reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Witajcie, jeśli chodzi o ubranka to moja córa urodziła się 52 cm i długo chodziła w 56 (w których pływała) i 62, potem dopiero zaczęła szybko rosnąć. Dziś byliśmy z nią u lekarza, to lekarka, która ją zobaczyła oceniła ją na 2,5 - 3 lata, a ma dopiero 21 miesięcy.
Moja jest jeszcze mała, ale wymienia mama tata dzidzi i ja, także to pocieszne jest, jak rozmawiamy o dzidzi to całuje mój brzuszek i kocha. Znając ją, jak się urodzi dzidziuś to trzeba będzie go mocno pilnować, bo to mały łobuz jest.
Jeśli chodzi o poród to ja mam tokofobię, ale poród z córką był dla takiej osoby jak ja marzeniem. Ból był oczywiście ogromny i znieczulenie było. Ale wody odeszły o 14.50 a córka urodziła się o 19.30, miałam nacinane krocze, ale zszycie było super zrobione i szybko biegałam wręcz po korytarzu. Lewatywy nie musiałam mieć, bo jak wody mi w domu odeszły to jeszcze wszystko się samo ładnie oczyściło. Na razie o porodzie samym nie myślę.
Mnie niestety ząb zaczął bolec i popołudniu będę dzwonić do lekarki, mam nadzieję że jak idę prywatnie i z bólem to mnie dziś przyjmie jeszcze.

Ja się wybieram na usg genetyczne do pana dr Michała Pietrzaka, koszt 300zł. Byłam u niego raz, ma super sprzęt, nagrywa na pendrivea. Dowiedziałam się z Internetu o nim, bo ma super opinie.
A skad jestes? Strasznie drogo u Was. Ja za prenatalne w 3d z plyta z nagraniem 200zl

Dzidzi bobo, Koka
Gratuluję udanych wizyt [emoji5] super, że maluszki rosną [emoji846]

U mnie po wizycie też w porządku [emoji5] dzieć ma CRL 9,5cm i dalej jest większy wg usg niż wg terminu z OM [emoji846] spał sobie i doktor nawet nie chciał go budzić, pokazał mi tylko, że w rączce chyba pępowinę trzymał Haha Wyglądał jak ufo trochę [emoji846] niestety choć dał zdjęcie to w ferworze emocji zapomniałam wziąć [emoji53] No trudno... ważne, że go widziałam [emoji5]

I powiedzieliśmy Młodemu.... ludu, ale było emocji!!! Chłopak sie ucieszył, aż sie wzruszyłam [emoji5] zaczął całować mi brzuch, mowić, że mam jesc zdrowe rzeczy, i ze on odda swoje małe ciuszki ze strychu i w ogole wszystko co dla bobasa potrzebne [emoji846] a w końcu kazał mi dzwonić po siostrach moich i rodzeństwie męża i dziadkach i oznajmiał wszystkim, że mamusia urodzi mu braciszka albo siostrzyczkę [emoji5] wolałby brata, ale siostra tez moze być [emoji5]a pózniej sie pytał kiedy urodzę... za kilka dni?? [emoji23]
Haha moja corka tez pyta kiedy bede juz miala duzy brzuch bo cos wolno to idzie ;)

Mamy czy wasze dzieci spały w otulaczach, czy śpiworkach? Wydaje mi się to fajna alternatywa dla kołderek czy kocykow, tylko ciekawi mnie czy maluszki to akceptują i chętnie śpią:)

Mamy czy wasze dzieci spały w otulaczach, czy śpiworkach? Wydaje mi się to fajna alternatywa dla kołderek czy kocykow, tylko ciekawi mnie czy maluszki to akceptują i chętnie śpią:)

Mój syn rozbudzał się podczas wkładania i nie lubił spać w śpiworku, otulacz też mieliśmy ale on musial miec ręce na wierzchu:) na początku używałam rożka, potem cienkiego kocyka. Fajne rozwiązania, ale nie dla wszystkich maluchów:(

reklama
Dzień dobry,

ja mam dziś wizytę na 18, mam nadzieje, że będzie usg, już nie mogę się doczekać. Kto jeszcze dziś wizytuje?

Miłego dnia

Do góry