reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja predko Z info
Widzialam babla . jego twarzyczke..raczke kolo buzi i raczej nie byl skory do jakichkolwiek pomiarow! Smiala sie ze ewidetnie spi! wymeczyla mi brzuszek by zlapac malucha bokiem I z 3 pomiarów wyszlo ze ma 7.10 .pozniej sie zaczal wyciagac cwaniak he Z usg niby 13w.1d ale to sie wszystko zmienia
Dostalam rozne paczki z probkami dosyć sporymi . teczke itd. ale czad . do czlowieka to dochodzi

Super [emoji5] bardzo sie cieszę! Ale emocje musiały ci towarzyszyć -pierwsze spotkanie z bobasem [emoji846][emoji106][emoji3]

Balonsbalons
Boże!! Co za teściowa !!!! Kobieto trzeba sie od niej odciąć i zapomnieć ze istnieje, nigdy bym nie chciała mieć kontaktu z kimś takim [emoji853]
Najważniejsze ze maz cię wspiera i popiera, tak samo mama, teściowa ci do szczęścia niepotrzebna.
Super, ze z dzieciaczkiem wszystko w porządku [emoji5]

Dziewczyny czy też macie tak wrażliwy węch.
Sytuacja z wczoraj: leżę i czuję zapach lakieru do paznokci.
Co jest?
W końcu głośno mówię, że ale lakierem czuć a moja córka z drugiego pokoju mówi, że paznokcie maluje.
Mąż pracuje w piekarni i ogólnie uwielbiam pieczywo, bułki, drożdżówki ale teraz jak wraca z pracy to ten zapach jest tak intensywny, że mi po prostu śmierdzi.
Wiem, że to nie jego wina.
Też tak macie?

Bylam w szpitalu akurat byla moja prowadzaca zrobila usg pokazala jak sie miewa dzidzius machalo malenstwo raczkami i nogami powiedziala ze dzia ma sie swietnie . rozpkakalam jej sie tam bo jyz peklam psychicznie powiedzialam co mnie spotkalo itd.
Wysluchala i dala mi podwojna dawke nospy i cos na uspokojenie kazala wrocic do domu i sie polozyc .
Pomoglo bo juz mnie brzuch tak bardzo nie boli
Pojechalam do swoich rodzicow bo potrzebowalam wsparcia
Dopiero moi rodzice sie dowiedzieli a chcielismy im powiedziec po tym usg genetycznym dopiero ale powiedzialam teraz bo chcialam sie przytulic do mojej mamy. No i moja mama jest bardzo kochana i bardzo sie ucieszyla ale na moja tesciowa zareagowala ostro . piwiedziala ze ma sie do mnie nie zblizac
Moj ukochany tez ostro odciol matke swoja
Ja tej kobiety nie chce widziec na oczy pozatym moj kochany jej powiedzial ze naklanianie i proponowanie aborcji jest scigane z kodeksu karnego. I jesli jeszcze raz to uslysze to sprawe zglosi na policje
Taka oto sytuacja rodzinna
Dobrze ze masz wsparcie rodziny i faceta, dacie radę razem:)!

Dziewczyny czy też macie tak wrażliwy węch.
Sytuacja z wczoraj: leżę i czuję zapach lakieru do paznokci.
Co jest?
W końcu głośno mówię, że ale lakierem czuć a moja córka z drugiego pokoju mówi, że paznokcie maluje.
Mąż pracuje w piekarni i ogólnie uwielbiam pieczywo, bułki, drożdżówki ale teraz jak wraca z pracy to ten zapach jest tak intensywny, że mi po prostu śmierdzi.
Wiem, że to nie jego wina.
Też tak macie?
Tak! Ja czuje zapachy, ktorych nikt nie cUje [emoji23] np ze cos sie pali albo ze kot gdzies nasikal [emoji23] ostatnio az poirytowana lezalam bo mi ciuchy moczem smierdzialy [emoji23] oczywiscie nikt poza mna nic nie czuje [emoji14] w pierwszej ciazy czulam ciagle smierdzace skarpetki, maz niezle bury dostawal bo na smierc bylam przekonana, ze te skarpetki gdzies leza i ze piorac ubrania ze skarpetkami zapach sie na nie przenosi i ja cala smierdze [emoji23] wtedy tez oczywiscie nikt nic nie czul [emoji14]

Porządne wyliczenia sądzisz że będzie dobry czy nie ? Ja zakładam używać to max do lipca i nie więcej...Więc tyle co mi trzeba to wystarczy :)

Dla mnie pewnie będzie, bo gondolę planuję używać tak do kwietnia, może maja... myślę że spacerowa wersja będzie łatwiejsza do składania i transportu, a ja pewnie ciągle będę gdzieś sama jeździć ;p po za tym u mnie w rodzinnie i u mojego męża nie rodzą się jakieś duże dzieci... Ja sama miałam 2600g, a mój mąż 3000g (choć ma teraz 1,9 m), więc liczę że dziecko nie będzie jakieś gigantyczne ;p zobaczymy ;)

Zastanawiam się tak, bo w piątek idę na badania prenatalne i w klinice, gdzie jestem umówiona jest możliwość dokupienia usg 3D/4D do usg prenatalnego, koszt 140 zł i można nagrać badanie na dvd, koszt 40 zł. Tak myślę czy dobrać czy nie... dopłaciłybyście za to? ;)

O tak,jeśli chodzi o węch jestem niczym pies myśliwski albo i lepiej [emoji28]wszystko wyczuję i nic sie przede mna ukryje w pracy wystarczy, że ktoś coś wyciągnie a ja od razu: Smacznego [emoji23] gorzej jeśli chodzi o gazy... je tez bardzo dobrze wyczuwam.... niestety [emoji23]

Co do wózków to ciagle się nie zdecydowałam czy osobno gondolę czy razem. Ze spacerówka tylko. Ze mężem pomyślimy [emoji5] dla mnie to takie odległe jeszcze, ale pewnie szybko czas zleci [emoji106][emoji5]

reklama
Zastanawiam się tak, bo w piątek idę na badania prenatalne i w klinice, gdzie jestem umówiona jest możliwość dokupienia usg 3D/4D do usg prenatalnego, koszt 140 zł i można nagrać badanie na dvd, koszt 40 zł. Tak myślę czy dobrać czy nie... dopłaciłybyście za to? ;)

Myślę, że to fajna pamiątka [emoji5]jak masz taką możliwość to czemu nie??[emoji16][emoji106]

Do góry