reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Pati94 ja w 5-6 tydzień miałam progesteron 31 a teraz to nie mam pojęcia... Ale mi już leci 12 tydzień więc łożysko przejmuje ta funkcję powoli więc progesteron tak bardzo się nie liczy już u mnie

ja mam genetyczne 9 maja. Słyszałam, że dr Świetlicki jest dobrym specjalistą. Do niego się zapisałam. A Ty masz kogoś konkretnego na oku w Medicover?

Ta lekarka do ktorej chodziłam w 1 ciąży na usg do szpitala już chyba nie pracuje. Zapisałam się na 6.05 do Pietrasika, ale nie wiem czy to nie za wcześnie - wyjdzie 11t6d.

Tylko chodzi o to że prawnie dopiero po 30 dniach nabywam prawo do chorobowego i to mnie trzyma ?
To prawda czy jak to się ma?
Jeśli pójdę za tydzień na l4 to jak to będzie wyglądać? Umowę mam do końca roku na cały etat bez zastępstw itp Czyli jak pójdę to będą mi płacić czy muszę spełnić ten wymóg że muszę być w 3 mc ?

Byłam u gina, sprawdził szyjkę bo coś mnie kłuje ale ogólnie jak mam co dzień bóle takie lub inne to już człowiek nie wie.
Szyjka ok, ph dobre. Ale prawdopodobnie stan zapalny, bo ciągle siku latam i mnie piecze.
Dał mi feminost i jutro mam zrobić posiew moczu.
Dzidziek 3cm, bryka aż miło rozpycha się i wierci.
Serducho super bije 180/minutę
Jak mi ktoś da instrukcje jak się zamieszcza fotki to bym wrzuciła.

Jak fajnie! A ktory tydzień?

O kurcze, to może błąd laboratorium. Zrób jeszcze raz badanie.
2 poprzednie badania wyszly tak samo to pewnie to teraz w medicover jest.bledne...naczytalam sie na forum blednych wynikow!!! Dramat

Dostałam wyniki badań. Nieźle wszystko wygląda, martwi mnie tylko progesteron. Na początku ciąży miałam 11, więc od razu zaczęłam brać luteinę i duphaston. Teraz mimo suplementacji mam 27... hmmm... Znacie może swoje wartości?

Nie wiem. Dhupastonu nie wykaze w badaniu ale jak sprawdzalam to pisze ze na 12tydz. Moze byc ok 30ng a na innej stronie norma w ciazy od 9 do 47ng/ml . jak dla mnie powinnas zbadac jesscze raz by miec lepszy obraz. W koncu ten hormon jest wydzielany pulsacyjnie

Aaa Plomyk znalazlam artykul gdzie opisuja to klucie kolo pepka jako następny etap ciazy ze tak napisze..czyli to co sama napisalas:)
Ja dzis jajniki odczuwalam..kichniecie..czy szybszy obrot i az zginalo :/ ehhh.
Raz jest pieknie a raz..... Ruszyc się nie mozna..czyzby to wlasnie takie etapy rozwoju lol. No nic.

Ostatnia edycja:
Tylko chodzi o to że prawnie dopiero po 30 dniach nabywam prawo do chorobowego i to mnie trzyma ?
To prawda czy jak to się ma?
Jeśli pójdę za tydzień na l4 to jak to będzie wyglądać? Umowę mam do końca roku na cały etat bez zastępstw itp Czyli jak pójdę to będą mi płacić czy muszę spełnić ten wymóg że muszę być w 3 mc ?

@ONAONAONA czyli wskoczylam na wyzszy poziom hahahaha :D
Juz nie pamietam kurcze jak to wszystko wygladalo poprzednio. Wtedy nie mialam tyle czasu na wsluchiwanie sie w organizm bo ciagle w robocie bylam ;)

reklama
Do góry