reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Zgroza dziewczyny przyjrzałam się sobie w lustrze, wyglądam jak cyganka. Ostatnio całe dnie spędzałam z córką na dworze, a ja się szybko opalam. Chodziłam w długich spodniach i krótkim rękawku i to widać na maksa. A gdzie jeszcze całe lato.

reklama
Jak uważasz, ja do staników dobranych przez specjalistkę przyzwyczaiłam się w ciagu kilku dni (obwód był ścisły, zupełnie inaczej się go czuje) i po kilku tygodniach zauważyłam różnicę w skórze piersi, mojej postawie. Ja uważam, że warto :) sportowe polecam shock absorber i freya, ale one też z tych scislejszych i trzymajacych biust.
Wiesz mogą trzymać biust, to nawet wskazane.
Lepsze trzymanie niż zarzucanie cycków na plecy [emoji12]
Ale jak po dwóch godzinach noszenia odcinają Ci się najpierw czerwone a potem sine pasy to już do czegoś takiego ja się nie mogę przyzwyczaić.
Może źle trafiłam, mieszkam w małym mieście i odnoszę wrażenie że te Panie były na tym samym szkoleniu pt jak najmocniej ścisnąć ;)

Wiesz mogą trzymać biust, to nawet wskazane.
Lepsze trzymanie niż zarzucanie cycków na plecy [emoji12]
Ale jak po dwóch godzinach noszenia odcinają Ci się najpierw czerwone a potem sine pasy to już do czegoś takiego ja się nie mogę przyzwyczaić.
Może źle trafiłam, mieszkam w małym mieście i odnoszę wrażenie że te Panie były na tym samym szkoleniu pt jak najmocniej ścisnąć ;)

Możliwe, ja nie miałam sinych śladów. Trafiłam na fajne babki i owszem mocno czułam stanik pod biustem, ale bez przesady.
Zgadzam się, lepiej podtrzymywać i zadbać niż za pare lat zarzucać na plecy:)

Laski a zmieniając temat śnią Wam się jakieś horrory? Masakry?
Ja średnio raz w tygodniu mam taki koszmar i jak się obudzę to już nie zasnę.

Hejo a jak dziewczyny teraz wasze libido też podwyższone ja nie wiem od kiedy jestem w ciąży to mi się bardziej chce. Kiedy macie wizytę u gina ja już na szczęście za 3 dni już nie mogę się doczekać ile urósł maleństwo I jak teraz wygląda po 3 tyg

Ja mam jutro wizyte:) ale tez jeszcze bez usg, dopiero dostane skierowanie na pierwsze.

Co do snów, ja potrafię mieć takie męczące że szok, ale u mnie taka natura że co noc mi się coś śni

Hejo a jak dziewczyny teraz wasze libido też podwyższone ja nie wiem od kiedy jestem w ciąży to mi się bardziej chce. Kiedy macie wizytę u gina ja już na szczęście za 3 dni już nie mogę się doczekać ile urósł maleństwo I jak teraz wygląda po 3 tyg
Ja teraz 14ego byłam na wizycie i widziałam dzidzie.
W poniedziałek mają do mnie dzwonić z luxmedu z terminem prenatalnych w tygodniu od 7maja mi pasuje

Ja jutro pierwsze prenatalne o 9.55, nie mogę się doczekać. A jeśli chodzi o libido to wręcz na minusie, nie dość że mi się nie chce to wręcz nie jestem w stanie się zmusić.
Rozmawiałyście o ubrankach. Ja w poprzedniej ciąży miałam część nowych a część używanych. Niestety wszystkie do rozmiaru 80 sprzedałam, bo mieszkałam w małej kawalerce i nie było tego gdzie trzymać. Chcieliśmy drugie dziecko, ale nie wierzyliśmy że będzie nas stać, trochę nam się zmieniła sytuacja no i stwierdziliśmy, że próbujemy. To była w zasadzie ostatnia szansa i akurat się udało.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny! ;)
Pisze żeby pochwalić się, że od 3 dni nie wymiotuje... może to już koniec mdłości i wymiotow ;) A jak u Was z dolegliwościami?

Ja badania prenatalne mam we wtorek o 21. Już nie mogę się doczekać :)

Co do libido, to u mnie wynosi zero, albo nawet gorzej :p

Do góry