reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Mialam robione usg ciazy w 1 trymestrze, ktore jest obowiazkowe. Badania usg genetycznego+pappa (co Wy nazywacie prenatalnymi, a tak naprawde kazde usg to badanie prenatalne) nie mialam.

no wlasnie usg to badanie prenatalne wiec zdziwiło mnie co dziewczyny piszecie, ze nie miałyscie w ciąży. usg 11-14 jest przesiewowe i obowiazkowe w ciąży

Ale jest różnica między badaniem usg genetycznym a usg. Genetyczne powinien wykonywać lekarz który się na tym zna bo nie każdy ginekolog jest przeszkolony do wykonania takiego usg

Ale jest różnica między badaniem usg genetycznym a usg. Genetyczne powinien wykonywać lekarz który się na tym zna bo nie każdy ginekolog jest przeszkolony do wykonania takiego usg
Ja chodze na nfz, moj lekarz ma swoj gabinet i ma te certyfikaty o ktorych pisala mamaginekolog, jest swietnym fachowcem, a druga sprawa, ze swoj zawod wykonuje z pasja, a nie z przymusu zeby tasmowo przyjmowac pacjentki. Jezeli on na usg w 12 tyg powiedzial mi, ze nie widzi zadnych nieprawidlowosci, to nie widze sensu za tydzien czy dwa powtarzac usg u de facto tego samego lekarza i placic nie mala sumke.

no wlasnie usg to badanie prenatalne wiec zdziwiło mnie co dziewczyny piszecie, ze nie miałyscie w ciąży. usg 11-14 jest przesiewowe i obowiazkowe w ciąży
Dla mnie usg to usg, a prenatalne usłyszałam o tym pierwszy raz. Mój gin mi wszystko wytłumaczył, ale nie miałam "prenatalnego"czyli tak jak teraz jest dokładna ocena każdego narządu, przepływy +test pappa.
Jak chodziłam we wcześniejszych ciążach usg trwało 2-5minut. Serce dzidziusia słyszałam na ktg lub detektorze.
Po raz pierwszy w wieku 40 lat 8 dni temu podczas usg usłyszałam serduszko.
Wiadomo, że świat idzie do przodu i medycyna się rozwija i sprzęt lepszy.
Kiedyś nie miałam wykonywanych tak szczegółowych badań. Nie mówiąc o usg 3d 4d i innych cudach

Witajcie i ja po wizycie prawdopodobnie chłopiec 10cm serduszko biło 166/min zdrowy żywy to co najważniejsze. Dziewczyny teraz czekamy na wasze wizyty ;)

Załączniki

• IMG_20180426_130722.jpg
    IMG_20180426_130722.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 108
  • IMG_20180426_130710.jpg
    IMG_20180426_130710.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 103
reklama
Do góry