Mirakulum
Fanka BB :)
Nie.nie .zadnego wybudzania w nocy a przerwy bywaly dluzsze. Jak mialy 8tyg to od 22 do 6 rano ladnie spały ja. W dzien tez nie wybudzalam jak przerwa bywala dluzsza. O nie nieOna, ale to w nocy tez dzieciaczki wybudzalas? Ja mojego karmilam na zadanie i nieraz czulam sie uwiazana.. kiedys od kolezanki bieglam na zlamanie karku, bo mlody plakal i dopiero przy piersi sie uspokoil...
Moja mala np. Pewnego wieczoru poplakiwala..wtedy moji rodzice przylecieli na 2 tyg. Mialam ju wypracowany plan dnia . mala miala 4tyg. I zauwazylam ze ona tez to odczuwa. No ale mama uparla sie ze ona glodna mimo mojego zapewniania ze po prostu jest niespokojna i damy rade albo kolejny etap.(byla. Nimi inaczej jakmzawsze) No ale uleglam ..nakarmilam ja z drugiej piersi i za sekund piec wymiotowala mi na rekach...mleko lecialo zewsząd! Dramat
Od tego momentu polegalam na swojej intuicji bylam nieugieta jesli chodzi o karmienie a mamie powiedzialam ze jesli bede potrzebowac pomocy to poprosze.( widze ile stresu co do karmienia moze wprowadzic osoba trzecia z domownikow co nie jest pomocne)
Kocham rodzicow ale odleglosc w utrzymaniu dobrych kontaktow jest mi niezmiernie potrzebna
Dlatego uwazam ze najlepiej poradzic sobie samemu.. Z mezem .. Dotrzeć sie z dzieckiem bez osob trzecich i isc po porade wtedy kiedy jest taka potrzeba
Ja karmiac nie mialam zadnego zastoju, zadnego nawalu.. nawet mnie jakos nie bolaly te poczatki (albo nie pamietam), mlody spal ze mna, wiec nocki tez byly ok bo mleczarnia pod nosem [emoji23] kolek nie bylo, zabkowania nie odczulam.. teraz cos czuje, ze moze byc inaczej skoro mnie synu tak oszczedzil [emoji23]
Aaa i jeszcze dodam, ze zanim urodzilam to bylam przekonana, ze karmic bede tylko 3 mc, potem jednak ze 6 [emoji14] nastepnie stwierdzilam, ze jak pierwsze zeby wyjda, a finalnie karmilam 13 miesiecy [emoji23]
Hihi no to ladnie sie przedluzylo
Uwielbialam to spanie razem z malenstwem... czulam sie bezpieczniej jakos
Teraz tak pomyslalam.mozE ten zastoj zalezy od wielkosci piersi?