reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Nom ja tez nie raz znalazl cps fajnego na końcówce. Kupowalam tylko jak nowe bo i tak wychodziło mnie dużo taniej. ( na wyprane. Dziurawe.to ja nawet nie patrzylam . Szczegolnie mialam jedno miejsce gdzie mieli duzo ciuszkow z Nexta. Np.
Ale im dziecko starsze tym trudniej znaleźć cos fajnego ale nie ze nie mozliwe

Pepco dla Mnie to byla kasa wyrzucona w bloto . jakosc przeokropna ale to podobnie ciuchy z rynku choc wiem ze sa ludzie ktorzy chwala takze mi akurat nie podpasowal:) Nauczylam sie ze lepiej mi kupic jedna ale porzadniejsza rzecz co nie znaxzy ze droga!. Lubilam jezdzic i kupowac np. W reserved dla dzieciakow a mieli tez czasem przecenki
Bardzo fajne i niedrogie ciuszki są w sinsay ale to bardziej dla nastolatek.
Ale tak jak mówisz można czasem fajne promocje w reserved czy croppie wyczaić.

reklama
Co do kupowania w ciucholandzie, to tez kupowałam. Właśnie były tez z metkami. Patrzyłam ewentualnie tez żeby były w świetnym stanie,No i niedrogie [emoji846] ostatnio jednak nauczyłam sie z rocznym wyprzedzeniem na wyprzedażach kupować ...na necie oczywiście [emoji23] i tak moje dziecko jest już od początku roku zaopatrzone w wyprawkę na przyszły rok szkolny jeśli chodzi o ciuszki [emoji106][emoji5] bluzki przecenione na 15,12zl, bluzy na 20 i to samo spodnie [emoji5]reserved, 5.10.15, h@m, i coccodriloo-choć tu trudniej tez sie udaje. No i Endo-oryginalne wzory i fajne kurtki [emoji106]wiec nie zawsze mi się opłaca secondhend[emoji57]

Ja mam teraz problem z kupnem ubranek dla mojego synka. Ostatnio udalo mi sie w smyku niestety nie z wyprzedazy kupic kilka par spodni bluzek ale nie moge nigdzie znalezc jakis bluzek z dlugim rekawem i bluz albo sweterkow z jakimis wesolymi nadrukami. Wszystko jakies takie ponure albo w paski ktorych juz nie cierpie. Ubranek dla dziewczynek wszedzie pelno a dla chlopcow jakos slabo.. :/

Dziewczyny byłam dziś w medicover po antybiotyk na infekcje. Dostałam Pimafucin 6 globulki. Nie brałam tego nigdy. Kazała mi odstawić na czas kuracji luteine i zastąpić ja duphastonem. Poprosiłam o usg ale szczerze mówiąc na ich sprzęcie nic nie widziałam. Lekarka mówi że wygląda na ok. Maluszek ma 5,6 cm. Słyszałam serduszko
Byłam też u alergologa, ponieważ zbliża się czerwiec w którym mam katar sienny. Lekarz mnie zmartwił mówiąc, że leki antyhistaminowe można brać w III trymestrze. Będę mieć dosłownie przekichane ale dam radę dla maluszka.

Ja mam teraz problem z kupnem ubranek dla mojego synka. Ostatnio udalo mi sie w smyku niestety nie z wyprzedazy kupic kilka par spodni bluzek ale nie moge nigdzie znalezc jakis bluzek z dlugim rekawem i bluz albo sweterkow z jakimis wesolymi nadrukami. Wszystko jakies takie ponure albo w paski ktorych juz nie cierpie. Ubranek dla dziewczynek wszedzie pelno a dla chlopcow jakos slabo.. :/
Mam ten sam problem z kupnem ubrań dla syna

Dziewczyny byłam dziś w medicover po antybiotyk na infekcje. Dostałam Pimafucin 6 globulki. Nie brałam tego nigdy. Kazała mi odstawić na czas kuracji luteine i zastąpić ja duphastonem. Poprosiłam o usg ale szczerze mówiąc na ich sprzęcie nic nie widziałam. Lekarka mówi że wygląda na ok. Maluszek ma 5,6 cm. Słyszałam serduszko
Byłam też u alergologa, ponieważ zbliża się czerwiec w którym mam katar sienny. Lekarz mnie zmartwił mówiąc, że leki antyhistaminowe można brać w III trymestrze. Będę mieć dosłownie przekichane ale dam radę dla maluszka.
Ja brałam te globulki i u mnie dały rade. Zresztą czego ja nie brałam na tego typu infekcje. Niestety taki organizm, że infekcje często nawracają...chociaż już jakiś czas coraz rzadziej

mango ja też chętnie bym pojadła truskawek, ale naszych polskich chyba jeszcze nie dostanę. A chodzą za mną już od kliku dni.
Dziewczyny kupujecie ciuszki w lupmeksach? Na co zwracacie uwagę, jak wyszukujecie fajne ciuszki? Mam zamiar spróbować zakupów w secondhend ale trochę mnie to przeraża, bo nigdy tego nie robiłam.

Ja w lumpeksach nie kupuje. Często od innych mam firmowe

My po prenatalnych - dzidziuś 6,5 cm, wszystko ma na swoim miejscu. NT 1,6 kość nosowa widoczna. Ryzyka skorygowane wyszły też chyba dobrze, bo dużo niższe niż z wieku. Dzidzia uparta nie wiem po kim - badanie zajęło nam 1,5 h bo musiałam ciągle spacerować, jeść cukierka itp.

I dzidziuś dostał pierwszy prezent od mojej szwagier, bo była na majówce ;p i jak to ona nie mogła nic nie kupić ;p
20180504_203841.jpg
20180504_203756.jpg
20180504_203644.jpg
20180504_203541.jpg

Załączniki

• 20180504_203841.jpg
    20180504_203841.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 539
  • 20180504_203756.jpg
    20180504_203756.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 542
  • 20180504_203644.jpg
    20180504_203644.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 535
  • 20180504_203541.jpg
    20180504_203541.jpg
    962,3 KB · Wyświetleń: 545
reklama
My po prenatalnych - dzidziuś 6,5 cm, wszystko ma na swoim miejscu. NT 1,6 kość nosowa widoczna. Ryzyka skorygowane wyszły też chyba dobrze, bo dużo niższe niż z wieku. Dzidzia uparta nie wiem po kim - badanie zajęło nam 1,5 h bo musiałam ciągle spacerować, jeść cukierka itp.

I dzidziuś dostał pierwszy prezent od mojej szwagier, bo była na majówce ;p i jak to ona nie mogła nic nie kupić ;pZobacz załącznik 853491 Zobacz załącznik 853492 Zobacz załącznik 853494 Zobacz załącznik 853495

Super, rozumiem, że o płeć to już nie było co pytać, bo to uparciuszek :)

Do góry