reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja za każdym razem jak kupowałam fotelik to jeżdziłam do specjalnego sklepu właśnie z fotelikami, gdzie pan był po szkoleniach jak dobrać fotelik - nawet do samochodu, nie tylko do dziecka. Nie pamiętam już pierwszego fotelika, ale drugi być chyba szwedzkiej firmy Besafe
Link do: Fotelik Besafe izi combi - Szukaj w Google
A teraz mamy Concorda :):tak:

No właśnie, kto mnie nauczy motać chustę?:o a naprawdę fajny pomysł :tak:

Znajdz doradcę noszenia u siebie w miescie, na fb są grupy regionalne i dziewczyny spotykaja się. Zawsze można sie podłaczyc na takie spotkanie i nauczyc wiazac:)

My też po tego Klippana też byliśmy w takim sklepie. Fajne miejsce z fotelikami tyłem, nasz też szwedzki:)

reklama
Ale Wam zazdroszczę że już po genetycznych, ja dopiero 14.05
I tak się właśnie zastanawiam, bo nie mam ich u mojego gina czy to będzie tylko przez brzuszek? Bo generalnie to i tak będę musiała zamknąć w pracy szybciej ale zastanawiam się czy koniecznie muszę jechać pod prysznic? ;)

Jeśli chodzi o wózek to z córcią mieliśmy tutek tirso plus fotelik Recaro. O ile z gondoli byliśmy bardzo zadowoleni (polecam Eco skórę, łatwa w czyszczeniu a dziecku wcale nie jest gorąco czego się obawiałam rodzac w czerwcu) to w spacerowce jeździła miesiąc. Sprzedalismy i kupiliśmy britax b motion. Genialna spacerowka. I choć mój córka ma już prawie 4 lata to nadal zdarza nam się go używać np msc temu w zoo. Chociaż teraz bardzo podobają mi się spacerowaliśmy greentom. A 2 w1 mima xari ;) Zobacz załącznik 850073Zobacz załącznik 850074
Sasanka ja też mam prenatalne 14 maja.

reklama
A dziewczyny od kiedy zaczynać kupować ubranka i inne pierdołki bo nie wiem kiedy zacząć i tak samo łóżeczko itd? Bo to moja pierwsza ciąża

ja ubranka już mam, dla dziewczynki i chłopca:) w pierwszej ciąży pierwsze zakupy ubrankowe zrobiłam po badaniu w 12 tygodniu. Łóżeczko można kupić 2-3 miesiące przed datą terminu, bo w niektorych sklepach się czeka nawet 8 tygodni.
Ja w pierwszej ciąży kupowałam partiami w 2 i 3 trymestrze. Na koniec zrobiłam przegląd czego mi jeszcze brakuje i dokupiłam :)

Do góry