reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Wpadam na chwilkę.
10 dni temu miałam wizytę, na której okazało się, że nasz zarodek jest młodszy o 12 dni... i ni hu-hu nie odpowiada to owulacji, testowi na owulację i ciazowemu ani wcześniejszej wielkości pęcherzyka... Serduszko biło.
Następną wizytę lekarz wyznaczył za 3 tygodnie, ale nie wytrzymałam i cztery dni temu bylam sprawdzić jak się sprawy mają.
Byłam przygotowana na sytuację z lutego... ale się okazuje, że serduszko nadal bije a maleństwo nieco urosło... Nie wiem, może było w hibernacji.. ;-) ;)
W każdym bądź razie myślę, że następna wizyta za ok 10 dni będzie kluczowa.
A i termin się przesunął z 24 listopada na 6 grudnia.

reklama
Mało się tu ostatnio odzywam ale padam po pracy, od razu musze się przespać 2 godziny a wieczory spędzam w toalecie. U mnie z mdłościami gorzej niż na początku niestety [emoji849] gratuluję dziewczynom udanych wizyt i super zdjęć, maleństwa przecudne. Ja mam usg prenatalne w przyszły czwartek, trochę się stresuje ale mam nadzieje, ze wszystko będzie w porządku i w sobotę ze spokojna głową polecimy do Polski. Co do zakupów.. podejrzewam, że kiedy poznamy płeć juz zaczniemy kupować regularnie, bo teraz już nam trudno się powstrzymać ale powstrzymuje nas to, że nie wiemy czy syn czy córka [emoji3]
Ja bede miec tydzien po Tobie hihi. Tez sie doxzekac nie moge ale wiem ze bedzie warto:):):)
Dzień dobry w sobotę, jakie macie plany na dziś?
my odpoczywamy cały weekend :D
ja do szkoły rodzenia nie bede juz chodzić i nie chodziłam w 1 ciąży. Jedyne zajęcia na kóre chce się teraz zapisać do to kurs pierwszej pomocy dla niemowląt i dzieci.

Będziecie kp?
Polecam blog
Link do: Hafija.pl
bardzo dużo fajnych tematów porusza mi w pierwszej ciąży i jak karmiłam syna bardzo pomogła:)

Ja wykarmilam dwoje dzieci i nie mialam zadnych problemow takze bylam przeszczesliwa..moje dzieci nie dostaly butli po porodzie..zalezalo mi na tym. nie karmilam na zadanie. No a 3 to nie wiem..chciałabym.... i blog pomoze napewno nie jednej kobiecie jesli napotka problemy po drodze!
Wspomne ze dietke lekka mialam z 2tyg po porodzie a potem Zaczynałam jesc normalnie ale nie jadalam jednego produktu caly dzien np. Jesli wiecie o co mi chodzi

Co do szkoly rodzenia..ja mialam liczne rodzenstwo a rodzice szybko wnuki takze bylam oswojona..majac 10 lat juz 3 miesieczniaka przewijalam i sie nim zajmowalam. Lubilam to. Wiec kiedy urodzil sie moj syn nie martwilam sie takimi sprawami..wszystko robilam tak jak chciałam z bananem na ustach ..Luz blues! Tak zwany..nie bylo spinki
Z Córą tym bardziej..a co do porodu to tez wiedzialam zeby czekac do regularnych czestszych skurczy .. Mialam co 3min jak pojechalismy do szpitala i 6cm rozwarcie..akcja szla szybko. I takie informacje mozna znalezc w necie..na co sie przygotować i jak to wyglada..
Jednak wiem ze sa kobietki ktore czuja sie mega niepewnie ze wszystkim..boja się i taka szkola rodzenia napewno pomoze choć nie korzystalam:)
Pomoze rowniez 1born every minute..taki program ale tylko dla kobiet ktore nie boja sie ogladac porodu od podszewki haha ja lubie ..cala ciążę z Cora ogladalam i zauwazylam ze kazda kobieta przechodzi to inaczej ..zalezy kto ma jaki próg bolu a rowniez charakter haha
opanowanie najwazniejsze haha

I ktos tu o pieluchach tetrowych wspomnial. Ja normalnie pampersy ..jakiekolwiek

Bosze mamy lato...w parku spedzamy czas...cudownie..moze sie opale haha

Ostatnia edycja:
Ja bede miec tydzien po Tobie hihi. Tez sie doxzekac nie moge ale wiem ze bedzie warto:):):)

Ja wykarmilam dwoje dzieci i nie mialam zadnych problemow takze bylam przeszczesliwa..moje dzieci niw dostaly butli po porodzie. nie karmilam na zadanie. No a 3 to nie wiem..chciałabym.... i blog pomoze napewno nie jednej kobiecie jesli napotka problemy po drodze!

Co do szkoly rodzenia..ja mialam liczne rodzenstwo a rodzice szybko wnuki takze bylam oswojona..majac 10 lat juz 3 miesieczniaka przewijalam i sie nim zajmowalam. Lubilam to. Wiec kiedy urodzil sie moj syn nie martwilam sie takimi sprawami..wszystko robilam tak jak chciałam z bananem na ustach ..Luz blues! Tak zwany..nie bylo spinki
Z Córą tym bardziej..a co do porodu to tez wiedzialam zeby czekac do regularnych czestszych skurczy .. Mialam co 3min jak pojechalismy do szpitala i 6cm rozwarcie..akcja szla szybko. I takie informacje mozna znalezc w necie..na co sie przygotować i jak to wyglada..
Jednak wiem ze sa kobietki ktore czuja sie mega niepewnie ze wszystkim..boja się i taka szkola rodzenia napewno pomoze choć nie korzystalam:)
Pomoze rowniez 1born every minute..taki program ale tylko dla kobiet ktore nie boja sie ogladac porodu od podszewki haha ja lubie ..cala ciążę z Cora ogladalam i zauwazylam ze kazda kobieta przechodzi to inaczej ..zalezy kto ma jaki próg bolu a rowniez charakter haha
opanowanie najwazniejsze haha

I ktos tu o pieluchach tetrowych wspomnial. Ja normalnie pampersy ..jakiekolwiek

Bosze mamy lato...w parku spedzamy czas...cudownie..moze sie opale haha

ja nadal karmie starszego syna :) myśle, że pomoże, ja też wszystkiego nie wiedziałam i tam szukałam odpowiedzi. Czesto nawet położne na porodówce nie mają o tym pojecia, zniechecą młode mamy do kp i już w szpitalu podpowiadają mm.

Wpadam na chwilkę.
10 dni temu miałam wizytę, na której okazało się, że nasz zarodek jest młodszy o 12 dni... i ni hu-hu nie odpowiada to owulacji, testowi na owulację i ciazowemu ani wcześniejszej wielkości pęcherzyka... Serduszko biło.
Następną wizytę lekarz wyznaczył za 3 tygodnie, ale nie wytrzymałam i cztery dni temu bylam sprawdzić jak się sprawy mają.
Byłam przygotowana na sytuację z lutego... ale się okazuje, że serduszko nadal bije a maleństwo nieco urosło... Nie wiem, może było w hibernacji.. ;-) ;)
W każdym bądź razie myślę, że następna wizyta za ok 10 dni będzie kluczowa.
A i termin się przesunął z 24 listopada na 6 grudnia.
Czasem dzieciaczek wolniej rośnie, ale potem nadrabia.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

No niestety moje jeansy też robią się coraz mniejsze [emoji17] ale w pierwszej kolejności wymiana staników bo już żaden nie pasuje[emoji16]
Ja mam wszystkie staniki za małe i nie mam pojęcia jaki rozmiar kupić. Kupiłam w lidlu 85 e i miseczka za duża a pod biustem za ciasne. Znowu drugi mi córka kupiła 95 d i za małe miski?!
Gdzie kupujecie staniki?
A ja zamówiłam sobie taką koszulkę
Link do: KOSZULKI CIĄŻOWE 4MUM NOWE WZORY Koszulka ciążowe

Wybrałam wzór nr 7

reklama
Do góry