reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny dzisiaj zakladam ksiazeczke przypomnijcie mi prosze jakie badania bede miec dzisiaj pewnie cisnienie wpisza wyniki wszystkie z badan ktore robilam i co dalej. 11 lat minelo wiec nawet nie pamieta ze w ciazy bylam heheh.

reklama
Dziewczyny dzisiaj zakladam ksiazeczke przypomnijcie mi prosze jakie badania bede miec dzisiaj pewnie cisnienie wpisza wyniki wszystkie z badan ktore robilam i co dalej. 11 lat minelo wiec nawet nie pamieta ze w ciazy bylam heheh.
Cisnienie, waga, wzrost i wpisze wyniki badan. A lekarz pewnie zapyta jak sie czujesz, zbada szyjke, zaleci witaminy czy tam cos ;)

Dita_333 z tym przedszkolem to nie byłabym taka pewna, że synek nic nie powie :happy: nasz Filip pochwalił się zanim ja zdążyłam cokolwiek powiedzieć ;)

Ja wozek planuje kupic pod koniec czerwca po polowkowym a ciuszkow troszke kupilam bialych jak bylam w polsce to kupilam posciel do lozeczka zielona

Dziewczyny ja juz czuje ruchy bardzo delikatne troche wczesnie w drugiej ciazy w 15 tygodniu poczulam dobrego kopniaka w pierwszej ciazy dopiero w 21 tygodniu

Dziewczyny ktore maja juz dzieci jak bylo u was z porodami macie jakies obawy wiem ze to wczesnie zeby o tym myslec ale jednak ja pierwszy porod okolo 9 godzin 1.5 h boli partych ledwo corke wydobyli wazyla 3980
Z synem porod ekspresowy caly porod trwal 1.5 h waga 3820 teraz polozna sie smiala ze teraz w pol godziny urodze

A no. Teraz wszystko jest.
Po za tym jak znam siebie to i tak będzie nadmiar wszystkiego. ;p

Hehe, normalka :) Ja miałam sporo ciuszków, ale we wszystkich zdążył chodzić. I w głowie mam, że co chwilę przebierałam. Dla mnie 4szt.na 56 to za mało, ale każdy robi jak uważa i takie jest moje zdanie :tak: A życie i tak wszystko weryfikuje :D

Dita_333 z tym przedszkolem to nie byłabym taka pewna, że synek nic nie powie :happy: nasz Filip pochwalił się zanim ja zdążyłam cokolwiek powiedzieć ;)

Hehehe, ale ja napisałam, że pewnie powie. Bo nie wierzę, że nie... Jeszcze rano jak wstał to się pytał ale jak to ten dzidziuś się wziął w brzuszku.... :D A wczoraj jak moja siostrzenica przez telefon usłyszała, że Młody będzie miał brata albo siostrzyczkę (sam się pochwalił) to ponoć aż zzieleniała z zazdrości i krzyczała, że ona tez chce. A moje dziecko do niej spokojnie: to powiedz rodzicom, potrzebujesz do tego mamy i taty...a po chwili dodał: Ale oni muszą chcieć tego bobasa.
Myślałam, że pęknę :laugh2:
A siostra się śmiała, że mądrze mówi :-p

Ja wozek planuje kupic pod koniec czerwca po polowkowym a ciuszkow troszke kupilam bialych jak bylam w polsce to kupilam posciel do lozeczka zielona

Dziewczyny ja juz czuje ruchy bardzo delikatne troche wczesnie w drugiej ciazy w 15 tygodniu poczulam dobrego kopniaka w pierwszej ciazy dopiero w 21 tygodniu

Dziewczyny ktore maja juz dzieci jak bylo u was z porodami macie jakies obawy wiem ze to wczesnie zeby o tym myslec ale jednak ja pierwszy porod okolo 9 godzin 1.5 h boli partych ledwo corke wydobyli wazyla 3980
Z synem porod ekspresowy caly porod trwal 1.5 h waga 3820 teraz polozna sie smiala ze teraz w pol godziny urodze
Od pierwszych skurczy do porodu minelo 36 i pol godziny [emoji14] bolalo jak sam sku***no wiesz co [emoji14] ale to mnie nie powstrzymuje przed posiadaniem dzieci [emoji41] Jak mialam bole, jak juz rodzilam to ciagle sobie w glowie powtarzalam ze przeciez tyle kobiet rodzi, daja rade, rodza po kilkoro dzieci :D i jakos szybko w sumie mi te 36 godzin minelo [emoji23]

Myślę o porodzie, myślę...Ale na razie skupiam się na badaniach, później na wyprawce, wózku, łóżeczku. Teraz znowu będę miała dalszy ciąg remontu za półtora tygodnia i jakoś czas leci.
Moje skurcze zaczęły się w nocy, ale tylko dwa, później w pracy już co 20 minut, a w domu jak miałam co 12minut to mąż kazał mi się zabierać i że jedziemy do szpitala...nie chciałam, bo myślałam, że to przepowiadające skurcze :laugh2: Ale pojechaliśmy,... dwie godziny na poczekalni, przyjęcie o 21.30, lewatywa bo na usg było za późno i parte :) Więc niby rodziłam cały dzień, ale te częste skurcze miałam tak od 17., a urodził się o 23,44. Bóle krzyżowe...non comment, ale parte rewalka,-25minut i Młody wyskoczył jak młody Bóg :)
A wody mi odeszły dopiero chwilę przed partymi. Także synek nawet czysty był jak wylazł haha :laugh2: I w ogóle parte wspominam jako ulgę od skurczy....
Teraz jakby szybciej poszło to nie wiem... te skurcze chyba będą trwały krócej? Parę godzin tylko? :)
Damy radę :) Byleby bobaska położyli na brzuchu - taka radość i szczęście :tak:
No ale mnie nic nie bolało po porodzie, bo nie pękłam i nie nacinali mnie.. ;)

reklama
Od pierwszych skurczy do porodu minelo 36 i pol godziny [emoji14] bolalo jak sam sku***no wiesz co [emoji14] ale to mnie nie powstrzymuje przed posiadaniem dzieci [emoji41] Jak mialam bole, jak juz rodzilam to ciagle sobie w glowie powtarzalam ze przeciez tyle kobiet rodzi, daja rade, rodza po kilkoro dzieci :D i jakos szybko w sumie mi te 36 godzin minelo [emoji23]

Ja właśnie nie wiem jak liczyć godziny mojego porodu... Tak jak pisałam dwa skurcze w nocy - na tyle mocne, że mnie obudziły, ale poszłam spać dalej. Póżniej w pracy coraz częściej, a w domu to już co kilkanaście minut... Jak mnie przyjmowali to miałam skurcze co 3-4minuty ;) To od kiedy mam liczyć poród? Mi wpisali w kartę, że od momentu częstych skurczy, tak około 17-18...A przecież już wcześniej miałam skurcze...Dziwne to :p
Te 36 godzin to miałaś często skurcze? Co ile minut?

Do góry