Mirakulum
Fanka BB :)
wyczytałam, że 7-9 tydzień to kolejny sko rozwojowy, więc jak najbardziej może pojawić się kryzys laktacyjny. Ja miałam przy piewszym. Niestety albo stety pomaga na to tylko częste przystawianie. Moja jadła wtedy na siłę. Możesz wspomóc się jakąś herbatka czy tym na F, ale i tak Michasia musi ściągać, po pieresze, żeby rozbudzić laktacje, po drugie, żeby nie zleciala na wadze. Potem miałam chwilowy nawal i laktacja się znowu ustabilizowala, więc powinno być dobrze
Dziewczyny, spałam w ostatnim tygodniu jakieś 18-20 godzin łącznie, czyli średnio 3-4h/dzień. Właśnie przez ten skok. Zosia całe nocki nie spała, a w dzień była walka z kryzysem laktacyjnym i przystawianie co 2h...Byłam wykończona. W końcu porzuciłam swoje założenia i wzięłam Zosię do nas do łóżka, bo po prostu już nie miałam siły jej karmić na siedząco a potem usypiac 2 godziny ;( no i przy tym łóżkowym karmieniu zasnęłam i ona tak samo bez bujania, odbijania płaczu i walki z odkładaniem. Potem tylko budziła pyszczek do ciumkania i spała dalej, aż jej przez 5 czy 6 godzin nie zmieniłam pieluchy, bo w ogóle się prawie nie rozbudzalam. No i przespalam 9 godzin tej nocki! Dziecko nie do poznania! Dziś zrobiłam tak samo i znów jestem wyspana. Zosia zostaje z nami w łóżku, przynajmniej ns razie mam siłę na Święta i w ogóle siłę żyć i ona też widzę, że jest spokojniejsza i szczesliwsza jak śpi z nami.
A tak się zarzekalam, że powinna spać u siebie, no ale co pan zrobisz ;P
Dziewczyny, Wesołych Świąt! Dzięki za życzenia! Świętujcie ze swoimi maleńkimi pociechami, czas tak szybko mija... ;*
No my tak sypiamy od poczatku I od kad mlodego w nocy nie przwijam to mimo karmienia czuje sie jakbym spala ciagiem. Moje dzieci na tym etapie juz nocke przesypialy bez karmienia Ale Nikolas widze jeszcze nie gotow hehe
Niewazne Ja bardziej wyspana dzieki temu ze on spi lepiej. Czasem odkladam Ale raczej nie mecze sie dlugo kiedy widze ze szybko sie wybudza
@Dita_333 strasznie dziwne te rozmiarowki! Nikolas ma juz 6.5kg takze klocuszek jest ale zapewne na dlugosc tak samo jak twoj babelek hihi
I super ze mlodemu kaszelek minal!!
@Paulaaa25 Zadzwon I sie umow na wizyte ze swoim gp Juz dzis NP. Na jutro aBy dziecko zostalo osluchane. Przeziebienie to z reguly wirusy atakuja Ale od dziecka zalezec bedzie czy sobie poradzi I nie przerodzi sie w nic gorszego. Oczywiscie jest duza szansa ze nie takze
Najwazniejsze by wietrzyc mieszkanie I nie bylo za cieplo. Mozna Inhalacje jak @Dita
Pisalam ta wiadomosc wczesniej a teraz wysylam
@samsungmonika pierwszy raz slysze o takiej rurce oO
Czytalam ze jesli kupka jest plynna po prezeniu wykupkaniu to nie wina zatwardzenia a tego ze pod wplywem strrsu dxiecka zwiazanego z wiatrami np. Zwieracz sie zaciska zamiast rozluzniac...
Nie mam pojecia co ci doradzic bo sama oprocz masazy brzuszka Kladzeniu na brzuszku it'd niczego innego nie stosowalam I nie wiem czy faktycznie jelitka sie moga przez to rozlenowic...
Dzis moj mlody pryknie sporadycznie. Nic mu nie dolega
Musze odsprzedacczy oddac ten espumisan I delicol Bo w ogole nie uzywalismy