że szczepilismy skojarzonymi szczepionkami 5 w 1. Teraz nie wiem czy będziemy kupować czy tradycyjnie. Zobaczymy.
Wczoraj piekłam pizzę, najadłam sie baaardzo, do dziś czuję. Przesadziłam

To akurat nie jest jakis tam blog tylko kobieta szczegolowo sprawdza sklad produktow i opisuje, ktore z nich sa szkodliwe. To, ze Twojemu dziecku nic sie nie dzialo, to nie znaczy ze sa dobre..

A tak po prawdzie to najzdrowiej dla pupy dziecka jest myc wacikiem z przegotowana woda ;)
Zgadzam się w 100% to sposób najzdrowszy ale lenistwo robi swoje husteczką szybciutko i gotowe;)

Co do zakupow to ja tez sie przymierzam, mam pare bodziakow, na kilka jeszcze czekam, jakies tam spodenki. A takie gadanie ludzi mnie drazni, tez mi kolezanka mowila lepiej odloz sobie pieniadze, tak wczesnie nie kupuj, to jej powiedzialam zeby sie zdecydowala czy wierzy w zabobony czy w Boga, bo to sie kloci ze soba a slub maja, dziecko do komuni idzie itd. Od razu zakonczyla temat :) jak jest zaboboniara to niech sobie bedzie, ale ja nie zamierzam :) jak cos jest w dobrej cenie i mi sie podoba to kupuje, np., czekam na bodziaki z hm gdzie na promce wyszlo niecale 10 zl za sztuke kupujac wielopak :)

Ale jej powiedziałaś! Haha, w pięty poszło! Ciekawe jaką miała minę :laugh2:

Ja też już zakupiłam kilka ubrań dla maleństwa. Pampersow, chusteczek czy kremów, emolium nie kupuje. To przed porodem. Na zapas i tak nie ma co kupować bo dzieci różnie reagują na pampersy lub chusteczki. Nakupuje i może się okazać że ma uczulenie. A na tego typu rzeczy promocje często się powtarzają.
Zabobony staram się omijać szerokim łukiem:tak:

Dzieci szczepimy na wszystko obowiązkowe, nic ponadto. Dodatkiem jest tylko to ,że szczepilismy skojarzonymi szczepionkami 5 w 1. Teraz nie wiem czy będziemy kupować czy tradycyjnie. Zobaczymy.
Wczoraj piekłam pizzę, najadłam sie baaardzo, do dziś czuję. Przesadziłam

Ja szczepiłam dodatkowo pneumokoki, ale teraz obowiązkowo to i tak trzeba zaszczepić, więc z dodatkowych to może zastanowię się nad tymi meningokokami... Porozmawiam z lekarzem i zobaczę co powie. Też szczepiłam skojarzonymi... :)

Ach te przeczucie.... ;) Chyba bardziej pragnienie:p Też jestem ciekawa czy moje się spełni, ale w sumie wszystko mi jedno. Syn chce brata, mąż córkę,a mi to lotto :laugh2:
Gratuluję synka!!:tak:

Oczywiście ;) Mamy datę porodu tę samą :D Ale pewnie obie urodzimy przed czasem ze 2,3 tygodnie hahaaha ;)

Gratuluję udanej wizyty!! Lubię takie wiadomości

Cieszę się :) Super wieści 8-)

Ja miałam Pappa 27kwietnia i wyniki były wczoraj. Twój gin pewnie je ma, ale jest wszystko w porządku to nie dzwoni :tak: I super ;)
A te włoski to chyba hormony... parę stron temu pisałam, że mojej siostrze przestały rosnąć włosy na nogach, a urodziła chłopaka jak się patrzy 8-):rolleyes: Jeśli chodzi o płeć - uwierzę tylko lekarzowi..i tez nie nie 100% hahah:laugh2:

Super, ze dzieciątko zdrowe :-D
Ja też kupowałam wcześniej w 1.ciąży, teraz część mam, to raz, a po drugie czekam na płeć :D

Dziękuję za linki, jesteś nieoceniona :tak:

Ja chyba tez czuję :o Tak wieczorem jak leżę albo nawet siedzę...u mnie takie przesuwanie, jakby jeszcze pływanie :) Dopiero parę razy poczułam ale byłam w szoku, że tak szybko. Za tydzień albo dwa to będą mini kopniaczki :o:rofl2:

Uwielbiam promocje i wyprzedaże ;) moje dziecko wiecznie w takich ciuchach chodzi haha:D Teraz tez już mam w szafie dla Młodego ciuchy na sezon szkolny 2018/2019 :laugh2: Wszystko w okazyjnych cenach :p Dla bobasa jeszcze nie mam, brak informacji o płci mnie wstrzymuje, bo chce posegregowac ciuszki po Młodym i zobaczyć co dokupić :rolleyes2:

Ja na razie kupuję neutralne ;p nie mam nic, bo pierwsze dziecko, więc brakuje mi wszystkiego ;p

reklama
U mnie było dużo tych koszulek ciążowych i ubranek dla maluszków też, ale nic nie kupiłam. Dla siebie zamówiłam ostatnio spodnie i koszulki z h&m.
Włosy mi rosna normalnie i zawsze miałam ciemne po goleniu. W pierwszej ciąży podobnie, kiedyś byłam na zabiegu laserem pod pachami i teraz mam tam słabsze włosy, ale to trzeba przypominać. Słyszałam o fajnych efektach wosku, przy regularnym wyrywaniu wloski stają się słabsze i prawie niewidoczne i to chyba najlepsza metoda:)
Za to te na głowie w 1 ciąży przestały się przetłuszczać, a przed myłam codziennie:)

Witajcie, Miłego dnia i powodzenia na wizytach!
Znaczy z chłopcem w ciąży przetluszczaly Ci się bardziej? Nie pamiętam jak to było z córka ale teraz super mi się włosy trzymają nawet trzy dni a normalnie to codziennie max co dwa dni do mycia. I tak myślałam że to może znak na chłopca- no wiecie, pięknieje ;)

Do góry