reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Nie mialam prenatalnych i nie bede miala, wiec no nie wiem dokladnie jak to jest, ale na polowkowym mialam oba usg, przez pochwowe wlasnie po to aby dlugosc szyjki zmierzyc.. natomiast stan szyjki ocenia lekarz recznie [emoji14] moj to robi na kazdej wizycie :)

Ale tutaj nie badaja palpacyjnie .z corka tak przeszlam i nie przeszkadzalo mi to. Z jednej strony nie chce by mi tam grzebali . to nic przyjemnego. Ja miałam zabieg na szyjce wiec mpze inaczej do tego podejda. Zobacze na wizycie 2 maja

reklama
Wasi mężczyźni chodzą z wami na badania? Mój to chce być na każdych i szczerze mówiąc z jednej strony miło i wgl ale wolała bym mieć przez brzuch te prenatalne ....
Mój stwierdził ze zacznie chodzić dopiero jak przez brzuch, czyli od genetycznego. Jeśli trzeba będzie zrobić i przez pochwę to wyjdzie na ten moment. Teraz jedzie ze mną na usg zwykle bo wole, żeby prowadził przez korki rano, ale posiedzi przy biurku jak pani będzie manewrowała magiczna różdżka :) u mnie w gabinecie wszystko oddzielnie wiec da się to tak zorganizować

Oczywiście, że nie ma znaczenia jak urodzisz, ważne, że masz dziecko do kochania :tak: W ogóle denerwują mnie te kłótnie i dyskusje co lepsze; sn czy cc, kp czy mm. Po co się kłócić? Różnie się w życiu sytuacje zdarzają, rożnie się życie toczy, a wszystkie jesteśmy (będziemy) mamami i kochamy nasze skarby najbardziej na świecie i chcemy dla niech dobrze. Od wychowywania są rodzice i tylko rodzice, a opinie innych trzeba sobie czasami głęboko wsadzić w zadek :D

Ja tylko przez neta, całą wyprawkę Młodego tak kupiłam 8-) I swoje rzeczy też tak kupuję, i Młodemu teraz też... Na zakupy rzadko jeżdżę. Z reguły z mężem, bo on musi przymierzyć i dotknąć, ja doradzam ;)
Pokaż ten brzuszek swój, jestem ciekawa:)
Ja na razie też chodzę w normalnych ciuchach, no ale widzę, że mnie wybrzuszyło, talia zniknęła :laugh2: W pracy jeszcze się nikt nie zorientował, ale myślę, że to kwestia dwóch tygodni, max 3 :p
Co do wózków to ja miałam spacerowy Baby Jogger, i trójkołowiec jest super ;) Lekko się prowadzi, ale jest stabilny -to znaczy z tej firmy. I z doświadczenia wiem, ze to firma na większe dzieci, bo mój szybko wyrosł ze zwykłej spacerówki X-landera... No i jest lekki. Ten wózek co Mango pokazywała :
Wózek CITY PREMIER Baby Jogger do 12,7kg, a ten twój podobnie choć z większymi kołami nawet 13,2kg. I zauważyłam to co Mango, że strasznie płytki się wydaje...
No ale trzeba samemu zobaczyć na żywo :) :DJa nastawiam się, że będzie dziecko mi szybko rosło, jak mój Młody i taka spacerówka to max do 2lat bym miała, to za krótko dla mnie....:sorry:

Wspaniałe wieści Super! Zdrowa dzidzia to najważniejsze! :tak: Masz fotkę usg?

Miałam spacerówkę baby Joggera i dla mnie idealna :)uwielbiam tę firmę, ale nie wiem jak gondola... Będę musiała się jeszcze zorientować 8-)

Jak leżę to brzucha nie mam, pokaż jak stoisz :p

Hehe, u mnie Młody tez szybko rósł :) Błyskawicznie wyrósł z gondoli i ze spacerówki 3w1 i dlatego kupiliśmy tę spacerówkę baby joggera city. Ja wprawdzie konus jestem ale maż prawie 1,90 i u niego w rodzinie wszyscy wysocy. Wiec we mnie się nie wdał :D
Dita_333 mam kilka fotek :) jak wrócę domu to postaram się wrzucić :happy:
Też miałam robione przez brzuszek i badania krwi nie muszą być na czczo. Ja miałam o 13.
Jeżeli chodzi o wózek to mieliśmy biały w ekoskorze i byłam zadowolona. Nie było problemu z utrzymaniem czystości.

Najlepiej pojechać do sklepu eksperckiego z fotelikami, tam dobiorą do auta. Z tych bardziej dostepnych 2 firmy fotelików nadają się do kupienia: maxi cosi i cybex.
Link do: Maxi-Cosi, Citi, Fotelik samochodowy 0-13 kg, Black Raven
Najtańszy z testami bezpieczeństwa ADAC.

Ja za każdym razem jak kupowałam fotelik to jeżdziłam do specjalnego sklepu właśnie z fotelikami, gdzie pan był po szkoleniach jak dobrać fotelik - nawet do samochodu, nie tylko do dziecka. Nie pamiętam już pierwszego fotelika, ale drugi być chyba szwedzkiej firmy Besafe
Link do: Fotelik Besafe izi combi - Szukaj w Google
A teraz mamy Concorda :):tak:

Moja siostra ma adamex pajero alu, szary na bialym stelazu.. ogolnie bardzo fajny, tez podobny do tego, ale kupila uzywany i ciagle cos jej sie w nim dzieje.. nie wie czy to jej egzemplarz taki trefny czy ogolnie te wozki slabe..Ja tez z mlodym nie mialam, a teraz chce koniecznie [emoji14] Tylko jeszcze nie wiem kto mnie nauczy motac, bo w moim miescie nie ma na 100% zadnego doradcy [emoji14]

No właśnie, kto mnie nauczy motać chustę?:o a naprawdę fajny pomysł :tak:

reklama
Wasi mężczyźni chodzą z wami na badania? Mój to chce być na każdych i szczerze mówiąc z jednej strony miło i wgl ale wolała bym mieć przez brzuch te prenatalne ....

Moj nie, bo chodze na nfz i nie mam usg na kazdej wizycie, ale na polowkowe juz nawet szefowi powiedzial, ze bedzie bral wolne [emoji85] to nic, ze pracuje do 17 a lekarz przyjmuje od 18 [emoji23]

No właśnie, kto mnie nauczy motać chustę?:o a naprawdę fajny pomysł :tak:
Mysle, ze chyba napisze na fb na mamusiowej grupie w moim miescie czy jakas mi pomoze.. ewentualnie youtube, ale wolalabym zeby ktos kto sie zna spojrzal na to :)

Do góry