reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Byłam wczoraj na wizycie i wszystko dobrze. Dzieciątko ma 2,3 cm podobno się rusza i serduszko bije:) Za trzy tygodnie mam genetyczne!

Super! Gratuluję!:rofl2:

Ja juz pod USG prenatalnym, wszystko jest w porządku. Maleństwo fikało koziołki, ciężko było wszystko zbadać [emoji3] Krew też pobrali do testów, wyniki za ok 3 tygodnie. Mamy 5,7cm [emoji5] wstawię zdjęcia ale dopiero później, teraz musze wrócić do pracy.

Cieszę się! Gratuluję!

Dziewczynki mam może głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi . W Jaki sposób słuchacie bicia serca dziecka z lekarzem? Jest to podczas usg? Jest taka funkcja? Czy podpina Was do jakieś innej maszyny? Ja narazie u mojego prowadzącego miałam 2 wizyty w tym jedna usg i wtedy widziałam pulsującą kropeczkę. Następna wizyta dopiero 14 maja i wtedy będę mieć usg genetyczne. Mogę iść wcześniej do medicover ale tam że względu na wcześniejszą "przygode" boję się że mnie tylko denerwują że jest coś źle.

Mi najpierw pokazuje na usg, a później coś wciska i daje posłuchać ;) Piękny dźwięk :tak:

Witajcie i ja po wizycie prawdopodobnie chłopiec 10cm serduszko biło 166/min zdrowy żywy to co najważniejsze. Dziewczyny teraz czekamy na wasze wizyty ;)

WoW! Gratuluję zdrowego synka! ;):-) :)

Ja chodze na nfz, moj lekarz ma swoj gabinet i ma te certyfikaty o ktorych pisala mamaginekolog, jest swietnym fachowcem, a druga sprawa, ze swoj zawod wykonuje z pasja, a nie z przymusu zeby tasmowo przyjmowac pacjentki. Jezeli on na usg w 12 tyg powiedzial mi, ze nie widzi zadnych nieprawidlowosci, to nie widze sensu za tydzien czy dwa powtarzac usg u de facto tego samego lekarza i placic nie mala sumke.

Czyli masz te usg prenatalne, tylko robi ci go lekarz w ramach nfz na swojej wizycie ;) A miałaś już to usg? Właśnie to takie długie, co sprawdza przezierność karkową, kość nosową, przepływy, pęcherz i inne takie? Czy będziesz dopiero mieć? :D

Ja mam jutro to usg i naprawdę nie pamiętam, kiedy tak się denerwowałam ostatnio :sorry: Ciesze się z waszych dobrych wiadomości i mam ogromną nadzieję, że ja jutro pochwalę się podobnymi :dry:

Super! Gratuluję!:rofl2:

Cieszę się! Gratuluję!

Mi najpierw pokazuje na usg, a później coś wciska i daje posłuchać ;) Piękny dźwięk :tak:

WoW! Gratuluję zdrowego synka! ;):-) :)

Czyli masz te usg prenatalne, tylko robi ci go lekarz w ramach nfz na swojej wizycie ;) A miałaś już to usg? Właśnie to takie długie, co sprawdza przezierność karkową, kość nosową, przepływy, pęcherz i inne takie? Czy będziesz dopiero mieć? :D

Ja mam jutro to usg i naprawdę nie pamiętam, kiedy tak się denerwowałam ostatnio :sorry: Ciesze się z waszych dobrych wiadomości i mam ogromną nadzieję, że ja jutro pochwalę się podobnymi :dry:
Będzie wszystko pięknie jestem tego pewna nie denerwuj się za wczasu :-*

reklama
Dzięki Medicover znowu się niepotrzebnie zestresowalam . W aplikacji zobaczyłam, że mam wyniki badań cytologii. Weszłam w nie A tam nie ma wyników do wglądu, tylko info że wyniki poza granicami normy i że mam się umówić na wizytę. Pierwszy raz mi się zdarzyło że nie udostępnili przy takim info wyników. Już myślałam że to jakieś zmiany rakowe. Wizyta możliwa dopiero na poniedziałek na 18:45. Wcześniej tylko do debila co mi kiedyś powiedział że mam raka. Na szczęście dodzwonilam się do internista i on mi przeczytał wyniki- grzybica. Ale te 20 minut były dla mnie straszne.
Jakiś miesiąc temu czekając na korytarzu na wizytę, weszłam sobie na aplikację i zobaczyłam że już są wyniki hcg. Patrzę A tu opis lekarki że nie prawidłowe. Wchodzę do gabinetu i pytam o co chodzi A ona na to że są nie prawidłowe bo powinno być 0 A jak jestem w ciąży to jest "anomalia". Ręce mi opadły.
Tak z ciekawostek to moja grupa krwi wd. Laboratorium medicover to RH-. We wtorek odebrałam wynik z Diagnostyki i RH+.
Jestem tym zmęczona i zestresowana

Do góry