reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hello wybaczcie nie przedarłam się przez wszystkie posty hehe. Ja jeszcze pracuje wiec średnio z czasem u mnie. Libido hm.. U mnie generalnie jest marne chodź w ciąży ciut wyższe ale ostatnio taka wykończona jestem, że dosłownie sekunda w poduszce i chrapię. Ja uważam, że na czas ciąży nie opłaca się wydawać sporej kasy u brafiterki na stanik jak za miesiąc czy dwa nie nada się do niczego. Jeśli się zna poprawny rozmiar i to jak powinien leżeć spokojnie można kupić tańsze w hipermarkecie lub internecie.

Ja tuptam już nogami bo 24.04 prenatalne z testem Papa. Oj zacznie wrzeć jak się prenatalne zaczną. Do tej pory miałam już 3 usg 5tydz 7 tydz i 10 tydz ani razu nie sluchalismy serduszka więc pewnie we wtorek wkoncu posluchamy. Bierzemy z mężem córę ze sobą na prenatalne bo już ostatnio bardzo ze mną chciała iść do lekarza ale jeszcze dopochwowe miałam usg to bezsensu a teraz już liczę na brzuszkowe USG. Kto tym tygodniu ma jeszcze prenatalne?

reklama
Hello wybaczcie nie przedarłam się przez wszystkie posty hehe. Ja jeszcze pracuje wiec średnio z czasem u mnie. Libido hm.. U mnie generalnie jest marne chodź w ciąży ciut wyższe ale ostatnio taka wykończona jestem, że dosłownie sekunda w poduszce i chrapię. Ja uważam, że na czas ciąży nie opłaca się wydawać sporej kasy u brafiterki na stanik jak za miesiąc czy dwa nie nada się do niczego. Jeśli się zna poprawny rozmiar i to jak powinien leżeć spokojnie można kupić tańsze w hipermarkecie lub internecie.

Ja tuptam już nogami bo 24.04 prenatalne z testem Papa. Oj zacznie wrzeć jak się prenatalne zaczną. Do tej pory miałam już 3 usg 5tydz 7 tydz i 10 tydz ani razu nie sluchalismy serduszka więc pewnie we wtorek wkoncu posluchamy. Bierzemy z mężem córę ze sobą na prenatalne bo już ostatnio bardzo ze mną chciała iść do lekarza ale jeszcze dopochwowe miałam usg to bezsensu a teraz już liczę na brzuszkowe USG. Kto tym tygodniu ma jeszcze prenatalne?
U mnie też kiepsko z libido, może w drugim trymestrze się poprawi [emoji5]
Mam prenatalne 2 dni po Tobie [emoji5]

A właśnie Dziewczyny jak długo zamierzacie pracowac?

Witajcie ja penetralne robię w czwartek mam nadzieję że będzie wszystko w porządku nie ukrywam również że bardzo jestem ciekawa płci bobaska będę na pograniczu 13-14tygodnia ciąży. Moje libido też jest na pograniczu zera wystarcza mi przytulamy hehe a najbardziej lubię gdy mąż się przytula do brzuszka rozmawia z nim całą noc mnie ściska

Nie.nie .zadnego wybudzania w nocy a przerwy bywaly dluzsze. Jak mialy 8tyg to od 22 do 6 rano ladnie spały ja. W dzien tez nie wybudzalam jak przerwa bywala dluzsza. O nie nie:p
Moja mala np. Pewnego wieczoru poplakiwala..wtedy moji rodzice przylecieli na 2 tyg. Mialam ju wypracowany plan dnia . mala miala 4tyg. I zauwazylam ze ona tez to odczuwa. No ale mama uparla sie ze ona glodna mimo mojego zapewniania ze po prostu jest niespokojna i damy rade albo kolejny etap.(byla. Nimi inaczej jakmzawsze) No ale uleglam ..nakarmilam ja z drugiej piersi i za sekund piec wymiotowala mi na rekach...mleko lecialo zewsząd! Dramat
Od tego momentu polegalam na swojej intuicji [emoji14] bylam nieugieta jesli chodzi o karmienie a mamie powiedzialam ze jesli bede potrzebowac pomocy to poprosze.( widze ile stresu co do karmienia moze wprowadzic osoba trzecia z domownikow co nie jest pomocne)
Kocham rodzicow ale odleglosc w utrzymaniu dobrych kontaktow jest mi niezmiernie potrzebna:)
Dlatego uwazam ze najlepiej poradzic sobie samemu.. Z mezem .. Dotrzeć sie z dzieckiem bez osob trzecich i isc po porade wtedy kiedy jest taka potrzeba

Hihi no to ladnie sie przedluzylo:)
Uwielbialam to spanie razem z malenstwem...:) czulam sie bezpieczniej jakos
Teraz tak pomyslalam.mozE ten zastoj zalezy od wielkosci piersi?
Dzieki za obszerne wytlumaczenie :) U mnie piers byla do wszystkiego.. do jedzenia, do uspokojenia, jako srodek bolowy, jako usypiacz... No i bylo mi z tym dobrze, bo chyba dzieki temu nie wspominam jakos tragicznie okresu niemowlecego mojego syna ;) ale.. to jest w pewnym stopniu duze ograniczenie dla mnie, nigdzie wyjsc, ciagle miec cycka w gotowosc i druga sprawa mlody bardzo duzo mi przybieral i w pewnym momencie siadlo mi strasznie na psyche jak moja nienormalna tesciowa i szwagierka ciagle powtarzaly, ze on jest gruby, ze robie mu krzywde itd.. potem zaczelam sama w to wierzyc :( No ale mlody naszczescie teraz juz nie jest grubaskiem tylko wyglada jak jego rowiesnicy :)
Teraz musze sie zastanowic jak ogarnac temat kp, bo nie bede mogla i nie bede chciala chyba siedziec z malenstwem ciagle przy cycu.. Boje sie ze starszak by sie zle czul z tym, ze zamiast sie z nim bawic, to mialabym ssaka przy piersi :/
Laski a zmieniając temat śnią Wam się jakieś horrory? Masakry?
Ja średnio raz w tygodniu mam taki koszmar i jak się obudzę to już nie zasnę.
Mi sie ostatnio snilo, ze zdradzalam meza [emoji85] dla mnie to byl koszmar, bo te sny tak bardzo realistyczne, ze az kilka dni czulam sie z tym zle, normalnie jak bym serio go zdradzala [emoji14]
Innym razem snilo mi sie, ze moje dziecko zaczelo sie topic, a ja nie umialam mu pomoc :/ brrrr...
Hejo a jak dziewczyny teraz wasze libido też podwyższone ja nie wiem od kiedy jestem w ciąży to mi się bardziej chce. Kiedy macie wizytę u gina ja już na szczęście za 3 dni już nie mogę się doczekać ile urósł maleństwo I jak teraz wygląda po 3 tyg
Ja juz kiedys pisalam, ze mi sie chce ciagle [emoji85] a mezowi nie koniecznie.. w pierwszej ciazy bylo odwrotnie, on chcial a ja nie [emoji23] w pewnym momencie nawet mu sciemnilam, ze lekarz kazal sie wstrzymac [emoji85]

A odnośnie pytania do kiedy praca to wstępnie 8 maja wizyta u mojego gin i L4. Miałam 30.03 przedluzana umowę w pracy i obiecałam kierownikowi że przynajmniej cały miesiąc przepracuję. I tak sobie siedzę. Dziś w sumie też w pracy jestem. Ale chyba coś wcześniej będę musiała pomyśleć bo córę dorwała chyba alergia i dostała antybiotyk tak w skrócie mówiąc i jutro musiałaby w domu posiedzieć.

Hej dziewczyny! ;)
Pisze żeby pochwalić się, że od 3 dni nie wymiotuje... może to już koniec mdłości i wymiotow ;) A jak u Was z dolegliwościami?

Ja badania prenatalne mam we wtorek o 21. Już nie mogę się doczekać :)

Co do libido, to u mnie wynosi zero, albo nawet gorzej :p
Gratulacje! I mogę się pochwali tym samym - również 3 dni bez wymiotow - ale to dziwne [emoji23]

Pala88_emku ja mam tak jak Ty we wtorek prenatalne i test Pappa :) w którym tygodniu będziesz we wtorek?
Córcia w jakim wieku? Ja mam synka, 7 lipca skończy 2 latka.
Rozumiem że 88 to rocznik? ja też 88, w tym roku 30stka na karku.
Mamy dużo podobieństw :)

U mnie libido na minusie. Ogólnie maz to zło konieczne :) znoszę bo muszę haha w poprzedniej ciąży też tak miałam że dotknąć mnie nie mógł, dobrze że to po ciąży mija haha ;)

Dolegliwości u mnie mijają, już nie mam mdlosci, wymiotow, zawrotów głowy i całej reszty. Piersi tylko mocno dokuczaja i brzuszek rośnie jak na drożdżach. A i ogromne wymagania kulinarne, codziennie chce mi się coś innego :)

reklama
Pala88_emku ja mam tak jak Ty we wtorek prenatalne i test Pappa :) w którym tygodniu będziesz we wtorek?
Córcia w jakim wieku? Ja mam synka, 7 lipca skończy 2 latka.
Rozumiem że 88 to rocznik? ja też 88, w tym roku 30stka na karku.
Mamy dużo podobieństw :)

U mnie libido na minusie. Ogólnie maz to zło konieczne :) znoszę bo muszę haha w poprzedniej ciąży też tak miałam że dotknąć mnie nie mógł, dobrze że to po ciąży mija haha ;)

Dolegliwości u mnie mijają, już nie mam mdlosci, wymiotow, zawrotów głowy i całej reszty. Piersi tylko mocno dokuczaja i brzuszek rośnie jak na drożdżach. A i ogromne wymagania kulinarne, codziennie chce mi się coś innego :)
Tak w tym roku 30 która miała być pąpą a będzie po mamusiowemu hehe

Córa w grudniu 5lat

A tydzień będzie skończony 12 więc może się dowiemy kto tam siedzi

Do góry