reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Sandra to chyba o zabobony jakies durne chodzi [emoji14]
Olej to! Kupuj jesli masz ochote ;)
Bieganie z brzuhem po sklepach to nic przyjemnego ;)

reklama
Tzn bardziej patrzę na to że mamy ślub przygotowania przeprowadzkę remont (zawsze tak jest ) potem wakacje i gdzie ja będę z brzuchem latać jak nikt na to ochoty nie ma w późnej ciąży.
A jak ma coś się stać to się stanie i nie będę czekać do 40 tygodnia żeby kupować na urwanie lba...
Na każdym etapie można poronic ...No ale nie chodzi o to żeby tak myśleć bo człowiek głupieje od takich farmazonow;(
No pewnie, ja sobie nie wyobrazam kupowac jak juz sie dziecko urodzi [emoji23]
Sama tez mam zamiar zabrac sie za wszystko w miare szybko ;) czekam az plec poznamy ;)

Dziewczyny mam pytanko, pytankiem się jednym głowie.
Nie wiem czy faktycznie oszalalam...
Ale są w promocji pampersy czy chusteczki to kupiłam po opakowaniu . Widzę ladne neutralne ubranko to kupuje ,mam kupione płyny do kąpieli i emolia oraz jakieś tam smoczki czy butelki .
Czy to za wczas na kupowanie?
Zle robie ?
Dra się po mnie że za wczas tzn rodzina mojego bo moja to radośnie cieszy się ze mną i kupują:)
Nie wiem ,jak bym miała zakładać że poronie to do 12 tyg skoro ciąża zdrowa mały bryka i wszystko ok to czemu by nie robić wyprawki na raty . Poronic mogę nawet w 20 czy 30 tygodniu i jak tak ma być to tak będzie. I z takim założeniem chyba nikt nie wychodzi, więc czemu by nie robić tego teraz skoro są promocje i nie każdy ma miliony . Ja mam pieniądze ale też nie po to żeby wydawać na prawo i lewo ..bez sensu .
Skoro można kupić naprawdę w dobrej kwocie.
Czy kupienie dziecku swojemu coś drogiego bo dobrego to coś złego ?
Bo zaczynam myśleć że robię coś nie tak ciesząc się ciąża i kupując to co mi się podoba o czym zawsze marzyłam.
Szwagierka przy pierwszym dziecku też wydziwiala i nikt jej nie komentował A mając drugie to byle co byle jak byle odchowac.
Zapomniał wol jak cielęciem był A teraz fachowcy i znawcy co potrzebne A co nie .
Sądzę że nikogo z tej strony nie dopuszczę zeby samemu poznac dziecko i odnalezc sie w sytuacji bo hujam+ będę rzucać jak mi radami tak będą non stop walić .
Tak nie tak siak ty nie wiesz ja tyle dzieci odchowalam A ja tyle i wiem i sranie w banie.
Takim zachowaniem że one wszytko zrobią to mój chłop odejdzie w cień bo będzie się bal i będzie wolał żeby ktoś inny to zrobił.
Więc chyba zabronie im odwiedzin w szpitalu póki mój nie opanuje dziecka ze mną.
Takie mam nerwy na nich .
Macie podobnie w rodzinie ? Uważają was za wariatki bo kupujecie za wczas ?
Ja mam ślub w czerwcu, wakacje w lipcu w sierpniu przeprowadzkę i zostanie nam 2 mc luzu na wyprawkę po co biegać skoro teraz mam czas ;/ masakra

No to razem będziemy w czerwcu ślubować a w listopadzie rodzić :D

Ależ Wam zazdroszczę tych wizyt! Super że jest wszystko w porządku i dzidziolki zdrowe :) ja mam wizytę dopiero 24 maja więc jeszcze kawał czasu i już nie mogę się doczekać.
Ja też chodzę prywatnie i mam na godzinę ale opóźnienia są praktycznie zawsze jednak nie przeszkadza mi to. Wynikają one raczej z tego, że gin każdej pacjentce poświęca tyle czasu ile trzeba a nie patrzy na zegarek. Sama nie raz i nie dwa siedziałam w gabinecie po 40 min albo i dłużej na normalnej wizycie bo dużo pytan, wyczerpujące odpowiedzi więc jak się zdarzy opóźnienie to grzecznie siedzę i czekam :) w sumie to dobrze świadczy o lekarzu jak poświęca każdej pacjentce tyle czasu ile potrzeba a nie przyjmuje tasmowo z zegarkiem w ręku.
Na ostatniej wizycie byłam 26 kwietnia i wtedy miałam też test Pappa. Gin powiedział że jak będzie coś nie tak to będzie dzwonił a jak wszystko będzie dobrze to widzimy się 24 maja na wizycie i do tej pory się nie odezwał więc chyba badania wyszły ok nie? Czy może jeszcze zadzwonić? bo w sumie mija 3 tyg od pobrania krwi i zaczynam się denerwować bo nie powiedział za ile będzie wynik.

Anka_x mam to samo :) na udach zazwyczaj mam na tyle jasne że nie muszę golić a teraz czarne i niestety muszę. Z brzuchem to samo ale to doslownie cały brzuch pokryty czarnymi wlochami. Maz mówi, że jak małpka :) Podobno jest to objaw zbyt wysokiego testosteronu w kobiecym organizmie. A że testosteron to męski hormon to prawdopodobnie będzie chłopiec :) U mnie w 1 ciąży się sprawdziło, bo też wyglądałam jak małpka tak samo jak teraz także zakładam że u mnie będzie drugi chlopus :)

Ja już kupuje ;) Nie wierze w durne zabobony. Byłam świadkiem różnych historii, łącznie ze śmiercią dziecka w 40 t.c. Wszystko się może zdarzyć. Zakupy na to nie mają wpływu. Ja wolę sukcesywnie kupować niż potem wydać majątek od razu ;)

Dziś bylam w Poradni Genetycznej. CRL 84,3 mm... Przezierność 1,7 czyli super. Termin porodu przesunął się na 6.11. Za tydzień kolejna wizyta i odebranie wyników krwi...

U mnie było dużo tych koszulek ciążowych i ubranek dla maluszków też, ale nic nie kupiłam. Dla siebie zamówiłam ostatnio spodnie i koszulki z h&m.
Włosy mi rosna normalnie i zawsze miałam ciemne po goleniu. W pierwszej ciąży podobnie, kiedyś byłam na zabiegu laserem pod pachami i teraz mam tam słabsze włosy, ale to trzeba przypominać. Słyszałam o fajnych efektach wosku, przy regularnym wyrywaniu wloski stają się słabsze i prawie niewidoczne i to chyba najlepsza metoda:)
Za to te na głowie w 1 ciąży przestały się przetłuszczać, a przed myłam codziennie:)

Witajcie, Miłego dnia i powodzenia na wizytach!

reklama
Do góry