Ja wozek planuje kupic pod koniec czerwca po polowkowym a ciuszkow troszke kupilam bialych jak bylam w polsce to kupilam posciel do lozeczka zielona
Dziewczyny ja juz czuje ruchy bardzo delikatne troche wczesnie w drugiej ciazy w 15 tygodniu poczulam dobrego kopniaka w pierwszej ciazy dopiero w 21 tygodniu
Dziewczyny ktore maja juz dzieci jak bylo u was z porodami macie jakies obawy wiem ze to wczesnie zeby o tym myslec ale jednak ja pierwszy porod okolo 9 godzin 1.5 h boli partych ledwo corke wydobyli wazyla 3980
Z synem porod ekspresowy caly porod trwal 1.5 h waga 3820 teraz polozna sie smiala ze teraz w pol godziny urodze
Myślę o porodzie, myślę...Ale na razie skupiam się na badaniach, później na wyprawce, wózku, łóżeczku. Teraz znowu będę miała dalszy ciąg remontu za półtora tygodnia i jakoś czas leci.
Moje skurcze zaczęły się w nocy, ale tylko dwa, później w pracy już co 20 minut, a w domu jak miałam co 12minut to mąż kazał mi się zabierać i że jedziemy do szpitala...nie chciałam, bo myślałam, że to przepowiadające skurcze
Ale pojechaliśmy,... dwie godziny na poczekalni, przyjęcie o 21.30, lewatywa bo na usg było za późno i parte
Więc niby rodziłam cały dzień, ale te częste skurcze miałam tak od 17., a urodził się o 23,44. Bóle krzyżowe...non comment, ale parte rewalka,-25minut i Młody wyskoczył jak młody Bóg
A wody mi odeszły dopiero chwilę przed partymi. Także synek nawet czysty był jak wylazł haha
I w ogóle parte wspominam jako ulgę od skurczy....
Teraz jakby szybciej poszło to nie wiem... te skurcze chyba będą trwały krócej? Parę godzin tylko?
Damy radę
Byleby bobaska położyli na brzuchu - taka radość i szczęście
No ale mnie nic nie bolało po porodzie, bo nie pękłam i nie nacinali mnie..