reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzięki Medicover znowu się niepotrzebnie zestresowalam . W aplikacji zobaczyłam, że mam wyniki badań cytologii. Weszłam w nie A tam nie ma wyników do wglądu, tylko info że wyniki poza granicami normy i że mam się umówić na wizytę. Pierwszy raz mi się zdarzyło że nie udostępnili przy takim info wyników. Już myślałam że to jakieś zmiany rakowe. Wizyta możliwa dopiero na poniedziałek na 18:45. Wcześniej tylko do debila co mi kiedyś powiedział że mam raka. Na szczęście dodzwonilam się do internista i on mi przeczytał wyniki- grzybica. Ale te 20 minut były dla mnie straszne.
Jakiś miesiąc temu czekając na korytarzu na wizytę, weszłam sobie na aplikację i zobaczyłam że już są wyniki hcg. Patrzę A tu opis lekarki że nie prawidłowe. Wchodzę do gabinetu i pytam o co chodzi A ona na to że są nie prawidłowe bo powinno być 0 A jak jestem w ciąży to jest "anomalia". Ręce mi opadły.
Tak z ciekawostek to moja grupa krwi wd. Laboratorium medicover to RH-. We wtorek odebrałam wynik z Diagnostyki i RH+.
Jestem tym zmęczona i zestresowana
Musisz chodzić do tego medicoveru?
Tylko niepotrzebny stres przez nich masz

reklama
Witajcie i ja po wizycie prawdopodobnie chłopiec 10cm serduszko biło 166/min zdrowy żywy to co najważniejsze. Dziewczyny teraz czekamy na wasze wizyty ;)

A powiedz, miałaś przeczucie na synka? :D

Dziewczyny, które znają pleć (wiadomo, ze może się zmienić, ale pytam na tę chwilę) - czy płeć, która orzekł wam lekarz jest zgodna z waszymi przeczuciami? :confused:;)

Witajcie i ja po wizycie prawdopodobnie chłopiec 10cm serduszko biło 166/min zdrowy żywy to co najważniejsze. Dziewczyny teraz czekamy na wasze wizyty ;)

Super! Gratulacje!!

Niedlugo Dita bedzie mogla plec naszych maluchow na pierwsza strone wpisywac :D

Czyli masz te usg prenatalne, tylko robi ci go lekarz w ramach nfz na swojej wizycie ;) A miałaś już to usg? Właśnie to takie długie, co sprawdza przezierność karkową, kość nosową, przepływy, pęcherz i inne takie? Czy będziesz dopiero mieć? :D

Ja mam jutro to usg i naprawdę nie pamiętam, kiedy tak się denerwowałam ostatnio :sorry: Ciesze się z waszych dobrych wiadomości i mam ogromną nadzieję, że ja jutro pochwalę się podobnymi :dry:

Tak, dwa tygodnie temu.. moj dzidek ledwo zmiescil sie w normach wzgledem rozmiaru, ale lekarz powiedzial ze jego zdaniem badania powtarzac nie musze...
A Ty sie nie stresuj, bedzie dobrze! Wszystkie nasze listopadowe dzieciaczki beda zdrowe i sliczne!

Dzięki Medicover znowu się niepotrzebnie zestresowalam . W aplikacji zobaczyłam, że mam wyniki badań cytologii. Weszłam w nie A tam nie ma wyników do wglądu, tylko info że wyniki poza granicami normy i że mam się umówić na wizytę. Pierwszy raz mi się zdarzyło że nie udostępnili przy takim info wyników. Już myślałam że to jakieś zmiany rakowe. Wizyta możliwa dopiero na poniedziałek na 18:45. Wcześniej tylko do debila co mi kiedyś powiedział że mam raka. Na szczęście dodzwonilam się do internista i on mi przeczytał wyniki- grzybica. Ale te 20 minut były dla mnie straszne.
Jakiś miesiąc temu czekając na korytarzu na wizytę, weszłam sobie na aplikację i zobaczyłam że już są wyniki hcg. Patrzę A tu opis lekarki że nie prawidłowe. Wchodzę do gabinetu i pytam o co chodzi A ona na to że są nie prawidłowe bo powinno być 0 A jak jestem w ciąży to jest "anomalia". Ręce mi opadły.
Tak z ciekawostek to moja grupa krwi wd. Laboratorium medicover to RH-. We wtorek odebrałam wynik z Diagnostyki i RH+.

O matko! Wspolczuje przezyc :/

Musisz chodzić do tego medicoveru?
Tylko niepotrzebny stres przez nich masz
Lekarza prowadzącego mam prywatnego w innej klinice. Koszt wizty ze zwykłym usg to 300 zł. Prywate badania laboratoryjne to kolejne koszty. On mi nie wypisuje skierowań tylko daje listę badań do wykonania. Nie wiem jak się dostać na badania na NFZ. Od 10 lat korzystałam z medicover i aż takich jaj nie miałam.
Przy mojej endometriozie większość lekarzy głupiej i wprost mówi żebym sobie poszła gdzie indziej.

Ja nigdy nie mialam pelnych wyników cytologii w systemie medicover tylko ten opis. Wynik badania można odebrać w każdym centrum. Współczuje tych przepraw z lekarzami i wynikami od nich, napisz do nich skargę. Ja nigdy nie miałam problemów, ale jestem zdania, ze jak coś nie działa to powinni się tym zająć szybko. Jesteś z Warszawy?
Ja też pewnie z 7 i nigdy nic takiego mnie nie spotkało z ich strony.

Hej dziewczyny u mnie 9+4 narazie byłam na 1wizycie . 2bede miała dopiero 7.05 . Powiedziałam dla kierownika o ciąży jakoś spokojnie to przyjął.derektorka mojego zakładu odeszła niedawno na emeryturę ,czekamy teraz na wieści kto zostanie nowym. Zastanawiam się nad zwolnieniem bo mam dużo ciagania w pracy ,pracuje jako opiekunka . Z drugiej strony jak już od7bym poszła to nowego dyrektora bym nie poznała i nie poznam przez najbliższe prawie 2lata... Zastanawiam się co zrobić.

A powiedz, miałaś przeczucie na synka? :D

Dziewczyny, które znają pleć (wiadomo, ze może się zmienić, ale pytam na tę chwilę) - czy płeć, która orzekł wam lekarz jest zgodna z waszymi przeczuciami? :confused:;)

A może zrobimy tabelkę z przeczuciem, prognoza lekarza i zobaczymy co komu się sprawdzi :)

Mi rozum podpowiada chłopaka, bo u meża same siusiaki w rodzinie i chyba mają tylko takie plemniki :D Ale od kilku dni mam przeczucie na dziewczynkę :)

A może zrobimy tabelkę z przeczuciem, prognoza lekarza i zobaczymy co komu się sprawdzi :)

Mi rozum podpowiada chłopaka, bo u meża same siusiaki w rodzinie i chyba mają tylko takie plemniki :D Ale od kilku dni mam przeczucie na dziewczynkę :)
Super pomysł! Ja marzę o drugim chłopcu ale mam dziwne wrażenie że będzie dziewczynka - nawet mi się 2 razy snila i że dałam na imię Maja [emoji4] chociaż teraz mi się przypomniało że w pierwszej ciąży tez mi się śniła dziewczynka a tu niespodzianka wiec może to na odwrót działa? [emoji6] wizytę mam 16 maja (Maja[emoji23][emoji7]) i będzie wtedy koniec 13 tc wiec może może coś się okaże[emoji4]

reklama

Ja też byłam przekonana, że chłopak, ale kurde od kilku dni mam wrażenie, że od środka puka do mnie dziewczynka... Cóż, zobaczymy:) Młody chce braciszka, mąż córkę, mi to wszystko jedno choć na początku skłaniałam się ku chłopczykowi.. Dalej mi tak dziwnie jak pomyślę, że może być dziewczynka, ale to tylko dlatego, że ja zawsze myślałam, że będę mamą chłopców. Się zobaczy :p Naprawdę, żeby tylko zdrowe było, to teraz mi sen z oczu zabiera...

Mogę zrobić taką tabelkę, albo dorobić do naszej na 1str., czemu nie. Tylko jutro mam te badanie i wolne, na pewno na kompie nie będę. W weekend szykuję sie powoli do małego remontu, więc najwcześniej w poniedziałek ;) :D Chyba, że któraś wcześniej się za to zabierze...może tam gdzie są nasze przeczucia, w tym linku?
Albo w poniedziałek tutaj zrobię :):tak:

Do góry