reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

No i niestety Leo wstal z furczacym nosem. Z katarem od razu szlyscie do pediatry? Poki co zakropilam solą i ściągnęłam wydzieline.

Z samym katarem nie byłam u pediatry. Tylko ściągałam i kropilam woda morską. Oraz inhalowalam.

@Dita_333 wlasnie byla pani dr. Osluchala malutką i juz jest znaczaca poprawa. Zastanawiala sie nad wypisem dzisiaj ale jueszcze na wszelki wypadek do jutra zostaniemy bo moze to jeszcze wrocic.

Nasivin baby mozna dawac.

W ogole panuje jakis wirus z ktorym takie maluszki sobie nie radzą. Pol oddzialu ma zapalenie oskrzelikow. Wszyscy te same obiawy

Super, ze jest poprawa [emoji106] a to zapalenie oskrzelików jak sie objawia? Mój pokasłuje ale lekarz powiedział ze jest czysto i tylko w nosie mu furka..

@anet88 @ONAONAONA teraz się obudzil na mleko, wiec przed mu znow psiknelam i odciagnelam to nosek prawie pusty. Tylko z jednej dziurki troszke wyszło. I mleko jadl spokojnie, bez przerw na lapanie oddechu jak to bywa przy zatkanym nosie czasem. Bede obserwowac, może to faktycznie po nocy i przez to powietrze.

Mojemu najwiecej ściągam rano właśnie, ale też tego kataru nie ma dużo, w dzień tez mu oczyszczam ale ja słyszę jak mu w nosie gra. I chyba spływa mu trochę tyłem, dlatego kaszle- z reguły rano i po spaniu. Z kaszlem byłam u pediatry i tak właśnie powiedział, kazał wietrzyć i nawilżać powietrze, że może też od smogu czy ogrzewania ten katar [emoji848][emoji53] ja robię inhalacje, kropie woda i odciągam i mam nasivin tez.. on jest do pięciu dni, ale szczerze nie wizę wielkiej różnicy po nim. Najlepsze inhalacje są[emoji106]

reklama
@Dita_333 przy osluchiwaniu bylo furczenie slychac. W piatek czysto a po weekendzie juz furczala. Kaszel miala od poprzedniego weekendu ale jeszcze byl to tylko kaszel zwykly

Ech... No widzisz.. tez sie zastanawiam. W sobotę było czysto, a skąd mam wiedzieć czy dzisiaj też tak jest?[emoji848] do lekarza codziennie chodzić.. ech.. końcem tygodnia zadzwonie i spytam co robić. Chyba ze przejdzie. To nie jest jakiś straszny kaszel, ale jest.
Chciałabym żeby sie skończył [emoji53]

Mojemu mlodemu tez sie tak przelewalo po 3/4tyg. jakis czas po karmieniu bądź w trakcie.. Wtedy tez najczęściej go brzuszek bolal. Plus prykanie i prezenie.. Jakis czas juz nie ma tego przelewwania

Tu chodzi o układ pokarmowy ktory możesz wspomóc podając np. ten delicol. Moze maja problem z laktoza? Nasze mleko jest naprawdę słodkie ( próbowałam swoje:p) i wzdeciami a jak wiadomo z. Czasem na pewno powinno byc lepiej i zaobserwuj reakcje po tej wit D. Nie zaszkodzi jak wizyta u lekarza również

Ale mam nadzieje ze kesCze troszkę i młode będą lepiej trawić
Ile dokladnie maja?

@Koka27 tez skupilabym się na razie na samym odciaganiu tym bardziej ze gilki nie są gestei i mlody oddycha teraz dobrze przez nosek. Mozliwe ze po nocy sie zebralo bądź gdy za sucho jest to tez tak moze byc . Zobaczysz za h parę
Jeśli będzie infekcja to szybko bsie stan pogorszy tak mysle choć tez zależy od walki organizmu
A czym odciagasz??
Delicol już dostają, probiotyki, bobotic na wzdęcia no już wszystko jest. Vit D zmieniłam na vigantol. Dziewczyny skończyły właśnie 6 tygodni. Pediatra tak jak się spodziewałam przepisał debridat. Ogólnie dziewczyny zdrowe, nic im nie dolega poza gazami. Wyglada na to ze trzeba będzie przetrwać i poczekać aż im układ pokarmowy trochę zacznie lepiej pracować, ale wrzaski w stereo dają w kosc. Dziś mam urodziny i jak zobaczyłam SMS z życzeniami to teoche mi zajęło pokapowanie się o co chodzi po dzisiejszej nocy.

Delicol już dostają, probiotyki, bobotic na wzdęcia no już wszystko jest. Vit D zmieniłam na vigantol. Dziewczyny skończyły właśnie 6 tygodni. Pediatra tak jak się spodziewałam przepisał debridat. Ogólnie dziewczyny zdrowe, nic im nie dolega poza gazami. Wyglada na to ze trzeba będzie przetrwać i poczekać aż im układ pokarmowy trochę zacznie lepiej pracować, ale wrzaski w stereo dają w kosc. Dziś mam urodziny i jak zobaczyłam SMS z życzeniami to teoche mi zajęło pokapowanie się o co chodzi po dzisiejszej nocy.
wszystkiego najlepszego zatem! ;)

Ja piłam, ale dla mnie to nie to samo. Piwo 0 tez pijam, ale bez szału to dla mnie.
Najbardziej tęsknie za prawdziwym grzańcem...uwielbiam zima. Rekompensuje sobie herbatkami zimowymi. Dodaje syrop imbirowy, pomarańcze z goździkami i jest trochę jak grzaniec ;)

A ja mam dzisiaj powtórkę z rozrywki. Czekam ma krzywa cukrowa.... kontrola czy cukrzyca nie została ze mną na stałe po ciąży. Trochę się stresuje.
Zlecił Ci to lekarz internista czy ginekolog czy sama chcesz sprawdzić ? Ja też miałam cukrzycę ciążową, ale jeszcze nie udało mi się całego jednego dnia zmierzyć od kiedy urodziłam, tylko sporadycznie jpo posiłkach eśli nie karmie albo nie śpię. Też bym to z chęcią sprawdziła w laboratorium tylko właśnie nie wiedziałam czy możemy mieć obciążenie glukoza.

Wszystkiego najlepszego. Dużo siły, wytrwałości i pogody ducha :)

reklama
Do góry