reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Cisza tu taka, pewnie pogodę macie piękną i korzystacie z wiosny. Za nami najgorsze 2 dni odkąd się Bianka urodziła. W piątek miała 3 szczepienie: 1 wkłucie w lewą nogę i 2 w prawą, myślałam, że będzie bez sensacji, na spokojnie jak ostatnimi razy, a tu zgoła odwrotnie. Nóżka tkliwa, miejsce wkłucia zaognione, płacz i gorączka pierwszej nocy. Cała sobota płacz, marudzenie, rączki, cycuś i żyganie bo ile można ciumkać- żołądek tez ma ograniczoną pojemność. Dzisiaj na szczęście moje dziecko wróciło do normalności i uśmiech znów zagościł na jej twarzy. Za to moje ręce i kręgosłup wołają o litość. No to się pożaliłam...
Anielka1 przeziębienie poskromiła ?
Oj tak pogoda cudowna :) pierwsze lody w tym sezonie zaliczone :D
Bardzo mi przykro, że malutka tak źle zniosła szczepienie :( ale najważniejsze, że już ok. Weź sobie długą kąpiel, zrelaksuj się bo to na pewno były ciężkie dni.

reklama
Oj, ja przed i po każdym szczepieniu się boje. Na szczęście ostatnio obyło się bez płaczu, było tylko lekkie marudzenie. Jeszcze jedno szczepienie w maju a potem pół roku przerwy :)
Pogoda jest śliczna, więc całymi dniami jesteśmy na dworze. A wczoraj pierwszy raz raz w tym roku robiliśmy kiełbaski z ogniska i pieczonki :)
A tak z czystej ciekawości co to pieczonki?

A tak z czystej ciekawości co to pieczonki?
Ziemniaki z boczkiem, kiełbaską, cebulą, marchewką, koperkiem i buraczkiem w przyprawach. Wszystko pokrojone i pieczone w żeliwnym garnku na ognisku. Garnek wyłożony liśćmi kapusty. Pychotka :)
Jestem z Częstochowy i u nas są popularne pieczonki, może w innych rejonach Polski są pod inną nazwą

Cisza tu taka, pewnie pogodę macie piękną i korzystacie z wiosny. Za nami najgorsze 2 dni odkąd się Bianka urodziła. W piątek miała 3 szczepienie: 1 wkłucie w lewą nogę i 2 w prawą, myślałam, że będzie bez sensacji, na spokojnie jak ostatnimi razy, a tu zgoła odwrotnie. Nóżka tkliwa, miejsce wkłucia zaognione, płacz i gorączka pierwszej nocy. Cała sobota płacz, marudzenie, rączki, cycuś i żyganie bo ile można ciumkać- żołądek tez ma ograniczoną pojemność. Dzisiaj na szczęście moje dziecko wróciło do normalności i uśmiech znów zagościł na jej twarzy. Za to moje ręce i kręgosłup wołają o litość. No to się pożaliłam...
Anielka1 przeziębienie poskromiła ?
Hej kurczę widzisz kazda szczepionka inaczej. Bidoczek. Ja to zawsze też się stresuje. Dobrze że już jest ok.Moj Franek lepiej, wszystko zastosowałem jeszcze ma katar, ale już dziś dużo lepiej spał i mniejszy katarek, więc myślę, że się na dniach całkiem uporamy

Ziemniaki z boczkiem, kiełbaską, cebulą, marchewką, koperkiem i buraczkiem w przyprawach. Wszystko pokrojone i pieczone w żeliwnym garnku na ognisku. Garnek wyłożony liśćmi kapusty. Pychotka :)
Jestem z Częstochowy i u nas są popularne pieczonki, może w innych rejonach Polski są pod inną nazwą
Ale mi smaka narobiłaś :-D

Ale to musi być pyszne. U nas to kociołek, ale ja nigdy nie jadłam. Muszę sprawić sobie kociolek i będę eksperymentować.

Hej kurczę widzisz kazda szczepionka inaczej. Bidoczek. Ja to zawsze też się stresuje. Dobrze że już jest ok.Moj Franek lepiej, wszystko zastosowałem jeszcze ma katar, ale już dziś dużo lepiej spał i mniejszy katarek, więc myślę, że się na dniach całkiem uporamy
To całe szczęście, że na Katarze się skończyło, u takich maluszków jak nasze to szybko zwykły katar może przejść w poważne zapalenie oskrzeli.

To całe szczęście, że na Katarze się skończyło, u takich maluszków jak nasze to szybko zwykły katar może przejść w poważne zapalenie oskrzeli.
Pójdę z nim pod koniec tygodnia żeby go osluchala doktorka. Pokaszluje ale to raczej katarek mu podchodzi, jest lepiej niż wczoraj. Mam nadzieję że się nic nie rozkreci..

Dziewczyny ja mam problem z alergia u małego. Już sama nie wiem na co. Na czole jakby mu skóra wchodziła,szorstkie, policzki też.smaruje oilatum, jeden dzień ok A dziś od wieczora okropnie bordowe. Jak znikną chrostki to znowu skóra schodzi...na dokładkę co jakiś czas kupy zielone, delikatne niteczki krwi . Daje mu delicol, ograniczam białko do minimum, i w jeden dzień ok A drugi masakra. Zauważyłam, że po czekoladzie sie od razu pogarsza, ale czasem nic nie zmieniam i też problem..
Już sama nie wiem czy do dermatologa iść? Czy wasze dzieci na piersi robią bardzo luźne kupy? Mój od jakiegoś czasu prawie wodniste.

reklama
Dziewczyny ja mam problem z alergia u małego. Już sama nie wiem na co. Na czole jakby mu skóra wchodziła,szorstkie, policzki też.smaruje oilatum, jeden dzień ok A dziś od wieczora okropnie bordowe. Jak znikną chrostki to znowu skóra schodzi...na dokładkę co jakiś czas kupy zielone, delikatne niteczki krwi . Daje mu delicol, ograniczam białko do minimum, i w jeden dzień ok A drugi masakra. Zauważyłam, że po czekoladzie sie od razu pogarsza, ale czasem nic nie zmieniam i też problem..
Już sama nie wiem czy do dermatologa iść? Czy wasze dzieci na piersi robią bardzo luźne kupy? Mój od jakiegoś czasu prawie wodniste.
Nie chcę ciebie martwić, ale wszystkie objawy nietolerancji białka mleka krowiego jak u moich chłopaków, nawet to pogorszenie po czekoladzie i jeszcze w nocy by najlepiej przy cycusiu ciągle. Mnie wszyscy uspokajali z młodszym synem, w UK wszystko jest normalne i minie, aż w wieku 8 miesięcy krew w kupie nie dała się z niczym pomylić, s wówczas skierowanie do pediatry i orzeczenie skazy białkowej, odstawienie od piersi i mleko sojowe. Poprawa po 10 dniach około: kupy piękne, skóra też i całe noce przespane.

Do góry