reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dopiero jak skończył mój miesiąc to zaczął wstawać w nocy tylko na jedzenie a tak nie spał po 8h w nocy. Teraz to mamy w dzień, ale dzięki spacerkowi to ma przerwę w niespaniu także naprawdę jest u Ciebie ok. Co tydzień będzie trochę inaczej :) Ja to się nawet martwię jak i śpi w dzień bo boję się nocy bo dopiero w poniedziałek skończył miesiąc wiec ma dopiero 4 dni tak przestawione ;) a w nocy jak przy piersi to czasem po godzinie się budzi, ale ważne że się całkiem nie wybudza, dopiero po 7 rano i jeszcze polezy koło nas spokojnie godzinkę :)

Ostatnia edycja:
reklama
@Ewela2805 koniecznie spróbuj kołyski. My mamy porzyczoną i super się sprawdza. Inaczej by mi ręce odpadły od noszenia. Wiem co przeżywasz, bo ja na początku po porodzie tak miałam... Sama w domu, obolałe zszyte krocze i boląca miednica przy każdym kroku kontra krzycząca Małgorzata... Nosiłam ją godzinami, czasem do rana... Gdyby nie moja mama, która wtedy przyjechała, to nie dałabym rady chyba...
Tak sobie jeszcze myślę o tych otulaczach antykolkowych.. Może jakby tak zawinąć Maję, to by się poczuła bezpiecznie i dała Ci więcej czasu dla siebie...

Biedna jestes, współczuje [emoji26] synek byk taki nieodkladalny ale na szczęście moja Maja lepiej współpracuje chociaż ma czasem takie przeblyski że w nocy nie śpi 2-3 godziny i wtedy najlepiej nosić...
Mąż pomaga? Trzymaj się dzielnie! To wszystko kiedyś minie - oby szybciej niż później [emoji11]

Dziewczyny ile placiłyście w kościele za chrzest?Pewnie inny cennik, ale pewnie zbliżone do się je kwoty. Chciałabym wiedzieć na ile mam się mniej więcej szykować :)
U nas nie ma cennika. Ksiądz nawet nic nie wspominał. A cały chrzest był osobno tylko dla naszej rodziny, nie było nikogo poza nami. Daliśmy tyle ile czuliśmy za stosowne a nikt nam nic nie sugerował...

Chyba się wsciekne okazało się że naszej lekarce zmienili dziś godziny pracy i będzie popołudniu. Pielegniary podobno nie mogły się wczoraj do mnie dodzwonić... Ehe... Zaproponowały że mogę sobie zająć kolejek i czekać z tłumem do któregoś z obecnie przyjmujących lekarzy... Ale. Co to za kontrol u innego lekarza, przecież on nie będzie wiedział czy jest lepiej czy gorzej... Także pojedziemy jeszcze raz na 13. Właśnie zrobiliśmy inhalacje i cycamy. Bardzo moj Skarbek potrzebuje teraz bliskości i dużo ssie cycusia. Cieszę się że chociaż tak mu mogę ulżyć bo jak patrzę na ten jego oddech to płakać mi się chce :(

biedna, wiem co przeżywasz. Pomyśl,że ona też kiedyś pójdzie spać i Ty też wtedy idź, żeby odpocząć. Może spróbuj chustowania, takie wymagające dzieci powinny to lubić. Jak się Maja nie może od Ciebie odkleic, to ją do siebie przyklej po prostu ;) wiesz, jak mała mi śpi w chuscie? Nawet w te nocki, gdy czuwa 7h to w chuście śpi, a tylko ją rozwiąże, to się budzi i znowu marudzi.
Moja Zosia poszła spać o 22:30 i spała do 6:30! Szok!

reklama
Ewela my mamy taki kosz Mojżesza z kołyska, Nikos bardzo lubi się w nim kolysac. Albo pomysł o takim bujaczko huśtawce akurat ten zmienia się później z gondoli na siedzisko. Fajna opcja. Bo sam bujaczek będzie miał raczej wibracje więc musisz myśleć o takiej huśtawce hybrydowe.
IMG_20190104_095407.jpeg
Screenshot_20190104-095923.jpeg

Do góry