Ale ja nie chce schodzić, tzn ogólnie podaje 3 miarki bez laktozy a 1 z laktozą aby jej organizm nie odzwyczail się od laktozy. A jak daje same bebiko z laktozą to jest krzyk i ból brzucha. A jak bez laktozy to jest okej. I mieszam tylko aby się nie odzwyczaila i później skazy bialkowej nie miała..
wybacz .teraz doczytałam . z dłuższym mieszaniem to się nie spotkałam i sama bym sie nie podjęła.
spotkałam się za to z informacja że jeśli dziecko ma problem z trawieniem laktozy to nawet najmniejszą jej ilość będzie powodować owe dolegliwości także oo ale skoro jest lepiej mimo że coś tego dostaje i tak naprawdę laktoza też jest wazna
pozatym kiedy karmiłas swoim mleczkiem to przecież tego typu problemów nie miała ? a nasze mleczko też laktozę zawiera
może o białko chodzi ?
Tez mialam przygode z Diane35. Dostalam je na cyste na jajniku, cysta zniknela a po odstawieniu Duane mialam tyle pryszczy ze meksyk, jakos potem sie udalo z tego wybrnac ale latwo nie bylo.
Pozniej mialam niechec do tabletek anty.
Teraz ginekolog przepidala mi tabletki anty.,ake jakos przy kp mam opory by je brac.
Czy ktoras mama karmiaca piersia bierze tabletki anty?
Wogole czy macie okres podczas kp? Bo ginekolog mi mowila,xe przy kp nie ma okresu. Probowalam sobie przypomniec jak to bylo przy pierwszym synu i mysle sobie, ze chyba mialam....a tu niespodzianka wczoraj- okres!!! Łeeee
dostawałam okres po zakończeniu karmienia a jak wiadomo po wprowadzeniu innych pokarmów karmi się mniej
ale w tym okresie i tak przerywany stosunek stosujemy bądź prezerwatywy bedziemy których nienawidzimy
Urodzil sie 11.10 wiec ile ma? Nie licze juz tygodni
Co 2 h chce pic, i w dzien i w nocy. Ale przybiera ladnie i polozna mowi, ze jest ok, sam decyduje co ile chce pic, na rzadanie
Nasze mleczko ma bardzo dobrze przyswajalne białko ..trawi się szybko więc i temu dzieci jedzą częściej ..też od samego dziecka zalezy i każde je tyle ile samo potrzebuje
mój pierwszy syn prawie od początku jadał co 3h .spioch!!! .tak najczęściej..córką najczęściej co 2h i też widzę ze szybsze unormowanie było spowodowane tym że Nic im Nie Dolegało jak Nikolaskowi który miał okres prezenia prykania więc wybudzal się często po tym zaraz do piersi.no przecież logiczne hehe
Jadal sobie jak chce i wisiał ile chciał a teraz kiedy nic mu nie dolega to śpi dłużej i przerwy są dłuższe co do jedzenia .. im starsze dziecko tym też inaczej
...teraz jeśli np wybudzi mi się po 45min od ostatniego jedzenia to chce do piersi (choć już też nie zawsze bo polezy posmieje się )..pociumka trochę i to mu wystarczy na np kolejne 2h kiedy mnie nie ma to dostanie moje mleko. ( na szczęście po jednorazowym epizodzie z butelką ssie ladnie z piersi)
Potrafi dużo wypić choć pozwalam mężowi 1h! minimum nie mniej przed moim powrotem dokarmic go ze względu na regularne ssanie z piersi ...tzn ja po sobie czuję kiedy nadchodzi nast. karmienie jeśli śpi dłużej np.
więc jak wracam od razu go karmie i ma być głodny
a tak to są dni że śpi i je tyle że budzi się roznie
młode przybiera a to najważniejsze ..reszta zelezy od samego dziecka i innych czynnikow
@FiLi88,
@Dita_333,
@ONAONAONA dziękuję za Wasze słowa wsparcia...
Jeśli chodzi o to, co sądzę na temat karmienia mm, to absolutnie nie uważam, żeby jakaś matka była z tego powodu gorsza. Natomiast w momencie kiedy zaczyna dotyczyć to mnie, zaczynam inaczej do tego podchodzić. Czuję się taka hmmm, jakby niepełnowartościowa i wybrakowana. Bo jak to moje dziecko nie przyrasta na wadze ssąc moją pierś... A nagle dając jej niewiele mm drgnęło i ładnie tyje... Przykro mi z tego powodu. Tym bardziej, że ja uwielbiam karmić piersią... Widok tej szczęśliwej buźki ssącej cyca to dla mnie najpiekniekszy widok na świecie.
Na szczęście po zmianie mm na Hipp Combiotik Małgosia zaczęła robić normalnie kupy. Więc chociaż ten problem z głowy.
@ONAONAONA ściągałam tyle między karmieniami i podawałam Małgosi po Piersi.
po przestudiowaniu mlek miałam ci to mleko polecić do dokarmiania jeśli już coś wprpwadzilas. a to SNS przyszło?
nie poddaj się małej kiedy nie chce ssać pierś ..ja wiem że są dzieci mniej bądź bardziej uparte ale może ci się udać przetrwać ten okres dokarmiania i wrócić na wyłączne karmienie piersią
pomysl że wciaz karmisz i to mozna na nowo rozkręcić a to jak młoda przybiera to nie twoja wina!!! broń Bosze. jedz pij dużo odciągają tez
po moich obserwacjach samo dostarczanie dużej ilości płynów jest bardzo ważne
Dziewczyny mały od swych dni jest od stadionu od mleka z piersi ponieważ jestem na antybiotyku i silnych lekach przeciw bólowych. Pil bebiko 1 I dostał kolek i kiepsko z kupka u niego pomóżcie co dalej robić zmienić mleko czy jakiś lęk na wzdęcia dac. Mały ma 3 tygodnie.
z danego opisu hip bio z mleka krowiego wychodzi najlepiej a jeszcze lepiej mleko kozie ( etap produkcji jest prosty) które jest tylko lekko wzbogacone . ma większość swoich
tłuszczy dobrze przyswajalnych i białko zbliżone do białka w mleku kobiecym. podobnież wyższa cena ale.warto