reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Czy ta sucha skóra to dalej ciemieniucha ?mam nadzieję ze w miarę widać?
U nas tak wygląda pozostałość po ciemieniusze. Nie da się tego wyczesac. Ja smaruje bepanthenem na kilka godzin przed i podczas kąpieli zmywam. Też już taki stan mamy dość długo:( od jutra testuje ziajke na ciemieniuche.

mi to się wydaje że to zejdzie, te suche płatki i używając naturalna oliwkę przed kąpielą bez konieczności kupowania innych specyfików:)
U mnie już ze 3 tyg to nie schodzi, niby nie widać tego na pierwszy rzut oka, ale ani kąpiel w oliwie z oliwek, ani smarowanie oliwka nie pomaga. To się już generalnie nie chce wyczesac. Schodzi tylko od paznokcia, a przecież nie będę mu drapala całej głowy. Moim zdaniem miesiąc walki naturalnymi sposobami to długo i pora zadziałać bardziej chemicznymi metodami, niestety...

U mnie już ze 3 tyg to nie schodzi, niby nie widać tego na pierwszy rzut oka, ale ani kąpiel w oliwie z oliwek, ani smarowanie oliwka nie pomaga. To się już generalnie nie chce wyczesac. Schodzi tylko od paznokcia, a przecież nie będę mu drapala całej głowy. Moim zdaniem miesiąc walki naturalnymi sposobami to długo i pora zadziałać bardziej chemicznymi metodami, niestety...
Kochana ja swojemu jak mu się płatki zaczęły robić to nawilżalam wpierw oliwka a w trakcie kąpieli wyczesywalam tą jego szczotka z mydlem . nie myłam główki ręką bo by to nie zeszło jeśli wiesz o co mi chodzi. jednak musiałam troszkę szczotkę w niektórych miejscach docisnąć i szybko było po problemie ale mówię dpciskalam pozatym może się te szczotki różnią między sobą miękkością ? moja taka sztywna. suche płatki to mi się wydaje są jak to już zaczyna się nawarstwiać i zamiast mniej to jest więcej

Ja na te "suche płatki" jak piszecie stosuję oliwkę hipp i po godzinie wycieram rogiem pieluchy tetrowej- schodzi pięknie. Ale u nas to mały problem, widoczny tylko w dobrym dziennym świetle ;)
wieki mnie tu nie było ;p

reklama
Kochana ja swojemu jak mu się płatki zaczęły robić to nawilżalam wpierw oliwka a w trakcie kąpieli wyczesywalam tą jego szczotka z mydlem . nie myłam główki ręką bo by to nie zeszło jeśli wiesz o co mi chodzi. jednak musiałam troszkę szczotkę w niektórych miejscach docisnąć i szybko było po problemie ale mówię dpciskalam pozatym może się te szczotki różnią między sobą miękkością ? moja taka sztywna. suche płatki to mi się wydaje są jak to już zaczyna się nawarstwiać i zamiast mniej to jest więcej
U mnie właśnie to duże schodzili oliwka i tetra, później oliwka i szczoteczka, a teraz to już nie chce schodzić:(

Do góry