reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Słuchajcie, co mogę jeszcze zrobić na miejscowy zastój (twardy bolesny guzek) oprócz ogrzewania przed karmieniem/ściąganiem i lekkiego masowania w trakcie? Od wczoraj walczę, karmiłam klasycznie, spod pachy, na leżąco na boku i nie rusza. Guzek jest u góry piersi. Jest jakaś pozycja, która mogłaby pomóc? Prawdopodobnie to przez ucisk, bo zasnęłam z muszlą laktacyjną :(

Rozumiem że ten guzek nie znika podczas karmienia? Może zapchany kanalik, spróbuj gorącego prysznica na pierś, pochyla się i masuj od pachy w linni tego zgrubuenia i na koniec spróbuj trochę mleka ociagnać. Mi taki zabieg odetkał kanału aż wystrzelił

reklama
Dzien dobry sie z paniami :)

U nas wieczor i noc spoczko. Po kapieli mlody odlecial ok 20, jak szlam spac o 22:30 to go na spiaco nakarmilam, nawet podjadl gilgotany popoliczku. Odbil i odlozylam do lozeczka. Spal do 1:30, pozniej karmienie z dwoch stron, zmiana pieluszki i niby spal, ale nie chcial juz sam, wiec wzielam do nas. Obudzil mnie maz po 6, wiec zrobilismy poranna toalete, przebieranki i wlasnie odstawiamy chlopakow.

@Naan34 zazwyczaj jest to kilka dni, 3-4 w tym dwa ciezsze. Najlepszym sposobem na przetrwanie jest tulic tulic i jeszcze raz tulic. Obowiazki domowe musza poczekac.

@ONAONAONA Nikolasek bez temperatury przeszedl poszczepienne godziny ?? Mam nadzieje, ze dzis tez „przespi” sprawe :)

mam taką samą ..
ja dużo karmie na leżąco wiec więcej ta ppdusia leży ..trochę mnie wkurza tym że mi się wysuwa ...

@Koka27 ja to nawet nie wiem ile.trj bilirubiny miał przy badaniach krwi bo tego nie podaja ..było w normie ..był spadek o wczoraj lekarka mówiła że jeszcze ciut u młodego widzi ale ja.to nie dziwi bo karmie piersią

my dobrze spaliśmy w nocy bo młody jadł i spał.. teraz coś mu głośno zabulgotalo w brzuszku LOL
zdrzemnę się do 7.45 i wstaje

Też karmie na leżąco większość czasu. Ale chciałabym zacząć też na siedząco i wygodniej mi będzie z poduszką

Dzien dobry sie z paniami :)

U nas wieczor i noc spoczko. Po kapieli mlody odlecial ok 20, jak szlam spac o 22:30 to go na spiaco nakarmilam, nawet podjadl gilgotany popoliczku. Odbil i odlozylam do lozeczka. Spal do 1:30, pozniej karmienie z dwoch stron, zmiana pieluszki i niby spal, ale nie chcial juz sam, wiec wzielam do nas. Obudzil mnie maz po 6, wiec zrobilismy poranna toalete, przebieranki i wlasnie odstawiamy chlopakow.

@Naan34 zazwyczaj jest to kilka dni, 3-4 w tym dwa ciezsze. Najlepszym sposobem na przetrwanie jest tulic tulic i jeszcze raz tulic. Obowiazki domowe musza poczekac.

@ONAONAONA Nikolasek bez temperatury przeszedl poszczepienne godziny ?? Mam nadzieje, ze dzis tez „przespi” sprawe :)

tak bez i oby było tylko lepiej hehe

Czy Wy też czyścicie dzieciom jamę ustną żeby nie pojawiły się pleśniawki? Parę tygodni temu dostałam takie zalecenie żeby przemywać naparem z rumianku. Ale chyba tylko ja to robię na tym forum :p

@marta87 , co u Ciebie sąsiadko? Urodziłaś?

nie oO
mój mlody ma często biały język .. od mojego mleczka . do buzKi czasem zaglądam

@Paulianna89 oczywiście będzie co wygodniej :) jest twardsza i wyższa niż poduszka zwykła która też podkladalam

dzięki!! to muszę sprawdzić i może ten kupię!

a jeździsz do Sunbury's? jest tam fajny kompleciki dla dziewczynki hihi jak i inne ciuszki,;)

@Fili no właśnie mało marudzi bo śpi ... a jak zje to zaraz śpi .. tylko przy przewijaniu jakby się bal powtorki i ciężko go trzymać by nie dotknąć miejsca wkłucia.wrr
.ja dziś spędzę na czuwaniu..niech zleci ten tydzień gładko ah

pisalyście o spaniu z bobo
młody śpi z Nami ale Nigdy po środku! między Nami nigdy! trudno miezowi zaufać i to już zbyt duże ryzyko
mąż jest po prawej i jeśli mlody je z prawej to go znów przekladam na lewą stronę jak skończy i odsuwam jakby nie patrzeć dalej odemnie ..czasem nad ranem śpi mi na ręku po karmieniu ..może gdybym miała ogromny biust to balabym się tak robić
dzisiaj w nocy go odkładałam do loZeczka i nawet pospal..
ale dziś musze mieć go blisko takze zostaje ze Mną

pisalyscie o seksie itd.
tydzień temu mieliśmy swoj pierwszy raz bo wreszcie czułam że nie leci doslownie Nic ... no ale albo Maryśka się skurczyla albo wacek urósł haha tak było mi jak faktycznie za pierwszy razem i nast. próby takie same...
jeszcze na dodatek jakby znów coś płynu cieknie . nie wiem
czekam na poprawę także na razie parę dni luz

(pisałam tego posta wieczorem . aktualizacja.forum była)

Aaa nie kuś [emoji23] będziemy mieć już za dużo ruch świątecznych ciuszków [emoji3]

Mam nadzieje, że Nikolasek szybko zapomni o bólu i dziś dzień będzie w porządku!

Masz łóżko przy ścianie? U nas stoi na środku dlatego Mała śpi między nami.

Słuchajcie, co mogę jeszcze zrobić na miejscowy zastój (twardy bolesny guzek) oprócz ogrzewania przed karmieniem/ściąganiem i lekkiego masowania w trakcie? Od wczoraj walczę, karmiłam klasycznie, spod pachy, na leżąco na boku i nie rusza. Guzek jest u góry piersi. Jest jakaś pozycja, która mogłaby pomóc? Prawdopodobnie to przez ucisk, bo zasnęłam z muszlą laktacyjną :(

Te guzki na gorze najgorsze są [emoji53] spróbuj z prysznicem jak piszą Dziewczyny. Oby pomogło :-)

Też karmie na leżąco większość czasu. Ale chciałabym zacząć też na siedząco i wygodniej mi będzie z poduszką

Ja uzywam zwyklych poduszek, ale zauwazylam ze juz za chwile nie bede potrzebowala, bo dzidzio robi sie na tyle duzy, ze uklada sie dobrze bez niczego pod soba. Ja jak bym miala na cos sie decydowac to Karmiuszka, ale cena mnie nieprzekonala ;)

reklama
Rozumiem że ten guzek nie znika podczas karmienia? Może zapchany kanalik, spróbuj gorącego prysznica na pierś, pochyla się i masuj od pachy w linni tego zgrubuenia i na koniec spróbuj trochę mleka ociagnać. Mi taki zabieg odetkał kanału aż wystrzelił
A nie pomógłby Ci mąż przystawić do góry nogami jakby? Od strony brodki dziecko najlepiej ściąga wiec może połóż się na płasko a ktoś ci położy dziecko na piers nóżkami w stronę twarzy. Dobrze by było to ściągnąć żeby się jakiś zastój nie zrobił.

Do góry