reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dziewczyny odnośnie wózków mama tata zaproponowała że kupi wózek ,ale taki jaki ona chce .
WŁAŚCIWIE MI TO OBOJĘTNE, ale czy któraś się spotkała miała może maxi cosi nova 4 ? Niestety jej tylko ten się podoba i innego nie chce ...
A ja żeby mieć za Free muszę wziąść co dają..czy ten wózek jest dobry ,zero opini na necie:(((

Odnośnie truskawek jak dopadne to zjadam aż żołądek pęka:)

Jak Ci sie podoba jakiś inny to moźe pokaż jej ;) zaprezentuj zalety, pokaż wady tamtego...

Nam też chcą kupić wózek - teściowie - od razu powiedzieli, ale mamy sobie wybrać jaki nam się podoba, a moi rodzice też chcieli wózek, ale że był zajęty to stwierdzili, że mamy sobie wybrać dwa foteliki, żebyśmy nie musieli przekładać, ale jak to stwierdzili oni się nie znają, więc po prostu zapłacą.

reklama
Dziewczyny byłam dziś w medicover po antybiotyk na infekcje. Dostałam Pimafucin 6 globulki. Nie brałam tego nigdy. Kazała mi odstawić na czas kuracji luteine i zastąpić ja duphastonem. Poprosiłam o usg ale szczerze mówiąc na ich sprzęcie nic nie widziałam. Lekarka mówi że wygląda na ok. Maluszek ma 5,6 cm. Słyszałam serduszko
Byłam też u alergologa, ponieważ zbliża się czerwiec w którym mam katar sienny. Lekarz mnie zmartwił mówiąc, że leki antyhistaminowe można brać w III trymestrze. Będę mieć dosłownie przekichane ale dam radę dla maluszka.
Ja mam uczulenie na pyłki brzozy i kicham cały kwiecień i kawałek maja więc słabo:/ w pierwszej ciąży (2 lata temu) mój ginekolog przepisał mi Zyrtec po 1 tabletce dziennie i zupełnie nic mi nie było (to był tak jak teraz I trymestr). Teraz objawy były lżejsze więc starałam się nic nie brać ale w razie co podpytałam lekarza i też mówił, że jak będzie mi bardzo źle to mogę brać. Podpytaj o ten lek - na ulotce jest napisane, że kobiety w ciąży po konsultacji z lekarzem - czyli nie napisali że zabronione. Wiem jak jest ciężko z alergią więc sprawdź może pomoże :)

Na zdjęciu może nie bardzo to widać, ale brzuszek już mi naprawdę odstaje a tu dopiero 12+2... Sama nie wiem skąd się to bierze, bo ostatnio nie jadłam zbyt wiele.. No w nastepnas tygodniu jadę nareszcie na to moje pierwsze usg ;)
A co do hobby to u mnie góry - nienawidzę się na nie wspinać, bo nie mam formy, ale jestem zawzięta :) widok ze szczytu mi wszystko rekompensuje :) a poza tym sporo kryminałów czytam i oglądam seriale - tureckie :D

Załączniki

• 15254636577197387568288703985252.jpg
    15254636577197387568288703985252.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 107
My po prenatalnych - dzidziuś 6,5 cm, wszystko ma na swoim miejscu. NT 1,6 kość nosowa widoczna. Ryzyka skorygowane wyszły też chyba dobrze, bo dużo niższe niż z wieku. Dzidzia uparta nie wiem po kim - badanie zajęło nam 1,5 h bo musiałam ciągle spacerować, jeść cukierka itp.

I dzidziuś dostał pierwszy prezent od mojej szwagier, bo była na majówce ;p i jak to ona nie mogła nic nie kupić ;pZobacz załącznik 853491 Zobacz załącznik 853492 Zobacz załącznik 853494 Zobacz załącznik 853495
Super fotka, fajnie że wszystko ok :)
Śliczne prezenty dostałaś :)

reklama
Ja mam uczulenie na pyłki brzozy i kicham cały kwiecień i kawałek maja więc słabo:/ w pierwszej ciąży (2 lata temu) mój ginekolog przepisał mi Zyrtec po 1 tabletce dziennie i zupełnie nic mi nie było (to był tak jak teraz I trymestr). Teraz objawy były lżejsze więc starałam się nic nie brać ale w razie co podpytałam lekarza i też mówił, że jak będzie mi bardzo źle to mogę brać. Podpytaj o ten lek - na ulotce jest napisane, że kobiety w ciąży po konsultacji z lekarzem - czyli nie napisali że zabronione. Wiem jak jest ciężko z alergią więc sprawdź może pomoże :)
To dobrze że masz dobre doświadczenie z braniem Zyrteku w ciazy. Brałam to gdy byłam dzieckiem i pamiętam że mnie usypiam Potem brałam różne leki typu alertek itp. Pytałam alergologa i ten mi powiedział że jak bardzo źle będzie to żebym wzięła ale on odradza. Zapytam jeszcze mojego gina

Do góry